DolfijnFM | Alweer producten over datum

Dit keer liep de inspectie ook een man zonder de juiste papieren tegen het lijf | Archief

Er zijn alweer producten over datum gevonden bij Hector Henriquez. Dit keer gaat het om over datum specerijen.

Vorig jaar was er gedoe met etiketten en versproducten bij de groothandel. Dit keer liep de inspectie ook een man zonder de juiste papieren tegen het lijf.

Bron: DolfijnFM

11 Reacties op “DolfijnFM | Alweer producten over datum

 1. Joep Meloen

  @ Henk,

  Leuk verhaal, doch helaas moeilijk te geloven.
  Dat een vloer wellicht vuil is, ok, kan ik in meegaan.
  Maar het vet dat op de muren zal was niet van 1 dag, ook niet van 1 week en ook niet van 1 maand. Dat was een vet opbouw van vele jaren. Schakelaars van electriciteit worden ook niet zo vuil in een korte tijd, ook dat is een opbouw van vele jaren.
  Het vuil in de motoren van de koelingen ? Ook dat is niet van een paar maanden tijd. Dat is gewoon een kwestie van nooit naar kijken. Dat zoiets je veel extra electriciteit en koelcapaciteit kost snapt men niet of wil men niet snappen. Dat is een brug te ver. En wanneer goederen op de verkeerde temperatuur worden bewaard dan hoef je geen Sherlock Holmes te zijn om te weten wat er dan met de kwaliteit van het eten gebeurt.

  Dat het personeel geen salaris heeft gehad is geen reden om dan maar over te gaan op voedsel onveilige situaties. Dan ga je gewoon naar huis als je geen zin hebt om te werken. Wanneer je geen salaris krijgt zou dat mijn reactie zijn. Ik ga dan niet mijn werk maar half of helemaal niet doen.

  En de zogenaamde inspecties ? Gezien het feit dat ik deze situaties veel vaker tegenkom in de lokale horeca heb ik wel een idee van de standaard van de inspecteurs. Wanneer je dan kijkt naar het niveau van de test van de GGD voor personeel in de horeca dan weet je dat de standaard beneden het minimum niveau ligt.
  Ook hier is het weer een kwestie van de lat zo laag mogelijk leggen en dan vervolgens het nog steeds niet halen.
  Ondertussen bellen de inspecteurs wel de pers om melding te maken van het over datum zijn van produkten die niet eens kunnen bederven. Dat toont m.i. eens te meer aan hoe belabberd het niveau van de inspectie is.

  HIer zijn we altijd in staat om een excuus te verzinnen voor dit soort zwijnenstallen. En zolang we dat blijven doen zullen we nooit een stap naar voren maken.
  Gelukkig zijn er wel gelegenheden waar de hygiëne hoog in het vaandel staat. Het kan dus wel, maar je moet wel willen.

 2. Joep, wat jij over Denny’s schrijft is niet waar.

  Denny’s werd periodiek door de lokale autoriteiten gecontroleerd en 1 of 2 keer per jaar door hun nternationale organisatie die veel strenger was dan de lokale toezichthouder.

  Echter, het personeel van Denny’s heeft de laatste maanden geen salaris gehad en desondanks met een beperkte staff toch doorgewerkt. Dat hygiene toen niet de eerste prioriteit had lijkt me logisch, maar het door jou gesignaleerde vuil komt vooral omdat ze plotseling het restaurant definitief moesten sluiten zonder gelegenheid om schoon te maken.

  Dat het er in de maanden tussen de sluiting en jouw bezoek er niet schoner op is geworden spreekt voor zich.

 3. Joep Meloen

  Rectificatie:

  ‘Op veel plaatsen heeft het personeel interesse’ moet natuurlijk zijn:
  ‘Op veel plaatsen heeft het personeel GEEN interesse’

 4. Joep Meloen

  Gisteren liep ik door het oude Denny’s, zelden zo’n vieze troep gezien als daar (behalve bij het Plaza, dat was nog erger in de keuken).
  Ik bleef met mijn schoenen plakken aan de vloer, de apparatuur die er nog stond was in geen 100 jaar schoongemaakt. De muren zaten onder het vet, de stopcontacten en schakelaars waren bruin van het vet uitgeslagen.
  De koelapparatuur was ook in geen 1000 jaar schoongemaakt, kortom het hele restaurant was ver, maar dan ook ver beneden de standaard.

  Dan controleren de inspecteurs zogenaamd wel op de data, maar deze vieze teringzooi zagen ze kennelijk over het hoofd ! En waarom ? Mochten ze daar toevallig gratis eten ?
  Ik vond Denny’s al nooit te pruimen, maar nadat ik deze smeerboel heb gezien ben ik blij dat ik er nooit een hap naar binnen heb gewerkt !

  Wat ik mij wel afvraag is of het keukenpersoneel, de managers etc nooit zelf van mening waren dat dit te smerig was om aan te zien ? Kan me niet voorstellen dat zij het zelf niet in de gaten hadden of waren ze van mening dat het niet hun taak was om de boel schoon te houden ?
  Helaas kom ik dit soort situaties vaker tegen in keukens en op veel plaatsen heeft het personeel interesse in de boel schoonhouden, koelkasten dichtdoen wanneer ze openstaan, de rotzooi achter zich opruimen. Dan vraag ik mij iedere keer af: ‘hebben jullie het nooit geleerd ? Hebben jullie geen interesse ?’
  Wanneer je niet in een keuken wilt werken……………ga dan ergens anders heen ! Maar als je in de keuken gaat werken dan hou je de boel ook schoon en zorg je dat alles netjes blijft.

 5. Wat een onzin, specerijen kunnen niet bederven. De smaak en geur kan minder worden. Misschien eerst even research doen, is dat niet het eerste wat men leert als journalist. Tenzij het om ander producten gaat en deze site hun bron verkeerd heeft gekopieerd.

 6. Abraham Mossel

  @ Bert helemaal gelijk, maar juist deze laaie lichter genaamd Gerrit de Raaf heeft nog steeds deze inspectie boy’s onder in zijn macht, hij weet te veel, alle niet mee betalende aan zijn laatste politieke campange, zijn nu nog steeds aan de beurt. Trouwens waar blijft de cassatie uitspraak recht zaak de Raaf/ Dos Santos, Hogerraad nederland?????????????.

 7. Specerijen bederfen niet, er komen alleen beestjes in. Van daar dit in de fridge laten, evenals rijst pasta suiker melkpoeder etc etc

 8. Joep Meloen

  @ Matie,

  Ik heb het niet over de MFK gehad, zit je aan het verkeerde adres.

  V.w.b. de data ? Ja, daar erger ik me ten zeerste aan en wel omdat het iedere keer hetzelfde gedonder is. Een bedrijf wordt zwart gemaakt in de media, terwijl de inspecteurs gewoon de kennis niet hebben en dat iedere keer laten blijken.
  Controle is goed, maar weet wel hoe je controleert en wat je controleert. Nu maakt de inspectie zichzelf keer op keer volkomen belachelijk.

 9. joep meloen over blatteren gesproken jij doet niks anders.
  Strafbare feiten daar maakt menigen in de politiek,koningen en min. presidenten,directoren enz. zich schuldig aan.
  Niet alleen de MFK het word nu wel tijd dat jullie hand in eigen boezem steken in plaatst steeds jullie gal spugen op MFK he bert zeker niks nutig te doen.
  AI QUE BONITO ES LA VIDA!!!!!!!!!!!!!!

 10. Joep Meloen

  En daar gaan we weer. Hoop blabal, maar niemand die weet hoe de vork in de steel zit.
  Specerijen kunnen niet bederven, ze verliezen alleen hun smaak, dat is dan ook de reden dat er een datum opstaat. Heeft geen bal te maken met het niet meer consumeerbaar zijn.

 11. Ga eens in de Staten kijken, daar zit iemand in de MFK fractie die al meer dan 8 jaar over de datum is.

  En de enige papieren die die iemand heeft is een strafblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *