DolfijnFM | Nieuwe tarieven CMC

De kostprijs zelf gaat wel omhoog voor de verzekeraar: 1,2 procent.

Willemstad – Het Curaçao Medical Center heeft een akkoord bereikt met de SVB over de tarieven. Uitgangspunt is dat de premies volksgezondheid niet omhoog gaan.

De kostprijs zelf gaat wel omhoog voor de verzekeraar: 1,2 procent.

Voor patiënten uit Bonaire, St. Eustatius, Saba, St. Maarten en Aruba gaan de prijzen 18 procent omhoog en toeristen betalen het dubbele. De kostprijs per kamer per dag is vastgesteld op 1.512 gulden.

Bron: DolfijnFM

5 Reacties op “DolfijnFM | Nieuwe tarieven CMC

 1. @cr, het project is dus geslaagd met een optimaal rendement. “ze” mogen dan wel verantwoordelijk zijn voor de kosten maar die worden door andere (de bevolking) gedragen. Hier kan iedereen trots op zijn.

 2. De Rechtsstaat

  Zekers hebben zij een kostenplaatje opgesteld, maar op een (ei)land waar merendeels ca. 9,25 nafl/uur krijgt lijkt die vijftienhonderd (+ wat kleingeld) disproportioneel.

  Ik vraag mij dan af, waar gaat het keer op keer faliekant mis op deze rots?

 3. “De kostprijs per kamer per dag is vastgesteld op 1.512 gulden”

  Volgens mij worden de kosten altijd ‘per bed/dag’ weergegeven, want niet iedere kamer heeft evenveel bedden. Dus het is dan appels met peren vergelijken.

 4. Curacao revisited

  Lees net in de amigoe dat de kostprijs per kamer in cmc 2 keer zo hoog is als in sehos. Onze beleidsmakers hebben alle realiteitszin verloren: Curacao heeft een recessie, een vergrijzing komt eraan en wij bouwen een extreem duur te onderhouden ziekenhuis. Van de kosten besparingen dat minder mensen naar het buitenland gaan bij cmc: eerst zien dan geloven

 5. Curacao revisited

  Las vandaag de amigoe en ben met stomheid geslagen: opzet van hno was om efficiënter te gaan werken met minder mensen en minder bedden. Eindresultaat is nu meer mensen en hogere kosten. Onze brandblusmanagers hebben op alle fronten gefaald behalve op het gebied van het vullen van hun eigen zakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *