DolfijnFM | Enchi Alberto dodelijk slachtoffer schietpartij Rotterdam

Enchi zat in een geparkeerde Opel Astra toen het vuur op hem werd geopend | Foto Boevennieuws.pro

Bij een schietpartij in Rotterdam is woensdagavond een dode gevallen. Het slachtoffer is de 30-jarige Curaçaoënaar Enchi Alberto uit Rotterdam.

Enchi zat in een grijze geparkeerde Opel Astra toen het vuur op hem werd geopend. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie heeft inmiddels een 33-jarige man aangehouden als verdachte.

Bron: DolfijnFM

16 Reacties op “DolfijnFM | Enchi Alberto dodelijk slachtoffer schietpartij Rotterdam

 1. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 2. Die statistiek van @Knoek-koe, lijkt op die van het CBS, moet met een korreltje zout genomen worden. Vooral de 8,5 Surinamers’ heb ik mijn twijfel bij want Surinamers hebben geen Nederlandse nationaliteit meer dus de meesten zijn nu al bejaard.

 3. Joep Meloen

  @ Johannes,

  Ik weet niet welke verslagen jij hebt gelezen, maar ik hecht toch iets meer waarde aan Bovenkerk. Al decennialang een vooraanstaand criminoloog.

  En ik wil best nog wel even wat verder teruggaan als dat het meer inzichtelijk maakt. De zogeheten ‘greatest generation’ groeide op in de grote depressie van eind jaren 20, begin jaren 30. En ook al waren de meesten toen armer dan arm, ze kregen stuk voor stuk normen en waarden mee, er was sociale controle en ze vergrepen zich niet aan verregaande criminaliteit. Derhalve konden ze, in hun volwassen jaren ook uitgroeien tot ‘the greatest generation’.

  Ergo, i.p.v. continu excuses te verzinnen voor misfits, die veelal te lui zijn om te werken en alleen gaan voor het snelle geld, probeer eens te accepteren dat arm zijn niet automatisch hoeft te leiden tot criminaliteit.
  Maar ja, dat was ook wat velen al eerder hebben aangetoond in hun studies over de Antillen, dat jij dat niet wilt accepteren ligt meer aan jou dan aan de onderzoekers. Hoor graag welke onderzoekers beweren dat de criminaliteit alhier te maken heeft met de zogenaamde armoede en gemis aan kansen.

 4. “Maar het bekt lekker en je kan je dan beter voelen, hoe geweldig is dat” @ Johannes.

  Bedankt voor de reactie in elk geval.

  Ik zal trachten zo feitelijk en rationeel mogelijk te reageren op je punten.

  Volgens mij bekt het bovengenoemde aangehaalde zinnetje dat je bezigt ook best goed, maar heeft feitelijk geen ontkrachtende werking op de statistische constatering dat Antillianen veruit oververtegenwoordigd zijn in de NL incarceratie statistieken.

  Waarom zou ik me rationeel of emotioneel bekeken beter voelen als mijn eigen paisanos uittorenen in de misdaad statistieken van Nederland?

  Ik heb slechts een rationeel statistisch feit aangehaald en geen conclusie getrokken. Feit is dat de antillianen oververtegenwoordigd zijn in de incarceratie statistieken, en dat is een pijnlijk en misschien zelfs kwetsend feit, maar daardoor niet minder waar.

  Uitgezocht moet i.d.d. worden of dat komt door: Racistische rechters , selectieve Openbare aanklagers, ras profilerende politieagenten, discriminatie vanwege een negro-fobe arbeidsmarkt, uitsluiting op scholen, weigering van toegang tot sociale hulp óf zou het misschien meer te maken hebben met povere moreel-ethische waardes, vaderloze families / slechte of gebrekkige opvoeding?

  Wat de stelling: “Opleiding en sociale status voornaamste oorzaken criminaliteit” betreft: De praktijk wijst uit dat personen met de hoogste sociale status en/of opleiding ook crimineel kunnen zijn. Genoeg voorbeelden te noemen. Te beginnen met Gerrit Schotte, die ooit het hoogste ambt bekleedde (status) en volop van het “usofrukto” genoot van het miljoenen imperium van de Van der Dijs familie en nu 3 jaar moet brommen in onze famoso “Instituto Penitensiario”. En zo nog vele anderen die statustechnisch en/of academisch hoog gevormd waren, maar het ethisch deugdelijk niet zo nauw namen met de spelregels zoals voormalig CBCS president Tromp , Giro president Garcia, CBCS secretaris Directeur en rechterhand van Tromp: Hasselmeyer, die met zijn procuraties rommelde getuige een acvountantsonderzoek https://curacaochronicle.com/politics/case-against-tromp-reveals-more-irregularities-in-the-central-bank/

  Ik denk dat het niet zo zeer met sociale en academische vorming of financieel economische rijdom te maken heeft, alhoewel het geen onbelangrijke factoren zijn om te vorderen op de sociale en economische ladder, maar eerder met een moreel deugdelijke vorming, volwassen- en verantwoordelijkheid te maken heeft, of iemand een inclinatie vertoont tot criminele tendenties of niet.

 5. @joep

  Je lijdt aan tunnelvisie. Vaak met onderbuikgevoelens.
  Zoeken naar bevestiging van je primitieve gedachten en de informatie die jouw gedachten ondersteunen omarmen en andere als onzin bestempelen.

  Er zijn allerlei onderzoeken die verschillende uitkomsten geven op allerlei gebied, dan is het natuurlijk handig wanneer je selectief daar uit gaat putten.

  Het gaat weer niet om 1 dingetje, de kansen, maar ook omgeving waarin je opgroeid. Zoals je zelf aangeeft : waar status vanbelang is.
  Dat zal doorbroken moeten worden zodat men niet in criminaliteit vervalt.
  Het is vrij complex. Misschien lastig voor je?

  Er zijn ook rijke autochtone mensen die dit status gedrag vertonen, en ook daar zijn mensen bij die het door misdrijven bijelkaar sprokkelen. En wanneer ze dan gepakt worden zorgen dure advocaten dat ze met tikje op de vingers eraf komen waar een arme sloeber als statistiek in de cel terechtkomt.

  Verder beetje de statistiek van : 17% van ongelukken wordt door dronken bestuurders veroorzaakt. Dus 83% door nuchtere bestuurders.
  Jouw simpele conclusie is dan dat je beter dronken achter het stuur kan zitten.

  Lees gewoon ook eens wat andere bronnen en sta open voor andere mogelijkheden.

 6. Heb geen universitaire titel maar de criminaliteit zit in alle lagen v/d bevolking neem nou ABN Amro ING bank willens en weten miljoenen wit wassen die afkomstig zijn van drugs baronnen en of geld dat afkomstig is uit criminaliteit,

 7. En er gaat nog ‘n hele invasie van dit soort naar ‘t land van melk en honing.

 8. Joep Meloen

  @ Johannes,

  Zolang jij dat sprookje blijft geloven zul je nooit een oplossing voor de criminaliteit weten te vinden. Vele onderzoekers hebben al aangetoond dat criminaliteit vaak helemaal niets te maken heeft met het niet hebben van kansen.
  Criminaliteit heeft in vrijwel alle gevallen te maken met de wens naar het snelle geld, zo min mogelijk werk daarvoor hoeven te verrichten en status verkrijgen binnen de eigen groep. Het kunnen laten zien van geld is voor velen een teken van ‘macht’.

  Dus doe jezelf een plezier en lees je eens in alvorens je populaire opmerkingen plaatst. Zolang je namelijk het probleem blijft ontkennen zul je nooit aan een oplossing kunnen werken.
  Begin eens met prof Bovenkerk, via hem kom je wel op de andere onderzoeken naar criminaliteit onder Antillianen.

 9. Leuke statitieken.
  Conclusie gebaseerd op 1 kenmerk is beetje simpel.

  Wat is hun sociale status, hebben ze dezelfde opleidingsmogelijkheden gehad etc.
  Dat zijn de echte oorzaken van criminalieit.

  Maar het bekt lekker en je kan je dan beter voelen, hoe geweldig is dat.

 10. Curacao revisited

  @knoek-koe: Antillianen zijn niet alleen in Nederland zwaar over vertegenwoordigd in de criminaliteit

 11. Antillianen zijn zwaar oververtegenwoordigd in de criminaliteit in nederlandse.

  Per elke gedetineerde Nederlander:
  Zijn er 18 Antillianen/Arubanen gedetineerd(!!!!!);
  óf 10,5 Marokkanen (!!!);
  óf; 8,5 Surinamers;
  óf, 4 Turken;
  óf 4 overigen met een niet-westerse achtergrond.

  Bron: https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/verrassing-dikke-oververtegenwoordiging-allochtonen-in-criminaliteitscijfers/

 12. Waarschijnlijk gewoon omgelegd door een andere Curaçaosche gèngstùr van een rivaliserende gang of door een Mocro uit het criminele cirquit.

 13. Drechi pa bosnan Tur

  Zal wel niet Harold…. Nu je het zegt….. 🙂

 14. Mag ik ook wat zeggen?

  Enchi kon weten dat het levens gevaarlijk is
  om in Makambaland te wonen tussen de racistische makamba’s en levensgevaarlijke sinterklaas en zwarte Piet
  vierders.

 15. Zal niet vermoord zijn wegens vals zingen in de kerk, of wel, Drechi?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *