Dolfijn FM stopt met magazine

Dolfijn FM magazineWillemstad – Radiostation Dolfijn FM heeft besloten voorlopig te stoppen met het uitgeven van een gratis magazine.

Het Nederlandstalige radiostation geeft de huidige, minder gunstige economische vooruitzichten op als reden voor de stop van het blad. Stationmanager Egon Sybrandy:

,,We hebben het magazine altijd met plezier gemaakt en het was voor ons een marketing tool. Met de hoge druk- en distributiekosten was het geen winstgevende tak van het bedrijf. Om te voorkomen dat het een verliespost gaat opleveren, hebben we besloten voorlopig het magazine in de ijskast te zetten.”

Hij sluit niet uit dat het magazine later weer terug komt.

,,Het is ook goed om even een break te nemen.
We hebben inmiddels 360 verhalen en interviews geschreven.
Als we terugkomen, wordt het een totaal vernieuwd concept.”

Het Dolfijn FM Magazine komt uit sinds 30 april 2009 in een oplage van 5.000 stuks. Tot een aantal maanden geleden wekelijks.
Toen werd besloten om tweewekelijks uit te komen.
Het tijdschrift dat vanaf het eerste nummer ook via het Antilliaans Dagblad werd gedistribueerd, omschrijft zichzelf als lifestyle en entertainment magazine met een serieuze inslag.

,,Bijna alle geïnterviewde personen zijn Curaçaoënaars, waaronder politici, muzikanten en kunstenaars”

, zegt Sybrandy.

Er komt nog één editie uit: nummer 182 met daarin een terugblik naar de vorige 181 edities. Wanneer een vernieuwde versie uitkomt, wil de stationmanager niet zeggen.

,,Maar ik kan me goed voorstellen dat we incidentele edities gaan maken, onze CNSJ-editie (Curaçao North Sea Jazz Festival) vond altijd gretig aftrek.”

De laatste reguliere editie verschijnt 25 januari.
Radio Dolfijn FM heeft als directeur/bestuurder M.J. Dekker Management nv van Georgette Amelie Louise Dekker-Mendel, weduwe van Rinus Dekker.
Radio Dolfijn Antillen nv werd opgericht op 28 december 2011 en zendt uit vanaf Curaçao Sea Aquarium Beach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *