DolfijnFM | Cruisetoerisme begint goed in 2019

Jaarlijks brengen cruisemaatschappijen zo’n 700.000 toeristen naar ons eiland.

Het cruisetoerisme is dit jaar goed begonnen. Op nieuwjaardag lagen er vier schepen aan de verschillende pieren van Willemstad.

De Freedom of the Seas en de Brittania hadden elk bijna 4400 passagiers aan boord. Twee kleinere schepen brachten 800 passagiers. Jaarlijks brengen cruisemaatschappijen zo’n 700.000 toeristen naar ons eiland.

Bron: DolfijnFM

6 Reacties op “DolfijnFM | Cruisetoerisme begint goed in 2019

 1. Ik zie het, Jan, je typt te snel.

  Laat je vrouw typen, dat was toch een Curacaose zei je?

 2. Let. Iet op mijn iPhone toetsenbord het schakelt te snel🥵

 3. In ieder geval was de policy in burger in grote betalen aanwezig en zijn er geen noemenswaardige in krenten geweest maandag momt er weer een lading, ik d8 tussen de 7-&000.
  Klopt wT Joep zegt enigszins – de pax hebben all-in dus ze racen snel a/B om te eten en drinken, in het Riffort wordt steen en been geklaagd. Overigens niet alleen als de schepen C aandoen hetzelfde geldt voor de overige eilanden. Maar elk schip is welkom zonder hebben de eilanden een probleem. Afwachten op de te verwachten crisis!

 4. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels

 5. Joep Meloen

  @ De rechtsstaat

  Het klopt inderdaad dat de aantallen toeristen worden opgepompt. Ten eerste gaat men er vanuit dat de schepen 100 % zijn volgeboekt, iets dat in het hoogseizoen wellicht klopt, maar niet in het laagseizoen.
  Ten tweede gaat men er vanuit dat iedereen ook van boord gaat, terwijl dit niet het geval is.
  Ten derde gaat men er vanuit dat alle toeristen flink gaan eten, drinken, souvenirs kopen etc. En ook dat is niet conform de waarheid. Er zijn schepen waarvan de passagiers nagenoeg niets besteden om de simpele reden dat de prijzen voor hen gewoon veel te hoog zijn.

  Maar, alle cruiseschepen die we hier ontvangen moeten we blij mee zijn, hoe meer hoe beter. Een groot deel van de economie van het eiland draait op het toerisme, dus daar moeten we zuinig mee zijn.

 6. De Rechtsstaat

  De afgelopen twee dagen heb ik Tico Vos bij diverse media gehoord over hoe de impact van toerisme wordt opgeklopt. En ergens krijgt ie wel gelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *