DolfijnFM | Centrum Mahaai heeft het meest, Mangusa is de goedkoopste

De prijsverschillen tussen alle supermarkten is groot | Persbureau Curacao

Supermarkt Centrum Mahaai heeft het beste assortiment vlees, groente en fruit. Dat meldt de Consumentenbond.

Van de 90 producten uit hun onderzoek had Centrum er 73 in de winkel. Mangusa Rio en Hypermarket zijn de goedkoopste voor zeker een kwart van alle producten. De prijsverschillen tussen alle supermarkten is groot.

Voor gehakt bijvoorbeeld betaal je in sommige 8 gulden per kilo, maar ook 20 gulden kwam voor.

Bron: DolfijnFM

16 Reacties op “DolfijnFM | Centrum Mahaai heeft het meest, Mangusa is de goedkoopste

 1. Joep Meloen

  De werkelijkheid is dat de meerderheid zich aan de regels houdt.
  Als het zo erg is als jij omschrijft zou deze maatschappij onleefbaar zijn.

  We hebben hier afspraken die bij wet geregeld zijn, schijnt overal ter wereld nodig te zijn. Asoos heb je overal en ik vind niet dat de bevolking op Curacao daarin verschilt.
  Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, ik heb daar de asoos, tokkies, volop meegemaakt. Dankzij optreden van politie werd eea redelijk onder controle gehouden. Met de nadruk op redelijk.

  Vuil dumpen in de natuur, feveren, appen achter het stuur, door rood rijden, geen helm, geen uitlaat, het meeste uit jouw rijtje is hier ook allemaal verboden.

  Helaas wordt er niet of niet genoeg gehandhaafd.
  Waar ligt dat aan? Kom ik bij de overheid uit, de politiek, maar helaas is deze fruitmand te verrot om enige positieve verwachtingen van te hebben.

 2. Over 30 jaar zal Curaçao op het niveau van de huidige beschaafde wereld zijn. Alleen het zal niets uitmaken, want de beschaving is dan al weer 30 jaar verder en blijven we 30 jaar achterlopen. Een algehele inhaalslag maken is niet mogelijk, want het denk-,werk-, gedragsniveau is hetzelfde als het loopniveau. Kleinst mogelijke stapje voor het het Kleinst mogelijke stapje.
  Er zijn ook hele goedwillende mensen, maar die zijn figuurlijk op 2 handen te tellen.

 3. Joep Meloen

  @ Nadine,

  Was het maar zo dat de meerderheid zich hield aan de regels, aan beleefdheidsvormen, de werkelijkheid is anders. Kijk gewoon om je heen en zie het ronduit asociale gedrag in het verkeer (telefoons, slapen bij stoplichten, eten en drinken achter het stuur, feveren, wheelies, geen helm, geen uitlaat, verzinnen van eigen verkeersregels, totaal niet kunnen anticiperen etc). Kijk dan even naar het absurde gedrag op parkeerplaatsen. Men blijft liever een uur lang rondjes rijden om maar te voorkomen 10 mtr extra te moeten lopen omdat de auto wat verder weg komt te staan. Spreek mensen aan op het parkeren op invalide parkeerplaatsen en een scheldpartij is jouw deel.
  Kijk even naar de immense vuilnisbende die velen achterlaten wanneer ze op zondag naar het strand gaan. Ook al staan er afvalbakken, het is teveel moeite om even er naartoe te lopen. Afval netjes weggooien i.p.v. in de natuur ? Het idee dat het enkelingen zijn die het eiland vervuilen moet je maar snel vergeten, het is de meerderheid die graag als varken leeft en een minderheid die dat niet weet te apprecieren.
  Stelen, vriendjespolitiek etc is hier algemeen geaccepteerd. Dat men daar de hele economie mee down the drain helpt is voor velen een brug te ver. Zelfs Norbert George, op zich geen dom persoon, kan nog immer niet inzien dat zijn profiteren op kosten van de belastingbetaler meehelpt aan het faillissement van het eiland.
  Dus nee, het is niet zo dat de meerderheid wel beseft hoe het moet.

 4. “Niets mis mee om elkaar als burgers te wijzen op asociaal gedrag als zich dit voor doet” @ Nadine,
  Daar wringt hem de schoen juist.

  Elkaar aan kunnen spreken op gedrag is een grote “reto” op “sensitivo” en “dedos de pie” largu” Curaçao. Kans is groot dat zo iemand naar een al te bekende plek “gemandeerd” wordt.

 5. Nadine , aanspreken??? Man of vrouw die zo aso parkeert, levensgevaarlijk, want het zijn niet de fatsoenlijke mensen die dit doen.

 6. Knoekoe , klopt wat je zegt, het belang van civiele volwassenheid en rekening houden met de simpele basisregels voor een leefbare samenleving.
  De meerderheid van de mensen hier houdt zich daar toch ook aan?
  Er zijn helaas ook asoos en loosers, die het lopen te vergallen.
  Niets mis mee om elkaar als burgers te wijzen op asociaal gedrag als zich dit voor doet.

 7. @Nico. Welke vervaldaum?

 8. Centrum Mahaai oppassen met afgeprijsde artikkelen bij de kassa rekenen (scannen) nog de oude prijs.
  Ze hebben nog steeds artikelen met verval datum.

 9. Handhaving is belangrijk, maar er is ook zoiets als een civiele volwassenheid, waarbij men het eigen gemaakt heeft en de verantwoordelijkheid neemt om rekening te houden met je omgeving en basisregels, zoals het vrijhouden van invalideparkeerplaatsen, te respecteren.
  En dat geldt ook voor zaken als op tijd komen, aan je afspraak houden, op je beurt wachten/ niet voordringen, je omgeving respecteren (luide muziek op strand/ auto of asociaal luid scheuren), rommel uit het raam gooien of het strand achterlaten. En wat dat betreft lopen we hier echt wel een stukje achter.

 10. Er moet beter gehandhaafd worden, in bijv Nederland krijg je direct een vette prent als je op een invalideplek parkeert. Anders was het daar ook kommer en kwel, dus net zo aso.

 11. Invalide parkeerplaatsen vrijhouden voor invaliden, een van de parameters waar je aan afleest waar we staan op de sociale civilisatie-meter.

 12. Parkeren op de invalideplek is ultiem asociaal. Ik weet hoe ontzettend belangrijk zo n fasciliteit is voor iemand in een rolstoel, de enige manier om nog zelfstandig een winkel te kunnen bezoeken.
  Dus gewoon deze asoos erop aanspreken als je dit signaleert. We kunnen als burger ook nog wel es wat doen.

 13. Parkeren op invaliden parkeerplaatsen is de grootste ergernis. De rest van de top 3 is:

  2) De automobilist die blijft wachten tot de plaats van een andere parkeerder vrij komt, daardoor een lange file veroorzakend.

  3) De automobilist die over de lijn parkeert, daardoor twee parkeerplaatsen in beslag nemend.

 14. Joep Meloen

  @ Harold,

  Bij Mangusa kunnen ze er ook wat van. Alleen Vreugdenhill heeft het voor elkaar gekregen dat men ten eerste de invalide parkeerplaatsen leeg laat voor invaliden en dat men niet dubbel parkeert zoals bij centrum vaak het geval is.

  En ondertussen Norbert George maar volhouden dat het absoluut niet aan de mentaliteit ligt dat de economie van het eiland maar niet vooruit wil.

 15. Fred Schiedam

  Ben benieuwd waar dat gehakt van 8 gulden de kilo van gemaakt is!

 16. Centrum heeft de meest asociale parkeerders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *