DolfijnFM | Bosman zet omstreden wetsvoorstel door

VVD-Tweede Kamerlid André Bosman I Foto Rene Zwart

André Bosman zet zijn omstreden wetsvoorstel door om het de eilanden makkelijker te maken uit het Koninkrijk te stappen.

Nu moet onafhankelijkheid nog via een referendum geregeld worden, als Bosman zijn zin krijgt kan de politiek dat zelf beslissen.

Ook een twee-derde meerderheid in het parlement is dan niet meer nodig. Er is vooralsnog weinig draagvlak in Nederland en op de eilanden voor het voorstel van Bosman.

Bron: DolfijnFM

5 Reacties op “DolfijnFM | Bosman zet omstreden wetsvoorstel door

 1. Joep Meloen

  @ Jan,

  En waarom is dit idee van Bosman zo slecht ? Hier op de klip geeft men graag Nederland overal de schuld van, beticht men Nederland continu van kolonialisme, wil men alles zelf doen etc.
  Al die mensen zouden daarom nu moeten staan te juichen, nu kunnen ze eindelijk van het verfoeide Nederland afkomen.
  Maar ja, daarmee zou ook de pot met geld definitief verdwijnen en dat is nu net wat ze niet willen. Men wil onafhankelijkheid, zolang Nederland maar blijft betalen.

 2. Abraham Mossel

  @ Plasje, heel goed ge zien, wij worden nooit onafhankelijk aangezien De bus chauffeur Nicolas Maduro cq een andere dwaas ! er voor gaat zorgen dat er meer veno’s asiel zoekers straks op Curacrim wonen dan YDKers, Erol Cova de schreeuw tuinkabouter neemt weer de leiding over op dit verdorven eiland samen met de net pas uit het gevang ontslagen Gerrit de Raaf, ik praat natuurlijk wel dat dit alles over een jaar of 10 gaat gebeuren?.

 3. Bosman de backbencher heeft niets zinnigs te doen. Misschien een keer een ‘echte’ baan zoeken? Alhoewel🤡🤡

 4. Intussen is het wel duidelijk, wij zullen nooit onafhankelijk worden, niemand heeft belang bij. Zelfs de groep die altijd over autonomie en zelfstandigheid schreeuwt als PS , heeft geen belang bij onafhankelijkheid. Het komt bijna nergens in de wereld voor, politici die bakken met geld verdienen, zowel voor hun als familieleden en vrienden en gaat het mis kunnen ze altijd op Nederland terugvallen.

 5. He Andre als je wilt dat er nog 100.000 Curacaowenaars naar Nederland komen moet je vooral zo doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *