DolfijnFM | Bonaire legt muziek aan banden

De politie op Bonaire gaat controleren op ‘illegale muziek’

In de sneks op Bonaire wordt het stil. Sneks mogen geen muziek meer laten horen. Dat is gevolg van de nieuwe Richtlijn Muziek.

Verder is het maken van muziek tijdens een sportevenement, waarvoor een vergunning is afgegeven, toegestaan tot en met 22.00 uur. De politie op Bonaire gaat controleren op ‘illegale muziek’.

Bron: DolfijnFM

13 Reacties op “DolfijnFM | Bonaire legt muziek aan banden

 1. Sinds Bonaire onderdeel van Nederland is geworden gelden er bijzondere regels. En onder andere BUMA Stemra eist ook wat. En blijkbaar heeft een toegang gekregen. Het gaat betalen worden voor muziek ten gehore te brengen. Lokale muzikanten op Bonaire zullen de boot missen.

 2. @Joep M. schreef;
  “Wanneer jullie zelfs dan nog van mening zijn dat dit moet kunnen dan kan ik niet anders stellen dat je dan ronduit asociaal bent.”

  Het zou best kunnen dat ik een verschrikkelijke asociaal ben, maar als er iets bestaat waar ik niet tegen kan dan zijn het wel harde geluiden. Ik bevind me gelukkig in de gelukkige omstandigheid dat ik van mijn naaste buren nooit geen last ondervindt én ook dat er in de buurt waar ik woonachtig ben niet of nauwelijks overlast is van harde muziek. Maar wat Kenny schrijft is heel aannemelijk.

  Hij heeft het over ‘een handjevol’ sneks die soms losgaan. Bij de meeste sneks is achtergrondmuziek de norm. Als dat werkelijk het geval is, zie ik geen reden voor het nemen van zo’n rigoureuze maatregel! Het is maar een klein eiland. Er wordt volgens mij veel meer bereikt met het opleggen van een paar flinke boetes aan de uitbaters van díé sneks die geen rekening wensen te houden met de buurt, i.p.v. op jacht te gaan naar ‘illegale muziek’..illegale muziek? wat dat ook moge inhouden… 😆

 3. Joep Meloen

  @ Mano & Boneriano

  Niemand zal bezwaar hebben tegen achtergrondmuziek en ook niemand zal bezwaar hebben tegen af en toe eens een feestje wat iets langer doorgaat.

  Maar wanneer je naast een snek of uitgaansgelegenheid woont en men tot 4 uur in de nacht de stereo op 10 heeft en je ligt te stuiteren in je bed door de bas speakers, ik hoop dat OOK jullie dan snappen dat zoiets te ver gaat.
  Wanneer jullie zelfs dan nog van mening zijn dat dit moet kunnen dan kan ik niet anders stellen dat je dan ronduit asociaal bent.

  In mijn wijk is grofweg 500 mtr verderop ook een disco / snek, waarbij de muziek tot 6 uur in de ochtend kei- en keihard doorkomt. Ik heb serieus medelijden met de mensen die daarnaast moeten wonen, die hebben gewoon geen leven meer.
  Maar ja, de politie wil niet handhaven en dus blijven ze in de herrie zitten.

 4. @Kenny de Boneriano schreef;
  “er zijn maar een handjevol sneks die soms losgaan. de meeste hebben gewoon achtergrond muziek. hoef je het niet gelijk af te schaffen. leer eigenaren rekening te houden. iedereen blij.”

  Vind ik ook Kenny, je hebt groot gelijk. Ik vind het een overdreven, maar eigenlijk eerder een draconische maatregel! Overigens, sinds wanneer bestaat er zoiets als ‘illegale muziek’? Wat is illegale muziek?

  @Kenny de Boneriano schreef ook;
  “– bestuurscollege wordt gekozen door de burgers, maar verder is het meer een administratiebureau en belastingontvanger voor de nlse regering. invloed is misschien 10%. 90% nederland.”

  Precies wat ik dacht Kenny, m.a.w., het bestuurscollege is behalve een soort van NLse belasting administratiekantoor óók een voor speki ku boonchi speelruimte voor de Bonairiaanse notabelen?
  M.a.w., 10% spek en bonen-nep-inspraak voor de Bonairiaanse notabelen en 90% echte macht en zeggenschap voor Den Haag. 😆

  Nog bedankt voor de info Kenny. 🙂

 5. een boneriaan hier

  – bestuurscollege wordt gekozen door de burgers, maar verder is het meer een administratiebureau en belastingontvanger voor de nlse regering. invloed is misschien 10%. 90% nederland.

  – hoe deden ze dat toen er geen zware speakers waren? ten eerste hebben ze bij sneks gewoon kleine radiootjes staan of een chinees ding van $50.
  en voor de speakertijd hadden we oorverdovende trommels, gitaren en allemaal andere oorverdovende instrumenten. kan je nog steeds door de hele wijk horen op weekenden. heerlijk.
  elke boneriaan verteld je dat, dus waar die stilte vandaan komt begrijp ik niet zo goed………………………………………………

  er zijn maar een handjevol sneks die soms losgaan. de meeste hebben gewoon achtergrond muziek. hoef je het niet gelijk af te schaffen. leer eigenaren rekening te houden. iedereen blij

  saludos di boneiru

 6. Voor een groot liefhebben van de Rincon Boyz, is dat onverteerbaar. Muziek is altijd cultuur van het volk, al staat er iemand alleen maar in de handen te klappen.

 7. Mano. Doe ff normal aub.
  Denk je nu echt dat Nederland de neo-kolonisator zich drukt maakt hoe hard de bachata muziek is bij de sneks waar de Bonairaanse man zit met een trago meisje?

  Voor jou info. Bestuurscollege zijn mensen van Bonaire gekozen door de Bonaireianen!

 8. @Brian S schreef;
  “Dit komt van het Bestuurscollege wat naar mijn weten niet uit makambas bestaat. Raar dat er nu ineens over Cultuur gesproken wordt etc.”

  Nou, ik weet echt niet wie op Bonaire lid is van het bestuurscollege, eigenlijk interesseert het me niet eens.. Maar beweer jij nou serieus dat Bonairianen de lakens uitdelen op Bonaire? Of dat Bonairianen de dienst uitmaken op Bonaire? Dacht ik echt niet hoor, denken doe ik het ook niet… 😆

  Het echte beleid voor Bonaire wordt voornamelijk te Den Haag uitgestippeld en niet door Bonairianen. Het ouderwetse, best wel koloniaal klinkend ‘bestuurscollege’ bestaat nog slechts bij de gratie van Nederland. Het zou namelijk voor de buitenwacht nogal cru lijken om de Bonairianen zelfs hun zogenaamde ‘zelfbestuur’ af te pakken. Bovendien maakt het het besturen van het eiland ietsjes makkelijker voor De Haagse regenten.

  Kortom, het bestuurscollege dient enkel om de Bonairianen een beetje het gevoel te geven toch nog ‘iets’ te vertellen te hebben in eigen (ei)land. De Bonairiaanse notabelen mogen een beetje meespelen en onderling ruzie maken in het bestuurscollege, maar veel meer dan dat is het volgens mij echt niet hoor. 😆

  Eh, en nog iets Brian S, wie had het over cultuur?

 9. Kralendijk – In het kader van de handhaving van de openbare orde introduceert het Bestuurscollege, in overleg met het Korps Politie Caribisch Nederland, de nieuwe Richtlijn Muziek voor het maken van muziek.

  Dit komt van het Bestuurscollege wat naar mijn weten niet uit makambas bestaat. Raar dat er nu ineens over Cultuur gesproken wordt etc.

 10. Joep Meloen

  Ik moet altijd lachen wanneer men mij hier probeert uit te leggen dat grenzeloze herrie bij het eiland hoort. Dat is onze cultuur krijg ik dan te horen.

  Alleen………….wanneer ik dan vraag hoe men dat deed in de tijd dat er geen zware speakers en versterkers bestonden…………dan wordt het stil.

  Het volume op vol en liefst 130 Db is geen cultuur, het is gewoon iets van de laatste decennia, toen de techniek het mogelijk maakte om dit te doen. Op feestjes is het ook zo handig, want dan hoef je tenminste met niemand te praten. Kan niemand merken dat je eigenlijk niets te melden hebt.

  Het is overigens frappant dat de buren van dit soort sneks veelal ook gewone lokale bevolking is. En volgens hen is het absoluut geen cultuur. Zij kunnen niet slapen vanwege de herrie, dus dat men het aan banden legt is niet meer dan logisch.

 11. Is de Nederlandse versie van de mohammedaanse ‘Sharia law’ ingevoerd? De kop van het artikel lezend dacht ik in eerste instantie dat Bonairianen zich massaal tot de islam bekeerd hadden.. Maar vergat ff dat de Bonairianen geen moer meer te vertellen hebben op en in eigen eiland. Bonairianen mogen straks niet eens meer in hun eigen mondi’s wandelen.. ook muziek ten gehore brengen in eigen huis dreigt binnenkort misschien wel in de ban gedaan te worden… wat triest. 😆

 12. NOOIT provincie worden!!!

 13. Trots op Curaçao

  Het wordt stil aan de overkant…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *