DolfijnFM | Nieuwe armoedegrens is 2037 gulden

Deze zogenaamde subjectieve armoede grens is bepaald op basis van wat de inwoners van Curaçao zelf ervaren als een minimum | Persbureau Curacao

Willemstad – Een eenouder gezin met twee kinderen heeft minimaal 2037 gulden nodig om te overleven. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Deze zogenaamde subjectieve armoede grens is bepaald op basis van wat de inwoners van Curaçao zelf ervaren als een minimum.

Daarmee kun je net voldoende eten en kleren kopen en je huur of hypotheek inclusief gas, water, elektriciteit en verzekeringen.

Bron: DolfijnFM

7 Reacties op “DolfijnFM | Nieuwe armoedegrens is 2037 gulden

 1. Fred Schiedam

  @Brian S: Inderdaad opvallend dat op Curacao een 1-oudergezin de norm is.
  Het CBS zal waarschijnlijk aan de hand van de hun beschikbare cijfers hebben vastgesteld dat dat de “gemiddelde” gezinsgrootte is op Curacao.

 2. Curacao revisited

  “Het is triest en ik geef toe dat ik mij schaam maar ik heb weleens op ladiesnight dit bedrag in één nacht uitgegeven”
  ik dacht dat ladies night juist in het leven was geroepen zodat ook mensen met een lager inkomen aan hun trekken kunnen komen?

 3. Ja Claps, je zag het als ontwikkelings hulp zeker en je hebt het als aftrekpost opgevoerd…

 4. Op Curacao zie je mensen met een inkomen onder de armoedegrens opvallend vaak met de laatste Iphone lopen en een dikke auto onder hun nog dikkere obesitas reet hebben.

 5. Waarom gaat men uit van een 1 ouder gezin?

 6. Trots op Curaçao

  “Deze zogenaamde subjectieve armoede grens is bepaald op basis van wat de inwoners van Curaçao zelf ervaren als een minimum.”

  Dus als ik dit goed lees dan hebben de inwoners dit minimum zelf verzonnen. Geen wonder dat ze allemaal met een handy lopen, vrijdag het loon naar de loterijen brengen en op maandag geen geld meer hebben om de kinderen eten te geven…..

 7. Het is triest en ik geef toe dat ik mij schaam maar ik heb weleens op ladiesnight dit bedrag in één nacht uitgegeven maar ja ik heb ook voor moeten werken en die dames moeten ook eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *