DolfijnFM | Aantal HIV-patiënten op Curaçao stijgt

egin dit jaar had Curaçao 2022 geregistreerde HIV-patiënten, waarvan ongeveer 900 á 1000 behandeld worden en medicijnen krijgen

Het aantal HIV-patiënten op Curaçao blijft toenemen. Ook zijn patiënten steeds jonger. Dat zegt Cura+ tegen Caribisch Netwerk.

Volgens de hulpverleners is de zorg goed geregeld, maar ontbreekt het aan preventie. Begin dit jaar had Curaçao 2022 geregistreerde HIV-patiënten, waarvan ongeveer 900 á 1000 behandeld worden en medicijnen krijgen.

Bron: DolfijnFM

8 Reacties op “DolfijnFM | Aantal HIV-patiënten op Curaçao stijgt

 1. @Koekeloeres:
  stond er inderdaad wat krom.

  De juiste zin had moeten zijn:
  PEP en PrEP is een middel om HIV besmetting te VERLAGEN, de medicatie die men krijgt bij HIV besmetting is dat niet.”

 2. koekoeloeres

  LaStitz :” en ik zeg: GELUL.

  FYI:

  PEP en PrEP is een middel om HIV besmetting te VERLAGEN niet de medicatie.”

  Voor PEP & PrEP word Truvada gebruikt. Truvada = Tenofovir Disoproxil is vaak een van de middelen van de combinatieterapie die HIV patienten krijgen.

  U = U. Undetectable = Uninfectious !
  https://www.cdc.gov/hiv/library/dcl/dcl/092717.html

 3. Volgens @LaStiwz, “Luister vooral naar LaPas en Koekeloeres (en de kerk) om besmetting met AIDS te voorkomen.” Nou, dan heb ik een vraag voor je @LaStiwz, wie heeft het op dit forum als eerste voor het “*****” gehad?
  Weet je hoeveel brothers daarvoor de binnenband van een fiets gebruikte?

 4. Koekeloeres zegt: “…Tijdig beginnen met HIV medicatie voorkomt niet alleen AIDS, maar voorkomt ook het doorgeven van de infectie…”

  en ik zeg: GELUL.

  PEP en PrEP is een middel om HIV besmetting te VERLAGEN niet de medicatie.

  Een simpeler, goedkoperen beter middel is een condoom/kapotje/rubbertje.

  Luister vooral naar LaPas en Koekeloeres (en de kerk) om besmetting met AIDS te voorkomen.

 5. @LaPas: juist die achterlijke gedachte die jij hebt, dat AIDS een mariku ziekte is, is juist het probleem. Daardoor blijft de ziekte zich verspreiden

 6. Tijdig beginnen met HIV medicatie voorkomt niet alleen AIDS, maar voorkomt ook het doorgeven van de infectie.
  HIV medicatie remt/stopt de replicatie van het virus, waardoor het afweer van de patient kan stabiliseren en uiteindelijk helemaal herstellen.
  Een therapie trouwe HIV patient, waarbij de status “ondeceteerbaar” is bereikt, blijft wel voor altijd HIV positief, maar zal dan niet meer vatbaar zijn opportunistische infecties, en ook heel belangrijk: het virus is dan niet meer sexueel overdraagbaar, of van moeder naar ongeboren kind.

  Medicatie moet wel altijd beschikbaar zijn, en de patient moet 100% therapie trouw zijn en blijven = altijd en op tijd zijn/haar medicatie zoals voorgeschreven innemen.

 7. Tijdig beginnen met HIV medicatie voorkomt niet alleen AIDS, maar voorkomt ook het doorgeven van de infectie.
  Een therapie trouwe HIV patient, waarbij de status “ondecteerbaar” is bereikt, blijft wel voor altijd HIV positief, maar zal dan niet meer vatbaar zijn opportunistische infecties, en ook heel belangrijk: het virus is dan niet meer sexueel overdraagbaar, of van moeder naar ongeboren kind.

  Medicatie moet wel altijd beschikbaar zijn, en de patient moet 100% therapie trouw zijn en blijven = altijd en op tijd zijn/haar medicatie zoals voorgeschreven innemen.

 8. “2022 geregistreerde HIV-patiënten, waarvan ongeveer 900 á 1000 behandeld worden en medicijnen krijgen”. Iets minder dan de helft wordt dus met medicijnen behandeld.

  Voor zover ik het heb begrepen moet HIV geïnfecteerden zo snel mogelijk aan de medicijnen om AIDS te voorkomen. Ben zeer benieuwd waarom de ander helft niet met medicijnen wordt behandeld.

  Wij hebben hier geen verslaafden die vuile naalden delen dus ben benieuwd of het hier allemaal om mariku’s gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *