DolfijnFM | Bijna 40.000 zaken in 2018 bij de rechter

Reden is de afname van het totaal aantal strafzaken.

In 2018 behandelde het Gerecht in Eerste Aanleg bijna 38.000 zaken. Dat lijkt veel, maar is 14 procent minder dan 2017, toen bijna 44.000 zaken voor de rechter kwamen.

Reden is de afname van het totaal aantal strafzaken. Het gerecht in hoger beroep behandelde in 2018 bijna 1250 zaken, tegen 1150 een jaar daarvoor. De toename daar ligt vooral bij de het civiele recht.

Bron: DolfijnFM

5 Reacties op “DolfijnFM | Bijna 40.000 zaken in 2018 bij de rechter

 1. In Nederland zou de criminaliteit ook teruglopen.
  Reden? Vele -potentiële- aangiften worden door de politie niet meer geaccepteerd/ontraden dan wel geseponeerd. Waarom? Gebrek aan mankracht. Want : er wordt enorm gekort op de kosten van de justitiële keten. Van politie tot en met rechters. Er wordt ons een rad voor de ogen gedraaid. Allemaal signalen dat het in Nederland ook downwards gaat. Riemen vast! (aow-pensioen-ziektekosten-studiekosten-bovenstaande- kosten immigratie- en nog veel meer : allemaal probleemgevallen).

 2. Brian Mariano

  Ik ben heel tevreden met het Curacaose gerecht.

  The best in the world!

 3. ericlapas

  Deze cijfers lijken op de waardeloze power point presentaties van Girigorie, het zegt allemaal niets. Hoeveel van deze zaken zijn in een jaar afgehandeld, hoeveel is op initiatief van het OM geïnitieerd en na hoeveel aangiftes is een klacht opgepakt, bijvoorbeeld.

  Het is wel een beetje zorgwekkend dat, de reden van de afname vergeleken met het jaar daarvoor is dat er een daling is in het totaal aantal strafzaken.

  Het houdt gewoon in dat dieven niet opgepakt worden of dat het OM de zaken niet goed voorbereidt.

 4. Maar Brian Mariano heeft nog 1 dag gezeten

 5. De rechtszaken worden most of the time ingediend door criminelen.: monk, rojer, dos santos , pisas , schotte , constantia. Nog even en restant van bovenstaande moet ook nog de bak in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *