26 C
Willemstad
• vrijdag 29 maart 2024

Extra | Journaal 28 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, March 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, March 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Nederlanders geven het minste uit

HomeMediaDolfijnFM | Nederlanders geven het minste uit
Bezoekers uit Brazilië zijn het gulst, die geven elke dag 250 dollar uit op ons eiland | Antilliaans Dagblad

De meeste toeristen komen uit Nederland, maar die geven het minste uit. Dat heeft toerismebureau CTB berekent. 132 dollar gemiddeld per dag.

Bezoekers uit Brazilië zijn het gulst, die geven elke dag 250 dollar uit op ons eiland. Daarna de Amerikanen met gemiddeld 236 dollar per dag, gevolgd door Colombia en Canada.

In de eerste drie maanden van 2019 leverde dat al met al 343 miljoen gulden op voor de economie. En dat is 9 procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Bron: DolfijnFM

19 reacties

  1. Laten we de discussie op peil houden en het niet over wat de dochter van @LaStiwz allemaal in de mond neemt begin.

    Volgens mij volgen de Nederlanders ook de berichten over onhygiënische toestanden in restaurants hier dus logisch dat ze liever bij een landgenoot gaan eten.

    Hoewel het daar ook niet altijd zoals het moet gaat, laatst dacht ik ook om daar bij Wilhelminaplein van een lekker bakkie koffie en een warm appelgebak te gaan genieten, zag ik een medewerkster toilet schoonmaken en daarna de servies uit de afwas halen zonder de hygiëne voorschriften in acht te nemen.

  2. Wat maakt het uit of iemand 10 dollar of 250 dollar per dag uitgeeft. De economie van het land vakantieland wordt ook door die 10 dollar gespekt. Alle beetjes helpen.
    Inderdaad Nederlanders is kijken kijken en niet kopen. Logisch, want in toeristen gebieden is het de hoofdprijs betalen voor prullaria. Op elke straathoek zie je de zelfde rotzooi. Of het nu Mallorca, Gran Canaria of Egypte of Curacao is.

  3. Met Nederlanders hier is het vaak, ‘Wat de boer niet kent dat eet hij niet’. De meeste Nederlanders logeren vaak bij een Nederlander en bezoeken de Nederlandse cafés en restaurants hier.

  4. Denk dat vrijwel alle toeristen zichzelf een budget geven en op basis daarvan verdelen ze dat over huisvesting, eten, drinken en activiteiten. Vandaag stond net in de krant dat bjna 30 % van de Nederlanders dit jaar niet op vakantie gaat……………….ze kunnen het niet meer betalen, het is te duur. Men gebruikt het vakantiegeld om schulden af te betalen.

    Hier op het eiland gelooft het CTB (en ook veel hotel- en appartementen eigenaren) dat er alleen multi miljonairs naar het eiland komen, dus ieder jaar worden de prijzen verder verhoogd. Je hebt geen glazen bol nodig om te kunnen voorspellen dat het eindresultaat zal zijn dat de toeristische industrie in gaat storten. Dat is al in veel landen gebeurd en dat zal ook hier wel een keer gebeuren.
    Het product Curacao is niet alleen het hotel of de taxi. Het product Curacao is ALLES wat het verblijf voor een toerist zo aangenaam maakt dat hij of zij zegt: ‘hier kom ik nog een keer terug en sterker nog, ik ga al mijn vrienden en familie vertellen dat ze hier ook naartoe moeten gaan’.
    Wanneer je jezelf uit de markt prijst gebeurt het tegenovergestelde, dan vertelt men iedereen dat het eiland veel te duur is en dan gaat men dat ook automatisch vergelijken met de service en het product dat ze krijgen aangeboden. En op dat moment scoort Curacao zeer slecht.

    123 USD per dag is per persoon !!! En dat is dus voor een gezin van 4 personen bijna 500 USD per dag oftewel bijna 900 NAF per dag. Dat zijn verschrikkelijk hoge bedragen, niet alleen voor Nederlanders, maar ook voor alle anderen met een gelimiteerde portomonnee.

    Overigens, de toeristen die werkelijk het absoluut minste uitgeven zijn de Engelse en Latijns-Amerikaanse cruise toeristen. Die spenderen vrijwel niets, gaan niet op een terrasje zitten, kopen geen souvenirs. Vraag me af waarom CTB hen buiten beschouwing heeft gelaten ?

  5. Tja, nederlanders geven nu eenmaal alleen geld uit wat ze in de knip hebben. Daar kunnen ze op deze rots nog heel veel van leren. Veel van wat ze in nederland verdienen wordt via de belasting in onze bodemloze put gestort zodat de zeerovers het achterover kunnen drukken en onder hun vriendjes kunnen uitdelen. Ja, in nederland wordt belasting betaald.

  6. De Curacaoenaar geeft veel meer geld uit inderdaad, geld dat hij niet heeft waardoor de spaarzame Nederlander voor de tekorten op Curacao mag opdraaien.

    Story of this god forsaken island.

  7. “De meeste toeristen komen uit Nederland,…”
    Ik kan niet lezen of hier onderscheid wordt gemaakt tussen Nederlanders die voor puur toeristische doeleinden naar Curacao komen en de Nederlanders (al dan niet van Curaçaose afkomst) die voor familiebezoek arriveren. Deze laatste groep zal inderdaad veel minder spenderen in de horeca-sector (immers: veelal verblijf bij familie) hetgeen het gemiddelde aan uitgaven drukt.
    Informatie of inderdaad niet eenieder die arriveert op Hato uit het buitenland als “toerist” wordt gekwalificeerd ontbreekt, waardoor stelling in mijn ogen onbewezen is.
    Journalist: even doorvragen svp.

  8. Ja de macamba’s staan als zuinig bekend, ook gierig, maar de stagiaires voegen veel toe aan de economie, familie en vrienden, komen over.

  9. Dat is al jaren bekend. Op vakantie in Europamet de caravan en de eigen piepers meenemen. Het ‘bekende kijken kijken en niet kopen’ kom je overal ter wereld tegen Vooral in Azie hoor je deze zin regelmatig.

  10. Nederlanders kijken, kijken en niet kopen. Brazilianen en Colombianen die meer dan 250 dollar per dag uitgeven, dit geeft aan dat het ons niet uitmaakt waar het geld van dan komt. Het kan niet anders dat dit drugsgeld besmeurt met bloed is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties