DolfijnFM | Ondernemer krijgt boete voor illegale arbeid

De man zei tegen de rechter dat-ie alleen maar wilde helpen.

Een 52-jarige ondernemer heeft een boete gekregen voor het in dienst hebben van drie illegale Venezolaanse dames. Die werkten zich een slag in de rondte, maar kregen nauwelijks betaald.

4500 piek, waarvan 2000 voorwaardelijk. De man zei tegen de rechter dat-ie alleen maar wilde helpen.

Bron: DolfijnFM

2 Reacties op “DolfijnFM | Ondernemer krijgt boete voor illegale arbeid

  1. Apart inderdaad, want als je schrijft ; voor het in dienst hebben van illegale….
    daar klopt natuurlijk al iets niet. En waar staat vast omschreven wat de hoogte van het uurloon van een illegaal is. Begrijp me niet verkeerd ik val de illegalen niet aan, maar de ondernemer betaald dus 2500 gulden aan de staat?
    Volgens mij had er een berekening moeten worden gemaakt. Aantal gewerkte uren x min. uurloon (nu ook nader te bepalen) + een taakstraf. En wanneer deze ondernemer aangeeft alleen maar te willen helpen. Hey….. serieus….iedereen weet beter. Ja zichzelf helpen met het minimaliseren van zijn loonkosten. Deze man is een ondernemer, die is niet dom maar neemt risico, hij heeft het lef risico te nemen om zijn kosten te verlagen en minacht de wet en de handhaving.
    Dus ik snap deze uitspraak van de rechter niet.
    Waar is de onderbouwing tot deze uitspraak?

  2. De dames werkten zich in slag in de rondte en kregen nauwelijks betaald. Ondanks dat krijg de ondernemer een boete van 2500 piek. Als het aan deze rechter ligt had de slavernij nooit afgeschaft mogen worden. Ik vraag me af wie is de grootste abusador in dit geval, de ondernemer of de rechter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *