DolfijnFM | Gebrek aan dinghy-faciliteiten in Spaanse Water

Volgens deskundigen in de krant moeten er snel betere faciliteiten komen voor het jacht- en zeiltoerisme.

Zeilboot-eigenaren die hun anker uitgooien in het Spaanse Water, kunnen officieel nergens aanmeren met hun dinghy, het kleine rubberbootje waarmee ze naar de kant varen.

Amigoe wijdde gisteren een groot artikel aan het gebrek aan faciliteiten. Tot voor kort meerden veel dinghies aan bij de Caracasbaai Vissershaven, maar daar zijn ze sinds kort niet meer welkom. Volgens deskundigen in de krant moeten er snel betere faciliteiten komen voor het jacht- en zeiltoerisme.

Bron: DolfijnFM

6 Reacties op “DolfijnFM | Gebrek aan dinghy-faciliteiten in Spaanse Water

 1. Maar ja nos mes por .

 2. Mooi @Opmerker. Zo zie ik het graag.

 3. Voor het liggen en meren aan de Gouvernements-kaden en -pieren op de eilanden Aruba en Curaçao is voor stoom- en/of motorschepen, zeilschepen en lichters een liggeld verschuldigd overeenkomstig de in dit landsbesluit vermelde regelen en tarieven.
  Wat op het Spaanse Water ligt hoeft dus geen liggeld te betalen.
  LANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 4de October 1951 ter uitvoering van artikel 15a van de Loodsdienstverordening 1937 (P.B. 1937, No. 93) Datum in werking treding 10-10-2010

 4. Alle jachten die hier ankeren betalen liggeld. Eerst info inwinnen en dan pas negatief commentaar geven

 5. Op vele eilanden in de Caribbean moet liggeld betaald worden, waarom op Curaçao niet? Niet alleen laten betalen voor liggeld maar ook daarin een bedrag ingecalculeerd voor afvalverwerking.
  KTK kan dan misschien mensen in dienst houden om te laten controleren of liggelden etc afgedragen worden en het Spaanse Water schoongehouden blijft.
  En niet alleen daar maar ook bij andere baaien etc waar gemeerd wordt.

 6. Laat die zeiljacht eigenaren maar eerst wat liggeld betalen. Ze nemen het hele spaanse water in beslag zonder een cent te betalen en blijven jaren daar liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *