DolfijnFM | Curaçao moet 6 miljoen gulden vinden

In totaal moet er 70 miljoen worden bezuinigd om het nieuwe ziekenhuis open te houden. Die heeft een exploitatietekort van 59 miljoen gulden.| Extra

Curacao moet 6 miljoen gulden extra vinden om de begroting van Volksgezondheid in balans te krijgen. Dat zegt de Raad van Advies.

Die keek naar het wetsvoorstel om de zorgcontracten aan te passen. De regering schrapte na protest het gedeelte over de maximum leeftijd voor artsen. Maar kwam niet met aanvullende maatregelen om dat bedrag te compenseren.

In totaal moet er 70 miljoen worden bezuinigd om het nieuwe ziekenhuis open te houden. Die heeft een exploitatiekort van 59 miljoen gulden.

Bron: DolfijnFM

17 Reacties op “DolfijnFM | Curaçao moet 6 miljoen gulden vinden

 1. Suzy Romer zoekt 6 miljoen nafl. nou dat kan jij zelf ophoesten.Met de vele onderzoekcommisie waar jij zitting in had (kassa) een kattepis geld genoeg.De rapporten waren allemaal waardeloos (Komproe,Pretoe enz.) niemand werd er wijzer van.Mi tambe mester come was jouw reactie toen men jouw ter verantwoording riep.

 2. Het is alleen jammer dat ze in de laatse jaren zo ziek zijn en een aanslag vormen op het zorg budget. Maar dat is te verminderen door behandeling uit te stellen of sneller het predikant “uit behandeld” geven. Dat zijn de consequenties van onmogelijke bezuinigingen op zorg. Nu gaat forti zeggen dat het budget voor zorg juist groter geworden is. Maar helaas gaat dat, en nog meer, op aan de nationale trots het medisch centrum en de overbodige schulden die zijn ondstaan

 3. Tja, ook het zonder milieumaatregelen open houden van isla is een goed medicijn om de kosten van de zorg in de hand te houden. Door het aantal ouderen die de stinkende lucht op deze rots overleefd zo klein mogelijk te maken scheelt dat enorm in de zorgkosten.

 4. Inderdaad, niemand kan zich beter verrijken, en trakteren dan nos, ook heeft niemand, openlijk, zo veel sch..t aan de bevolking als nos. Dus dat moet wel bedoeld worden met nos mes por. Het wordt tijd dat de bevolking ook zegt nos mes por, we kunnen julie buiten spel zetten, we kunnen alles terug halen dat julie van ons gestolen hebben. Nos mes por.

 5. Maar ja nos mes por .

 6. De Rechtsstaat

  Weer zo een krantenkop waar de ongepaste brutaliteit ergens verscholen zit in het artikel.

  Suzanne is strijdvaardig en lult maar alles aan elkaar, maar die 70 miljoen om het nieuwe ziekenhuis open te houden is haar persoonlijke uitdaging voor de komende jaren c.q. generaties.

  Schiet mij net te binnen, zij is al mee bezig, t.w. “wellness” en zowel recreatief als medicinaal gebruik van “cannabis”.

 7. Ik hoor net dat curaçao shirt sponsor van Ajax wordt. Wat een bestuurlijk inzicht, 70 miljoen op een bevolking van 160 000 bezuinigen, dat kan niet anders uitgelegd worden als doodsvonnis voor ouderen en zwakkere maar shirt sponsor van ajax worden. Gaat het bestuur op de foto met “de godenzonen” met de namen erbij van hun burgers die ze letterlijk hebben laten creperen? Let wel op onder welke bevolkingsgroep de meeste slachtoffers zullen vallen en mischien wordt dan eindelijk erkent dat je 2 bevolkings groepen hebt burgers en bestuurders en dat ydk en makamba een verzinsel is dat kunstmatig in stand wordt gehouden Bevolking ga wat doen!

 8. Véél patienten uit buurlanden gaan behandelen!!
  Met de SVB patienten valt er niets meer te verdienen.

 9. Nu zie je ook wat er gebeurt als mensen die er financieel belang bij hebben, over de locatie van het HNO gaan beslissen waar het moet staan. Op het Amstelterrein, zoals geadviseerd, zouden er veel minder kosten gemaakt zijn. Helaas, dat was een brug te ver. De gevolgen zijn voor de gemeenschap, de sloebers dus , die het tekort weer kunnen ophoesten. Het HNO is een molensteen om de nek van de bevolking.

 10. 2 miljoen euro per jaar voor shirtsponsering ajax…
  Dat is al 4 miljoen gulden…

  Wat een idioterie om daar geld in te stoppen.

 11. Ja, trek het maar voor de verandering een keer uit je eigen volgegraaide portemonnee (en die van je companen) Suzy!

 12. Ja, het zooooooveelste staaltje van grootheidswaanzin op Curacao. Dit tekort had je toch op je vingers / aanplaknagels kunnen natellen, praten we nog niet eens over aflossing van het geleende geld.

 13. Liggen toch nog Insel Miljoenen in Venezuela.. toch Andre Delger?

 14. Dat zou niet moeilijk moeten zijn.
  Aangifte doen tegen verantwoordelijke en laten opdraaien voor dit debâcle!

 15. Zorg er voor dat ze “als groep” veroordeeld kunnen worden. Zet een goed advocaten kantoor op “onrechtmatig verkregen kapitaal” voor 5% van het bedrag dat ze trug kunnen halen. Dan kost het de staat niets en de tekorte zijn opgelost. Nu zijn we op het punt gekomen dat mensen moeten sterven om het graaien te betalen. En het kan nog slechter

 16. Laat Tilly Pikerie echt werken en geen snoepreisjes voor Alcala en je hebt zo dat geld terug!

 17. Verkoop de huizen van Eric Garcia, Stephen Capella en Neysa Amnesia.

  Kort 75% op de miljoensalarissen van Philip Martis en Franklin Sluis.

  Probleem opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *