DolfijnFM | Isla nog steeds niet opgestart

De raffinaderij ligt inmiddels al 9 maanden stil | Jeu Olimpio

De Isla is nog steeds niet opgestart. Maar onduidelijk is waarom. Isla zelf zegt dat het probleem bij de BOO-centrale ligt. Die zou niet voldoende stoom leveren.

Maar volgens de BOO is er iets aan de hand en zou Isla niet voldoende olie hebben om te raffineren. De raffinaderij ligt inmiddels al 9 maanden stil.

Bron: DolfijnFM

4 Reacties op “DolfijnFM | Isla nog steeds niet opgestart

 1. @ Buchifiel moekel
  Helemaal eens. Je omschrijft het duidelijker dan ik heb gedaan, d strekking is hetzelfde denk ik-:)

 2. Mark my words, de Isla is een aflopende zaak. Die wordt niet meer operabel. Zuiver gevoelsmatig dus.
  De achterbaksheid van de verschillende regeringen om alles voor zich uit te schuiven, en een paar jaar voor ht contract afloopt een kandidaat te zoeken is natuurlijk te gek voor woorden.
  Het zijn gewoon hazen die bang zijn geweest door impopulaire maatregelen t nemen dat ze niet meer herkozen worden.
  Zie hier het resultaat, althans 1 van de resultaten.
  Schoften echt.

 3. Buchifiel moekel

  Wiels en zijn feestcommissie. Part 2
  De staten zijn ten aanzien van deze problematiek om de hete brei gaan dansen. Zo’n hot issue in de staten gaan behandelen, zou menig lokaal expert, en vooraanstaande figuren in de gemeenschap in een heel dubieus daglicht plaatsen. Want ‘the party was formidable’. Laat die gasten het niet in hun hoofd halen om die 120 naf. per hoofd van de bevolking via de fiscus terug te innen. Want Buchifiel is niet gek.

 4. Buchifiel moekel

  Wiels en zijn feestcommissie. Deze commissie is toendertijd in het leven geroepen om een strategische partner voor de raffinaderij te vinden. Dat was de bedoeling. Echter het bedrag van 18.000.000 naf. is besteedt aan:
  o Vrienden en hotemetoten te bevoordelen
  o China te bezoeken voor massages in luxe hotels
  o dure hotels in het buitenland om zich vol te vreten
  o externe en buitenlandse consultants om zich in te dekken en om indruk te maken
  Het eindresultaat was nul. Al de deelnemers hadden aan het eind buitenechtelijke relaties opgebouwd. Dat was het resultaat.
  Dat bedrag had veel beter bestemd kunnen worden aan infrastructurele projecten zoals zelfbouwprojecten voor de lokale burgers. Want al die ‘projectontwikkelaars en investeerders’, waar de Kamer van Koophandel over zit te zeuren om zodoende meer contributies te ontvangen, dragen echt niet veel bij aan de staatskas. Al die NV´s en BV´s die om de haveklap failliet gaan, helpen de overheid aan niks. Het zijn de burgers die via loon- en inkomstenbelasting de staatskas vullen.
  Als de burgers via zelfbouwwoningen hun positie kunnen verbeteren, dan heeft de overheid daar meer aan. Via onroerengoedbelasting. Want van al die resorts ontvangt de overheid echt niet veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *