DolfijnFM | Goisco verkoopt ook verlopen data versproducten

verschil economische en technische houdbaarheid

Na verschillende andere supermarkten zijn ook bij grootgrutter Goisco verlopen producten in de verkoop gevonden. Een enorme hoeveelheid zelfs. Tijdens de controle, vrijdagavond, werd de pers van het terrein geweerd.

Eigenaar Joël Goisco spant nu een kortgeding aan tegen de controledienst van het ministerie van Economische Zaken. Hij vindt de manier waarop gecontroleerd wordt, niet kunnen.

Zaterdag werd ook Bon Bini en Albert Heyn gecontroleerd. Bij de supers van van Den Tweel werd geen enkel product over datum aangetroffen.

Bron: DolfijnFM

Naschrift KKC

Bovenstaande tekst is op verzoek van de auteur aangepast nadat deze was gebleken  dat een mogelijke, al dan niet gedane onhandige uitspraak, wel of niet is gedaan danwel hard te maken viel. Zo stond er o.a.:

“Volgens de supermarkteigenaar kunnen die producten 5 jaar na datum best nog wel geconsumeerd worden. Dat doen zijn honden ook en die kwispelen vrolijk rond, aldus Gois.”

Om de reacties in het stuk toch te behouden (er stond wat er stond), is gekozen voor de ongebruikelijke optie om de oorspronkelijke tekst om de uitspraak eerst even onder review te houden, totdat opheldering was verkregen. Op verzoek van de auteur is de tekst dus aangepast omdat het mogelijk is dat dit niet is gezegd.

Helaas was daarna de editor gaan slapen zonder het stuk terug te plaatsen. Onze fout. Waarop onze lezers de net wakker geworden editor (wij slapen deels in shifts) attendeerden. Het stuk is inmiddels – aangepast – teruggeplaatst.

We hopen hiermee zo duidelijk en transparant mogelijk uitleg te hebben gegeven. De KKC redactie biedt haar excuses aan voor het ongemak. Ook aan de heer Joel Gois, die mogelijk verkeerd is gequot.

26 Reacties op “DolfijnFM | Goisco verkoopt ook verlopen data versproducten

 1. @Marlon schreef; “Mano je doet me denken.
  Wat is de mens toch vies (inl mezelf).
  Wij eten dode dieren. Wij eten cadavers.
  Bestia morto.
  Bahh, jakes.”

  Marlon, o wat ben ik verheugd dat je aan het denken bent geslagen over ‘dat’ wat ‘de mens’ eigenlijk is/voorstelt.. De mens is inderdaad vies, nog veel viezer en bah dan een porko!! Als je een beetje verder doordenkt zul je als vanzelf beseffen dat er in feite geen enkele ander dier/beest/roofdier bestaat anders dan alleen maar ‘de mens’, dat zo intens levensgevaarlijk, roofzuchtig, smerig, vies, laag, achterbaks, vals, afgunstig, inhalig, agressief, lelijk, jaloers, moorddadig en nog veel meer lelijks is.

  Mens zijnde staan wij qua manieren nog het dichtst bij hyena’s, aasgieren en de grote witte haai. (voor de mensapen lijkt het mij overigens bijzonder beledigend hen met ons te vergelijken, ondanks dat 90% van hun chromosomen-huishouding gelijk is aan de onze) Hoewel zelfs hyena’s, aasgieren en grote witte haaien een soort van, voor ons niet altijd even herkenbaar, eergevoel kennen..oftewel beter dan ons soort ‘de mens’ zijn.

  Wat ik beweer is natuurlijk niets nieuws, het is dat ‘de denkende mens’ in het algemeen niet bepaald happig is om serieus te overdenken en als gevolg daarvan tot het besef te komen eigenlijk tot de laagste en allergevaarlijkste soort predator van deze wereld te behoren. De gedachte daaraan zou de bij zwakkere ‘mens’ zelfs tot een zware depressie kunnen leiden.. 😆

  Natuurlijk is het niet de bedoeling dat ‘de mens’ een afkeer van zichzelf zou moeten krijgen, nee, natuurlijk niet. Het beest ‘de mens’ is namelijk té arrogant om te erkennen als levensvorm eigenlijk niet te deugen. Ik heb zeker geen afkeer van mezelf, niet van mijn mens zijn, want ik ben het eenmaal. Maar ik heb wel afkeer van bepaalde soorten/type ‘mensen’.

  Maar de wetenschap dat ‘wij de roof-mens’ niets beter zijn dan de andere beesten dezer wereld is belangrijk. Integendeel zelfs, er bestaan geen lagere diersoorten dan ons de mens.
  😆

 2. Wie liegt er nu? Had hij echt 5 jaar gezegd of 5 maanden? Ik zie een schade claim aankomen. Hij is sowieso fout bezig, 5 maanden is ook niet te tolereren. Wat klanten thuis in hun koelkast hebben liggen is niet relevant maar de ondernemer moet zich aan de Wet houden en alleen verse producten verkopen. Dat is het risico van het vak, lekverlies.
  Moet er niet aan denken wat voor troep restaurants serveren. Rob de Geus is op weg naar Curaçao. Nederland smult ervan.

 3. Mano je doet me denken.
  Wat is de mens toch vies (inl mezelf).
  Wij eten dode dieren. Wij eten cadavers.
  Bestia morto.
  Bahh, jakes.

  Maar een steak is best lekker.

  Als je lentajes /lentil eet dat heb je in een klap alles binnen.
  Alle proteinen etc etc. Je hoef dan ook minder vlees te eten.
  Wat goed is voor de milieu.
  En hoef je geen cadaver te eten.

 4. opmerker

  Beste voorzitter; Het blijkt dat U het nieuws niet goed volgt. (1) In Brussel is er wel degelijk sprake van om de datering op verpakkingen t.a.v. Ten Minste Houdbaarheid te gaan wijzigen. M.a.w. voor veel producten is het onzinnig om een uiterste houdbaarheids datum te vermelden. Wat u bedoeld is uiterste Verkoopdatum
  (2) In Nederland geven de bakkers wel o.a. brood aan de voedselbanken, en dat is brood van slechts 1 dag oud. Diverse supermarkten doen dit ook met diverse producten (blikgroenten etc).Volg tegenwoordig diverse TV programma’s
  (3) Van ontdooid vlees dat niet opnieuw ingevroren mag worden is in mijn stuk geen sprake. In de produktielijn gebeurd dit echter wel!
  Vlees dat in de slachterijen vaak 2 jaar in diepgevroren toestand bewaard wordt eer het verkocht wordt is geen uitzondering. Sinds enkele jaren is er zelfs vlees dat vacuum verpakt mits gekoeld een jaar houdbaar is.
  Wat het probleem is met vlees dat in bevroren toestand gezaagd, verpakt en in de diepvries bewaard wordt is mij dus een raadsel.
  Het opnieuw invriezen is niet verboden. Het is alleen slecht voor de kwaliteit van het vlees.
  (4) Ook u gaat er dus van uit dat de door de pers genoemde uitlatingen van Dhr.Gois waarheid zijn?

 5. De hoofdprijs betalen voor vervallen producten is volgens jou ok dan ? Geef mensen op zn minst een keuze om hiervoor te kiezen tegen inkoopprijs , maar op deze manier is het pure oplichterij !

 6. Het beste is natuurlijk je eigen kippen en haantjes houden, kippen die natuurlijk ook eieren leggen, kippen behoren niet alleen tot een hoger diersoort dan de mens, maar het zijn ook hele gezellige diertjes. Levende kippen kopen om zelf te slachten is ook een optie. M’n eigen vis vangen is ook al niet zo moeilijk te doen. Varkensvlees daarentegen is voor mij taboe, ben er al een aantal jaren geleden op afgeknapt, begon het namelijk steeds viezer te vinden.
  Wat rundvlees betreft ben ik zo langzamerhand ook al op aan het afknappen, het laat mij als een kannibaal te voelen…Hoewel ik nog lang geen vegetariër ben en het ook niet van plan ben te worden.
  Op z’n tijd een portie vers geslachte kabritu of een paar kilo’s verse lamskutteletten verorberen is ook wel lekker en gezond. Heb eens Kangeroe-biefstuk gegeten, ook dat was een lekkernij… 😆

 7. Oh ,Joep ik krijg geen hap meer door mijn keel ,wat een verhalen.
  Bij truck di pan kan je ook niet goed zien wat er binnen gebeurd je staat laag.hebben ze wel een kraan om hun handen te wassen?????

 8. Fred Schiedam

  Helaas, @opmerker: beter je feiten checken,
  1. In Europa is duscussie over de zin/onzin van houdbaarheidsdatums van zgn. droge produkten, houdbaarheidsdatums van verse produkten (zoals vlees/kip/vis/zuivel) staan absoluut niet ter discussie,
  2. In Nederland worden produkten “over datum” absoluut niet geschonken aan voedselbanken (= strafbaar),
  wél worden voorraden in distributiecentra waarvan de verwachting is dat deze niet ruim voor het bereiken van deze uiterste datum in de schappen belanden (en waarvoor versere produkten voorhanden zijn) wel af en toe beschikbaar gesteld,
  3. ontdooid vlees/kip/vis mag niet opnieuw worden ingevroren,m.a.w. deze vers produkten moeten van het begin diepgevroren worden/zijn gehouden tijdens de gehele transport-/distributieketen, en slechts dan zijn ze nog enige tijd na de uiterste houdbaarheidsdatum voor consumptie geschikt. Probleem is dat geen enkele winkelier de garantie kan geven dat tijdens transport/distributie de diepvriestemperatuur niet is overschreden: daarom: GEEN verkoop na uiterste houdbaarheidsdatum.
  4. als de voorzitter van de supermarkten dit soort onzin uitkraamt, is hij niet bekwaam om met voedsel om te gaan.

 9. Als Goisco of andere supers hun pripoducten die overdatum willen verkopen. Mij best.
  Geef het duidelijk aan en in een apart locatie.

  Maar de chinees te buena vista ofwel cubaweg is een mierde.
  Hij veegde de data met de houdbaarheidsdatum gewoon weg.
  Sluiten die handel.

  https://www.theguardian.com/environment/2016/nov/27/food-waste-denmark-buy-expired-produce-copenhagen-wefood

 10. joeel gois joei di puta ta loco bo ta?bende cos danja I bisa cu bo cacho ta zwaai cu su rabu.dus bo ta considera hende cu cacho.
  ami I familianan lo no cumpra nada mas serca bo.
  stop di hala cocaine I bai kick af pasombra bo ta hasi mas danjo
  na e asuntonan aki.
  bo ta un criminal sin consenshi maldisiona bo ta.
  diabel den fierno lo bo kima.

 11. Joep Meloen

  Ik lees de verontwaardiging hier over de vele over datum producten van veel supermarkten en in sommige gevallen is die ophef ook wel terecht.

  Maar toch wil ik iedereen wel even met de neus op de feiten gaan drukken, want velen zien de consequenties van hun opmerkingen echt in.

  Wanneer supermarkten over de datum producten niet meer verkopen dan houdt het in dat deze voor de volle 100 % moeten worden afgeschreven. Die kosten moeten natuurlijk worden verhaald, ergo, de prijzen van veel producten zullen drastisch worden verhoogd. Gebeurt dat dan schreeuwen weer velen dat het leven zo duur is geworden.

  Maar het kan nog erger. Veel suppliers van supermarkten verkopen alleen ‘per pallet’ oftewel of je nu wilt of niet je moet minimaal een pallet afnemen. Weet een supermarkt dat ze bv 40 % daarvan niet verkopen dan kan men dus ook besluiten om het maar niet meer te importeren. Gevolg ? Je kunt fluiten naar je geliefde, maar niet hardlopende, product.
  Andere mogelijkheid is inkoop bij een kleinere supplier, waar je wel kleinere hoeveelheden kunt inkopen, maar het gevolg is dan wel dat de prijzen veel hoger zijn.

  En om het helemaal leuk te maken. We kunnen hier natuurlijk HACCP gaan invoeren. Klinkt allemaal heel veilig, maar ik kan iedereen dan beloven dat je per direct zo ongeveer vegetariër gaat worden. Niet uit overtuiging, maar omdat de daarbij behorende kosten zo astronomisch hoog zijn dat vlees en vis voor een groot deel van de bevolking absoluut onbetaalbaar zullen worden.

  En nu we het toch over vis hebben.
  Hoeveel van jullie kopen wel eens vis langs de kant van de weg ? Wie daar JA op antwoord en toch commentaar had op de supermarkten mag zich op de borst kloppen: ‘je hebt de prijs voor meest hypocriete persoon op Curacao gewonnen’.

  De vis wordt weliswaar vers gevangen, maar wordt in het geheel niet conform de regels bewaard en verkocht. Velen denken dat de vis wel een dag buiten de koeling mag blijven. Helaas, voor vis geldt ook dat deze bewaard en vervoerd moet worden op een temp van min 7 graden Celsius (sommige regelgeving geeft zelf 4 of 6 graden aan). De verkopers langs de kant van de weg gebruiken vuile houten bladen, die de hele dag in de zon liggen oftewel een poel van bacteriën zijn en de vis hoeft meestal niet meer de pan in ! Die ligt namelijk lekker mee te braden in de zon.
  Dus laten we dan ook meteen even een lijn doortrekken. Deze visverkopers gaan we ook aanpakken. Ik heb er nooit gekocht, zal dat ook nooit doen, maar er is nog nooit tegen opgetreden, terwijl het één van de meest gevaarlijke manieren van verkoop is.
  Andere niet hygienische wijze van verkoop ?
  De Truk di Pans !
  Velen hebben amper een koeling en als ze die al hebben dan is deze niet op temperatuur, wordt nooit schoongemaakt en levert dus veel kruisbesmetting op.
  Daarnaast gebruikt men 1 plank voor al het eten oftewel kip, vlees en vis gaan gewoon op dezelfde plank, terwijl dat simpelweg niet is toegestaan. Geprepareerd voedsel gaat ook gewoon op die plank oftewel de bacteriën van het rauwe voedsel krijg je gratis meegeleverd bij je geprepareerde eten.

  En zo kunnen we nog wel even doorgaan met voedsel onveilige situaties op het eiland.
  Maar het leeft niet, het interesseert niemand, we rotzooien liever aan. En ook wijzelf doen dat volop.
  Ga even in de supermarkt kijken bij de afdeling koeling en vriesproducten.
  Tegenwoordig allemaal glazen deuren, zodat je DOOR het glas kunt kijken om het product van je keuze te vinden. DAARNA behoor je dan de deur open te doen en pak je snel het product dat je wilt hebben. Op die manier verliest de vriezer weinig aan temperatuur, blijven de producten goed.

  Echter, wat doen we ? We openen vrolijk de deur en gaan dan 10 min staren in de vriezer. Gevolg ? Vriezer staat op -2 graden i.p.v. -20 graden ! Komt de kwaliteit van het voedsel niet ten goede.

  Of wat te denken van mensen die iets uit de vriezer halen en vervolgens bij de kassa besluiten het toch maar niet te nemen. Gaan ze het terugbrengen ?
  Nee, ze laten het bij de kassa liggen, liefst nog in het mandje en de supermarkt kan het dan weggooien.

  Dus wie nu klaagt op de supermarkten moet ook zo eerlijk zijn en bij zichzelf te rade gaan. Velen houden zich niet aan de regels. Dus wanneer je het zelf niet al te nauw neemt, ga dan niet hier hypocriet lopen doen. Komt niet echt netjes over.

 12. Freedomwriter

  Heer Meloen eens! Slimme opmerkingen en analyses maken is niet weggelegd voor iedereen, zelfs als je denkt kundig te zijn, onwetende dat niet te zijn, maar dan val je gauw door de mand.

 13. opmerker

  Ik neem aan dat de bewering van Dhr Gois door de pers verkeerd is weergegeven. 5 Maanden zal hij bedoeld hebben en daar heeft hij dan wel gelijk in mits in een vriezer de producten op -18º bewaard wordt.
  Ik zou de criticasters willen vragen om eens thuis in hun diepvriezer te kijken wat daar allemaal ligt en nog voor consumptie geschikt is. Veel producten worden onterecht van een datum voorzien ten faveure van de fabrikant die het wel goed vindt dat producten op de uiterste verkoopdatum weggegooid worden.
  Ik verwijs weer naar Europa waar het hele gebeuren rond uiterste verkoopdatum etc. aan de kaak gesteld wordt daar er enorm veel voedsel onterecht weggegooid wordt.
  In het verleden hadden we op Curaçao geen datum aanduiding op verpakkingen en niemand had daar een probleem mee. Nu wordt er een hetze gevoerd daar “de volksgezondheid” in het geding zou zijn.
  De overheid moet eerst maar eens zorgen dat er geen trucks die zwarte rook uitstoten op de weg rijden, afval op tijd opgehaald wordt, wrakken uit de koraal gehaald worden ter voorkoming van zika etc.
  En zo kunnen we nog veel meer zaken aan de kaak stellen dan alleen een stukje bevroren vlees dat zogenaamd niet meer goed zou zijn.
  Wist u trouwens dat in Nederland de producten die uit de datum lopen geschonken worden aan de voedselbanken? De mensen die dit verstrekt krijgen gaan er echt niet dood van.

 14. DESGRACIADO!!!!

 15. observator

  Correctie: Geen weldenkend mens koopt ………

 16. observator

  Geen weldenkend koop dus nog een grammetje eten bij Goisco. Eet dhr. Gois ook het vijf jaar oude voedsel ???? De uitspraak van dhr. Gois impliceert overigens dat hij zijn honden gelijksteld aan zijn klanten.

 17. Abraham Mossel

  Het zal wel 5 maanden bedoelen, maar ja zoals altijd zijn er van die fijne reporters en vazalen van Gerrit de Raaf de graag een wit voetje bij Gerrit op halen, ze zijn in ieder geval geen vrienden van elkaar. Maar alle gekheid op een stokkie, Gois moet alles wat overtijd is maar gratis als hondevoer uit delen, als er mensen zijn die het toch konsumeren ( en die zijn er genoeg te vinden onder de stemmers van de MFK/KFO/KnDT) doen zij dat op eigen rekening.

 18. Volgens de supermarkteigenaar kunnen die producten 5 jaar na datum best nog wel geconsumeerd worden. Dat doen zijn honden ook en die kwispelen vrolijk rond, aldus Gois.

  Wel Señor Goisco, abo y bo famia come carni etc vence 5 aña pasa.
  Si tur bay bon, no lo sigui bo.

 19. Joep Meloen

  Dit mogen we gerust geen slimme opmerking van heer Gois noemen.

  Probeer het nog een keer, maar dan anders.

 20. AB.NORMAAL

  Vanaf nu dus nieuwe naam “GOISCO PEDSTORE”, dus mensen voor onze dagelijkse boodschappen die geschikt zijn voor menselijke consumptie nu niet meer naar GOISCO want daar verkopen ze kennelijk alleen maar hondenvoer. GOISCO pabien, ik denk dat jullie vanaf nu de grootse dierenvoer supermarkt zijn in de wereld!

 21. caribbeancynic

  Ongelofelijk, dit soort verhalen kun je alleen in Curaçao kwijt zonder dat iedereen hard begint te lachen. Gois is toch voorzitter van de club van supermarkten?
  Maar het is geen uitzondering dat producten die hun einddatum naderen naar de derde wereld worden verkocht. Ik denk dat veel producten al over de datum in de Curaçaose supermarkten arriveren. Misschien handig als de economische controledienst al bij aankomst voor de douane kijkt wat de datum is.

 22. Als je klanten in je supermarkt vergelijkt met honden klopt er iets niet.
  Niet in je hoofd en niet in je supermarkt.
  Wegblijven daar vóór ze gaan blaffen.
  Leuke naam voor een hond trouwens : Gois

 23. Die Joël Gois is gewoon een crimineel, meer valt er over deze crimineel niet te zeggen.

 24. Joël Gois bo ta un desgraciado si consientemente bo ta bende pueblo kos danja.
  Tur hende mester boicot bo i bai otro kaminda.

 25. Che swa hasta riba foto e karninan ey ta vies korda despues di 5 aña.

 26. Postman441

  Hond…..Kwispelen??? Oooooooo ik snap het hij heeft een dierenwinkel! Ik heb het door… Het duurde even maar kwartje is gevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *