DolfijnFM | Emily de Jongh-Elhage genoemd als leider DP

De geliefde en populaire PAR stemmentrekster stapte afgelopen week uit de partij omdat ze zich niet meer herkende in haar oude partij | Persbureau Curacao

Emily de Jong-Elhage wordt genoemd als het nieuwe gezicht van de Democratische Partij. Dat meldt de Èxtra.

Die baseert zich op bronnen dicht bij de voormalige premier. Gisteren werd bekend dat zij de PAR de rug had toegekeerd. Bij haar vertrek als parlementariër in 2012 zei ze nog definitief uit de politiek te stappen. De DP heeft anderhalf jaar de tijd om met Emily de strijd aan te gaan, dan zijn er weer nieuwe verkiezingen.

Bron: DolfijnFM

7 Reacties op “DolfijnFM | Emily de Jongh-Elhage genoemd als leider DP

 1. Mag ik ook wat zeggen

  Gerrit Sapatu, metafoor voor gladde uitgekookte oplichter.

  Het mag gerust genoemd worden dat de val van Zuikertuintje supermarket met deze man gelinkt kan worden.

 2. Ter verdere verduidelijking van Joep: G.S staat niet zoals verwacht voor Gerrit Schotte, maar Gerrit Schoen.

  De oerlelijke Gerrit Schoen neukte lange tijd de eens mooie Anuschca Cova (maar wie heeft haar nog niet geneukt). Golddigger Anuschca Cova ja.

 3. Joep Meloen

  @ Trots op Curacao

  Goed verhaal, alleen 1 aanpassing. Toko Zuikertuintje heeft niet de deuren moeten sluiten vanwege teveel concurrentie. Ze hebben de deuren moeten sluiten omdat een zekere G.S. te C. er met het geld vandoor was gegaan. Hij heeft het voor elkaar gekregen zowel de vestiging op St Maarten als op Curacao down the drain te helpen en het personeel zonder pensioen etc op straat te laten komen.
  Met het geld heeft hij vervolgens oa de Heeren en het pand waar Asia de Cuba zat geopend. De laatste liep niet, heeft hij vervolgens verkocht door de omzet van de Heeren voor te doen komen alsof het de omzet van het slecht lopende bedrijf was.

 4. Trots op Curaçao

  Leuk stukje in de Amigoe van 5 Jan 1990 over Don Ciro Kroon, de toenmalige premier, medeoprichter van de DP.

  Op de dag dat deze editie verscheen staan er nog andere leuke wetenswaardigheden in. Zoals een congres over de toekomst van Curaçao en dat Toko Zuikertuintje 50 jaar bestaat. Een toko waar werd er gevraagd ‘wat had U gehad willen hebben, mevrouw/meneer’ In 2005 heeft de toko zijn deuren moeten sluiten. Vanwege het groote aantal toko’s. Te veel concurrentie.

  Voor de DP was het al eerder over. Na 1969 heeft het al zijn zetels verloren. Daarna zijn er steeds meer politieke partijen gekomen. Voor elk wat wils. Met alle versnippering van dien. Geen partij ideologie, maar de visie van een enkeling die voorop staat in de verkiezingen en gemakkelijk daarna wordt verlaten. Soms onder druk van de geldschieter.
  Nu is de DP bezig met een come back. Althans daar lijkt het op. Want iedereen wil weer die goede oude tijd waarbij beleefdheid de boventoon voert. De tijd waarin gevraagd werd waarmee ze je konden helpen, ipv een product dat je niet wil hebben door je strot drukken.
  Ik hoop dat de DP zo verstandig is dat alle kandidaten eenzelfde politieke partij ideologie moeten uitdragen en niet de alleen voor stemmentrekkers gaat.

  En wat betreft good covernance, hun oude ideologie heeft voor een verandering gezorgd binnen de Curaçaose gemeenschap.

  Van fouten moet je leren, zeg maar.

 5. Sommige mensen beseffen niet dat hun tijd is geweest.

  De Jong was een kleurloos maar beschaafd politicus. In een wereldje vol Menki Rojers, Charles Coopers, Anparro dos Santossen en Jacinta Constancias zou ze absoluut een verbetering zijn.

 6. Veel succes .
  Ik denk dat is van de regen in de drup .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *