DolfijnFM | Kind kan Nederlandse nationaliteit niet verliezen

Kind kan Nederlandse nationaliteit niet verliezen | Extra

Wie bij zijn geboorte de Nederlandse nationaliteit heeft, kan die niet meer verliezen omdat de Nederlandse vader het kind later niet meer erkent.

Dat zegt het Gerecht. De Venezolaanse moeder was bang dat haar kind stateloos zou worden, omdat haar land kinderen die buiten Venezuela worden geboren niet automatisch als Venezolaan beschouwd.

Het kind is inmiddels erkent door een andere Nederlandse man, maar dat maakt volgens de rechtbank niets uit.

Bron: DolfijnFM

4 Reacties op “DolfijnFM | Kind kan Nederlandse nationaliteit niet verliezen

  1. Ik hoop dat de Burgerlijke Stand (Kranshi) van Curacao zeer goed het vonnis van deze rechter leest en bestudeerd zo dat de ambtenaar van de afdeling vernieuwing Paspoorten naar 35 jaar Nederlander te zijn,niet nog een keer probeert de Nederlandse nationaliteit van een volwassene man af te pakken zo als eerder gebeurd. En ook dat de Minister die hierover gaat eindelijk het ingestelde onderzoek over het handelen van deze ambtenaar afrond en maatregelen treft tegen deze persoon. Het wordt tijd dat de ambtenaar van Kranshi niet alleen de Antilliaanse,de Curacaosche en de Nederlandse wetten en ook de Internationale Verdragen kent en vermijd pijnlijke fouten te maken.

  2. “Het kind is inmiddels erkent door een andere Nederlandse man, maar dat maakt volgens de rechtbank niets uit.”

    Zelfs verslaggevers kennen de Nederlandse taal niet meer.

  3. Het is wel mooi wat de rechter hier zegt, maar hoe zit het met de moeder? Als de relatie stuk is, moet de moeder helaas terug dus of het kind de Nederlandse nationaliteit heeft maakt in de praktijk niets uit.

    Helaas is voor deze buitenlandse vrouwen met een Curaçaose partner niets geregeld, als ze mishandeld worden kunnen ze niet naar de politie want ze worden gelijk uitgezet. Het is wat ze hier op Curaçao noemen, ‘tjupa guli’.

  4. Curacao revisited

    gelukkig maar: ik was al bang dat drechi vanwege al zijn anti macamba opmerkingen zijn Nederlandse nationaliteit zou verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *