DolfijnFM | Mogelijk Isla-klacht naar Europees Hof

Sanne Santoso krijgt hulp van studenten van de University of Curacao

Studenten van de Universiteit in Groningen bereiden een klacht voor over Isla vervuiling, die ingediend moet worden bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Het wordt een klacht tegen de Nederlandse Staat. Iedereen in ons Koninkrijk heeft recht op een gezonde leefomgeving, en de Staat zou daar te weinig aan doen.

Verschillende bewoners onder de rook van de Isla kampen met gezondheidsklachten.

Bron: DolfijnFM

11 Reacties op “DolfijnFM | Mogelijk Isla-klacht naar Europees Hof

 1. Abraham Mossel

  Hadden ze al 20 jaar geleden moeten doen, maar nu men weet dat dit ROESTBAK over een jaar over en uit is en gesloopt wordt, wil iedereen de eer hebben dat ze dat stink ding waar geen HOND nog in wil investeren hebben laten sluiten! 2019 is er geen ongeschoolde meer zonder werk meer als duizend man aan het werk jaren lang met slopen en op nieuw een prachtige haven stad op bouwen, duizenden mensen zullen daar een baan vinden in vaste dienst, je moet wel willen werken natuurlijk, en niet zoals politici als Gerrit de Raaf, Cooper, Godett, Wilsoe, Cova, Norbert de Troppen, en nog meer van die ongeschoolde klaplopers aan het werk krijgen!.

 2. Daan Banaan, Groot gelijk! Eigenlijk een schande dat Curacao zwijgt. Niet alleen de mensen die in de rook leven maar ook die mensen die dat niet doen.

 3. NB
  Wellicht nog even aardig te vermelden, omdat iedereen weer over elkaar heen rolt, dat de werkgroep Europees Recht van de UG een bekend gegeven is. Plus 1 van de weinige universiteiten in NL waar Internationaal en Europees Recht wordt gedoceerd.

 4. Het artikel is enigszins onvolledig. Sanne Santoso (Blue Bay) heeft inmiddels steun van 70 bewoners en de Stichting Clean Air C. Haar aangifte bij het OM dateert van 6 januari 2016. “Op 10 november 2016 meldt Sanne dat ze een artikel 15 procedure gaat starten. Haar gezondheid is uitermate slecht. 15 maart 2017 werd zij overigens uitvoerig geinterviewed door Dick Draijer. Vwb het Europese Hof verwezen zij reeds eerder naar de randnummers 108-127 en de artikelen 2,8, en 10 van het EVRM. Van belang is dat de overheid de plicht heeft haar burgers te beschermen op grond van art. 8.
  Reden daarvoor dus om naar het EH te stappen.

 5. @ericlapas, De UvC is van een zeer laag nivo en de leerlingen hebben geen Eigen mening en durven hun nek niet uit te steken. Perfect MFK stemvee dus.

 6. Het is wel apart dat een universiteit in Groningen te hulp schiet waar blijft de universiteit op Curacao? Blijkbaar kan de universiteit geen subsidie ontvangen en onafhankelijk zijn.

 7. De commentaren slaan, zoals gewoonlijk, weinig op het onderwerp. Het gaat hier om een aanklacht wegens het willens en wetens niet behandelen van een klacht over giftige uitstoot van de raffinaderij. Niet alleen de overheid, maar ook de controlerende instanties blijken andere belangen te hebben dan die van de bevolking. Derhalve een aanklacht via het Europees Hof van de Rechten van de Mens. Dit zet Isla, en Curaçao, in de internationale schijnwerpers, zij het niet erg positief. Maar na alle tegenwerkingen door overheid en justitie, de enige overgebleven weg die nog te bewandelen is. Een dapper persoon, een enkeling, die het opneemt tegen economische belangen, daar zouden we met z’n allen een voorbeeld aan moeten nemen en erachter staan. Het is geen verantwoordelijkheid van Nederland, in het geheel niet, het is een verantwoordelijkheid van ons.

 8. Cyril

  Nog een keer proberen je standpunt weer te geven svp maar dan graag een samenhangend verhaal. (Wat Franco en Statia met de kwestie Isla te maken hebben, is mij ook volledig onduidelijk).

 9. @Markus : Curaçaose Mike Franco mag van minster Knops uit Nederland zijn bevoegdheden uitoefenen op St. Eustatius, is dit moreel correct ?
  Nee.
  U vertikte om de tekst onder de enige foto te verwerken in uw relaas met de duidelijke bedoeling van ?
  Wat wilt u bereiken met uw keus aan tekst ?
  Helpen, niet direct.
  Indirect wel om Brian en mij samen te brengen om u te helpen ophelderen op wat al duidelijk blijkt.
  Vooruitgang is oprecht.
  Achteruitgang is het forceren van Tijd.
  Ongeacht vormen Wij deel uit van de doorlopende Geschiedenis.
  Ik probeer mijn naam/persoon eervol te behouden voor zover ik kan in mijn keuzemogelijkheden. En u ?
  By the way, Nederland was gevraagd om te helpen onderhandelen met GZE, of vergis ik mij ?
  (Ik vind het onnodig te blijven verdedigen tegen bewuste Volwassenen die anderen verbaal/schriftelijk onderdrukken, maar anders blijft misinformatie bestaan dat de Mens geen goed doet! Tijdverspilling van een Volk die vooruitgang streeft.
  Een eigen land voor Trollers dan maar.)

 10. @Markus, De studenten helpen met het voorbereiden van de aanklacht die in naam zal zijn van de direct betrokkenen.

 11. Curaçao is , voor binnenlandse aangelegenheden, autonoom. Als de curacaose overheid zaken laat verslonzen , is dan Nederland aansprakelijk? Curaçao heeft aantoonbaar Nederland altijd buiten de kwestie Isla gehouden. ( er is nog een opname waarin Cooper verklaart van geen probleem bij de Isla te weten. Laat staan Isla-speaker Gijsbertha (thans minister van……Financiën-mind you) die nooit Isla als vervuiler heeft betiteld. En dan : Curaçao / MDPT onderhandelt zelfstandig met partijen over de toekomst van Isla zonder inmenging van Nederland ook maar te dulden. Als die onderhandelingen/ contracten een gigantisch overheidstekort gaan opleveren en als de uitstoot/vervuilings-problematiek ook dan niet is opgelost, is ook dan Nederland verantwoordelijk ? (Er is inmiddels iets bekend over die onderhandelingen/beerput). Ik kan het mij niet voorstellen.
  Tot slot : moet een klacht bij het Europese Hof niet ingediend worden door direct betrokkenen en niet door enkele studenten uit Groningen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *