DolfijnFM | 608 ambtenaren mogen weg

Het gaat om de groep van tussen de 59 en 62 jaar oud | Jeu Olimpio

608 ambtenaren hebben te horen gekregen dat ze mogen vertrekken. Vrijwillig en met een uitkering tussen de 45 en 60 duizend gulden.

Het gaat om de groep van tussen de 59 en 62 jaar oud. De overheid geeft jaarlijks een kwart van haar budget uit aan beloningskosten voor haar personeel. Door de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden wil niemand weg en vergrijst het ambtenarenkorps,. Vrijwillig terugtreden moet op termijn de kosten voor personeel verlagen door verjonging en afslanking.

Bron: DolfijnFM

3 Reacties op “DolfijnFM | 608 ambtenaren mogen weg

  1. Volgens @Boos, “De overheid MOET de mensen aanwijzen die weg moeten”. Dat is ook niet de oplossing want dan mag alle MAN, PAR en PIN supporters blijven.

  2. Raad eens wat er gebeurt…. Diegenen die wat in hun mars hebben vertrekken, wetende dat ze elders wel weer aan de bak komen of via luctratieve consultants deals via de achterdeur weer terugkomen en de keuzen blijven achter, wetende dat ze elders NOOIT aan de slag kunnen en de redtape en andere ellende blijft bestaan. De niet presterende , veel fouten makende, niet te motiveren, luie ambtenaren moeten eruit!
    De overheid MOET de mensen aanwijzen die weg moeten; anderen staat het vrij om te vertrekken, maar dan zonder regeling…
    We hebben hetzelfde gezien met de regering Pourier destijds: mocht men ook vertrekken op vrijwillige basis… Men leert klaarblijkelijk niet van de fouten uit het verleden…

  3. 608 ambtenaren zonder de politie mee te tellen is al behoorlijk veel op zo een klein eiland. Ik zag laatst nog iemand van de douane met pen en papier gegevens vastleggen i.p.v. rechtstreeks via een tablet invoeren dus over een jaar of 5 is er weer een te grote ambtenaren apparaat.

    Normaal gesproken kan iemand van 60 nog aan een carrière beginnen maar de meeste van deze ambtenaren zijn vanaf hun 40ste al uitgeblust dat krijg je als je de hele dag op je reet zit en sate ku batata tussen de middag eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *