DolfijnFM | Een op de vier chauffeurs betrokken bij schade

Chauffeurs bij New India waren het meest betrokken bij ongelukken of schademeldingen | Extra

Een op de vier automobilisten is jaarlijks betrokken bij een ongeval of schade in het verkeer. Vorige jaar waren er 13.000 meldingen, waarbij 20.000 partijen betrokken waren.

90.000 mensen hebben een verzekering lopen bij een van de tien verzekeraars. Chauffeurs bij New India waren het meest betrokken bij ongelukken of schademeldingen. Chauffeurs bij verzekeraar Inter-assure het minst.

Bron: DolfijnFM

6 Reacties op “DolfijnFM | Een op de vier chauffeurs betrokken bij schade

 1. domme DODO

  @Jan | 7 maart 2019 om 17:00 |
  Jammer Jan dat je van statistiek blijkbaar niet zoveel hebt begrepen.

  Natuurlijk zijn er meer auto’s met het stuur aan de goede kant betrokken bij ongelukken. Daar rijden er – tot nu toe tenminste – het meeste van rond. Hoe veilig of onveilig een auto – met het stuur aan de rechterkant – is moet worden afgezet tegen het aantal van dergelijke voertuigen die aan het verkeer deelnemen. Dan blijkt dat ook bestuurders van een auto met het stuur aan de verkeerde kant relatief veel bij ongelukken zijn betrokken. Vraag dat maar eens na bij b.v. Inter-Assure.

  Kan het zijn dat Jan misschien zelf een ‘rechts-rijdende’ auto heeft?

 2. domme DODO

  @Jan | 7 maart 2019 om 17:00 |
  Jammer Jan dat je van statistiek blijkbaar niet zoveel hebt begrepen.

  Natuurlijk zijn er meer auto’s met het stuur aan de goede kant betrokken bij ongelukken. Daar rijden er – tot nu toe tenminste – het meeste van rond. Hoe veilig of onveilig een auto – met het stuur aan de rechterkant – is moet worden afgezet tegen het aantal van dergelijke voertuigen die aan het verkeer deelnemen. Dan blijkt dat bestuurders van een auto met het stuur aan de verkeerde kant relatief veel bij ongelukken zijn betrokken. Vraag dat maar eens na bij b.v. Inter-Assure.

 3. De cijfers tonen ook aan dat Right Hand Drives veiliger zijn dan Left Hand Drives, die significant meer bij auto ongelukken zijn betrokken.

  Komt denk ik omdat Right Hand Drive bestuurders door de beperkingen van hun auto’s automatisch voorzichtiger gaan rijden.

 4. Joep Meloen

  Wie weet helpt het om gewoon eens rijles te gaan geven i.p.v. rijbewijzen uit te delen bij het kopen van 2 pakjes boter.

 5. Wie weet het helpt het als de Yu Korsow de bus pakt in plaats van hun auto.

 6. Wie weet helpt het als (alle) remlichten van een auto voor de verandering wel branden?
  Wie weet helpt het om richting aan te geven bij b.v. afslaan.
  Wie weet helpt het als die idiote nieuwe 80km borden op b.v. Schottegatweg (b.v. Coca Canario) 60 km worden?
  Wie weet helpt het om controles door politie in het rijdend verkeer te doen in plaats van onder een boom : telefoneren, appen, etc.
  Wie weet helpt het om de onlogica op de rotondes eens goed te bezien.
  Etc. : of te wel eens je hersens gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *