DolfijnFM | Carrefour haalt broekriem verder aan

Carrefour Sambil | Jeu Olimpio

Carrefour gaat nog steviger snijden in de kosten. Afgelopen jaar werd al voor ruim 1 miljard euro in de uitgaven gesneden.

In het buitenland doet het Franse supermarktconcern het wel goed, vooral in Brazilië. Ook in Curaçao komt er een Carrefour. Binnenkort in shopping mall Sambil.

Bron: DolfijnFM

8 Reacties op “DolfijnFM | Carrefour haalt broekriem verder aan

 1. @ Robby dS, ben je zo naief?? Wacht maar af!!

 2. @ Robby dS,

  Het blijkt dus wel te kloppen, een eerste order gratis geven staat gelijk aan betalen. Ik vraag me wel af of de leveranciers in het buitenland, wat dus Carrefour zelf importeert, ook moeten betalen ?
  Maar hoe dan ook, het is voor de lokale producenten geen goede ontwikkeling en het ontgaat mij hoe dit bij kan dragen aan onze economie en onze ondernemers. Lijkt me dat MEO hier wel wat over te zeggen moet hebben.

 3. Je betaalt als leverancier bij grote concerns in Nederland maar ook elders ( Mediamarkt, Bijenkorf, AH etc etc ) altijd voor schapruimte en vaak ook voor een vermelding in hun reclame-uitingen.
  De macht van de grote concerns is niet te onderschatten. AH bepaalt de inkoopprijs. Ga je als leverancier daar niet mee akkoord dan verkoopt AH jouw produkt niet (meer )en lig je dientengevolge niet ( meer) in de schappen aldaar. (Vele voorbeelden van plotseling verdwenen produkten).

 4. Het is in Europa vrij normaal dat je als leverancier moet betalen om in een winkel te mogen liggen, zeker als een het om een grote keten gaat die nogal wat inkoopvoordeel kan bedingen.

  Voorbeeldje: Douwe Egberts moet betalen om om een prime spot (ooghoogte) op een bepaalde plek in de winkel te mogen liggen. Douwe Egberts ligt dan voor het grijpen en krijgt bijvoorbeeld 2 strekkende meter schap over 3 lagen, terwijl de concurrent maar 1 strekkende meter onderin het rek krijgt.
  Dit wil echter niet zeggen dat ze de produkten met verlies moeten leveren. Carrefour krijgt gewoon een extra korting.

  Probeer bij McDonalds eens een Pepsi te bestellen. Gaat je niet lukken. Dit omdat Coca Cola het alleenrecht heeft gekocht. Daar moet Coca Cola voor betalen.

  Stel ik ben producent van Lays Chips. Ik wil best in de schappen van Carrefour liggen en daarvoor betalen. Mijn eis zal dan wel zijn dat er geen andere (A-merken) chips verkocht mogen worden.

 5. Joep Meloen heeft gelijk, wil je je je producten in Carrefour dan dien je je 1ste order GRATIS te leveren. Hiermee garandeer je een (tijdelijk) plekje op hun schappen, want als je product niet volgens hun criteria loopt, krijg je geen herhalings order.

 6. @Joep Meloen
  Hoe naif ben je? Geloof je het zelf? Een ondernemer die een supermarkt betaald om zijn producten te verkopen? Misschien dat er meer context nodig is..

  @EAJ
  Lezen is een kunst.
  “In het buitenland doet het Franse supermarktconcern het wel goed” ……

 7. Hier doen ze het ook al.

  Hoorde recentelijk van een kennis van mij dat hij, als lokale producent, moet betalen AAN Carrefour, om zijn producten aan hen te mogen leveren. Klonk mij nogal vreemd in de oren, maar als het waar is dan is dat volledig van de zotte.
  Ben benieuwd of andere producenten op het eiland dit kunnen beamen ? Als dat zo is dan lijkt mij dat iets voor MEO om op in te springen.

 8. Oeps!! Nu al. En ze zijn hier nog niet eens begonnen!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *