DolfijnFM | Geen noodtoestand als Venezuela de oorlog verklaart

De huidige wetgeving opzij zetten bij staat van oorlog kan niet. Staatssecretaris Raymond Knops gaat nu kijken of de wetgeving moet worden aangepast

Als Venezuela de oorlog verklaart aan Curaçao of elk ander land in het Koninkrijk, kan Den Haag niet de noodtoestand afkondigen. Daarvoor ontbreekt een Rijkswet.

De inzet van militairen is geen probleem, maar zomaar de huidige wetgeving opzij zetten bij staat van oorlog kan niet. Staatssecretaris Raymond Knops gaat nu kijken of de wetgeving moet worden aangepast.

Bron: DolfijnFM

2 Reacties op “DolfijnFM | Geen noodtoestand als Venezuela de oorlog verklaart

  1. joop savaneta

    Een militair apparaat dat alleen goed is om zijn bevolking te onderdrukken hoef je niet echt te vrezen. Een militair apparaat dat bestaat uit drugshandelaren kun je niet serieus nemen. Ach een generaal die zichzelf Rambo noemt is in feite een zielig mannetje die graag wil doorgaan voor een super macho. Het materiaal van de Venezolaanse krijgsmacht bevind zich in deplorabele toestand want geen enkel land levert dit regime nog onderdelen. Dat het handjevol mariniers op de eilanden niet is opgewassen tegen een Venezolaanse invasie macht is een feit maar ik kan je verzekeren dat in dat geval de Amerikaanse strijdkrachten onmiddellijk zullen ingrijpen en dat weet die dictator in Caracas. Deze dictator staat bekend als een ezel maar zo stom is hij nou nog net niet. Overigens is er bij het Nederlandse krijgsmacht niemand bekend onder de naam Marijke.

  2. “Als Venezuela de oorlog verklaart aan Curaçao of elk ander land in het Koninkrijk”, Knops moet er niet aan denken zeg. Het Nederlandse leger stelt niets voor met dat van Venezuela. De Venezolanen hebben een generaal met de bijnaam Rambo, ik heb begrepen dat de man s’ochtends wat fijn gemalen glas in zijn pap lust want elke keer als hij gaat plassen wilt hij bloed zien. Vergelijk dat met de generaal bij het Nederlandse leger met de naam Marijke, de enige gelijkenis is dat ze beiden mannen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *