DolfijnFM | Caribische gulden in 2021

Caribische gulden in 2021

Curaçao krijgt een nieuwe munt. Die moet in 2021 de Antilliaanse gulden vervangen. Al in 2010 is het besluit genomen, maar nooit uitgevoerd.

Dat gaat dan nu toch echt gebeuren. De Caribische gulden wordt net als nu wettelijk gekoppeld aan de Amerikaanse dollar tegen een koers van 1,79. Inwisselen gaat één-op-één. verhouding.

De verhouding is ook wettelijk vastgelegd in de Regeling Gemeenschappelijk Geldstelsel Curaçao en Sint Maarten.

Bron: DolfijnFM

5 Reacties op “DolfijnFM | Caribische gulden in 2021

  1. @Tuna, Maar laten we wel eerst de Minister, Medewerkers en Statenleden op reis sturen zodat zij in 3 verschillende landen kunnen kijken hoe men geld drukt.

  2. Kost niets zo een operatie, en aangezien we echt barsten van het geld zeg ik: Vooral doen. Prioriteiten??

  3. Wat is de achtergrond van dit besluit?

    Werk voor een familielid?

  4. Just saying

    Wat is de achtergrond van dit besluit? Gaan we echt een 1.000 gulden biljet introduceren terwijl in Europa wordt gesproken over het afschaffen van het 500 euro biljet omdat dat voornamelijk door criminelen wordt gebruikt? Tevens vinden de Nederlanders (>50% van het toerisme) het volgens mij ook leuk dat de huidige gulden veel gelijkenissen heeft met de oude Nederlandse guldenbiljetten en munten.
    En tenslotte: we zouden toch ook een eigen cryptomunt krijgen? Misschien beter om energie te steken in verdere digitalisering van het betalingsverkeer dan dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *