DolfijnFM | Groeistrategie antwoord op eis Cft om te bezuiningen

Waarom samenwerking tussen Nederland en Curaçao lastig blijft

De Groeistrategie van de regering Rhuggenaath is een gedeeltelijk antwoord op de eis van het College financieel toezicht om stevig te bezuinigen.

Dat zei de premier gisteren in de Staten. Over een week moet hij aangeven hoe Curaçao 127 miljoen gulden gaat snijden in de begroting.

Volgens Rhuggenaath is dat bedrag onrealistisch en moet Curaçao gaan investeren in de economie. Daarbij is de hulp van Nederland onmisbaar.

Bron: DolfijnFM

3 Reacties op “DolfijnFM | Groeistrategie antwoord op eis Cft om te bezuiningen

 1. ericlapas

  Het is toch mooi om te zien hoe een klein land als Curaçao de grote Nederland in zijn greep heeft. Nederland moet altijd blijven ingrijpen, bang dat ze zijn voor een exodus van Criminele jongeren naar Nederland.

 2. Joep Meloen

  Het CFT heeft niet gevraagd of de regering sprookjes en fabels kon verzinnen. Men heeft gevraagd hoe het gat van 127 miljoen kan worden gedicht en dat komt dus neer op het beperken van de kosten of aantoonbaar verhogen van de inkomsten.
  De inkomsten verhogen kan alleen door belasting verhogingen, wat weer funest is voor de koopkracht en dus ook voor de inkomsten.
  Ergo, het kan alleen maar komen door de kosten te beperken. Dat je daarnaast de groei wil bespoedigen, maar gezien het feit dat men dat al 40 jaar wil bereiken …………en nooit is gelukt, is dat streven van Ruggenaath niet realistisch. En het CFT weet dat ook.
  Zolang Ruggenaath niet van plan is om het cliëntelisme, de corruptie, het geld verkwisten aan te pakken, zolang zal er niets terecht komen van kosten besparingen. En dat leidt dus maar tot 1 conclusie: ‘er gaat een aanwijzing komen’.

 3. Halvering van het salaris van Ministers en Statenleden is onmisbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *