DolfijnFM | Laaggeschoolde beroepen nu officieel beschermd

Laaggeschoolde beroepen nu officieel beschermd

Laaggeschoolde beroepen nu officieel beschermd

Minister Larmonie kondigde het al aan, en per 1 mei is het officieel: een aantal laaggeschoolde beroepen mogen niet meer door buitenlanders uitgevoerd worden. Huishoudster, glazenwasser en barman bijvoorbeeld.

Door die beroepen te reserveren voor Curacaoenaars, moet de werkloosheid worden teruggedrongen.  De maatregel geldt voor een jaar.

Het verbod geld voor bijvoorbeeld Haitianen of Latijns-Amerikanen. Als je Nederlander of Amerikaan bent hoef je je geen zorgen te maken.

Bron: DolfijnFM

10 Reacties op “DolfijnFM | Laaggeschoolde beroepen nu officieel beschermd

 1. Ik vind het ook wel jammer, ik vond het altijd wel leuk om Nederlanders van die laag geschoolde beroepen te zien uitoefenen

 2. Amerigo Thode en zijn familie zijn hiervan het beste voorbeeld.

  Zijn voorvader had beter op open zee overboord gezet kunnen worden.

 3. Ik heb aardig wat van de wereld gezien, maar iemand zo aartslui en ongemotiveerd als de Yu di Korsow ben ik nog nooit tegengekomen.

  Past wel in het verhaal dat Curacao een doorvoerhaven van slaven was, en dat de lichamelijk en/of geestelijk zieke slaven hier overboord werden gezet.

  En daar plukken we dan nu nog steeds de zure vruchten van.

 4. Laaggeschoolde beroepen nu officieel beschermd.

  Geldt dit ook voor het Statenlidmaatschap dan?

  Statenlid wordt je tenslotte met minder dan 3 jaar MAVO, of niet, gekke Gerrit?

 5. En ze kijkt er ook zo lekker belangrijk bij, die minister. Alweer een plan wat tot mislukken is gedoemd. Maar dan zijn we een jaar verder en is deze minister alweer verdwenen.

 6. mensen in het onderstand werken zwart

 7. Het werk in Campo is hooggeschoold?

 8. Dus men moet nu de legaal verblijvende Haïtiaan op basis van hun afkomst gaan ontslaan om ruimte voor de YDK te maken? Moeten we nu dan ook de legale Colombiaanse restaurantjes maar van hun personeel strippen om daar een YDK neer te zetten. Iedereen voelt aan dat dit niet gaat werken.

  Enige tijd geleden vroeg Constancia ( ja die Constancia) zich hardop af hoe het toch kwam dat de Chinezen en de Arabieren en de Colombianen en Dominicanen Haitianen hier over het algemeen wel succesvol waren en binnen de kortste keren aan het werk waren, en waarom dat bij de YDK niet het geval was. We konden dus wel wat leren van deze mensen, besloot ze haar opmerking.
  Ik rolde om van verbazing om dit uit haar mond te horen. Om de YDK aan het werk te krijgen hebben we kennelijk wetgeving nodig, voor anderen is dit niet nodig, die regelen het zelf wel en slagen daar wel in.

 9. Terecht11

 10. Haal dan ook meteen alle onderstand weg-want net in die beroepen krijg je geen enkele YU KORSOW die dat werk wil doen-die het al zouden doen doen dat zonder enige smaak of interesse-hou toch op-het enigste om de mensen aan het werk te krijgen is geen gratis niets meer-geen onderstan of enige toelage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *