DolfijnFM | ‘Onderwijs in diepe crisis’

Ook is het slecht gesteld met de veiligheid op scholen

Het onderwijs zit in een diepe crisis. Dat zeggen de gezamenlijke schoolbesturen op het eiland. Zo loopt de digitalisering van het onderwijs enorm achter.

Ook de financiering is onvoldoende, het geld is niet voldoende om de kwaliteit te garanderen. Ook is het slecht gesteld met de veiligheid op scholen.

Bron: DolfijnFM

4 Reacties op “DolfijnFM | ‘Onderwijs in diepe crisis’

 1. Als @Robin van Werkhoven, regulier in plaats van thuisonderwijs had gevolgd dan had hij misschien de link getest voor het plaatsen op de site. Nog een reden om thuisonderwijs af te schaffen.

 2. Deze week is AlcaLM Walle weer op snoepreis naar Brussel, businessclass vluchten en 5 sterren hotel.

  Het is een grote schande.

 3. Robin van Werkhoven

  Every loving parent desires and adequate education for their kids.

  With news like this (its really old news), home education does become more appealing for concerned parents.

  It is a real option worthy of further exploration!

  For those readers interested – here are some links to check out:

  https://www.businessinsider.com/reasons-homeschooling-is-the-smartest-way-to-teach-kids-today-2018-1#students-may-achieve-more-in-the-long-run-6

  https://www.huffingtonpost.com/entry/home-schooling-vs-public-schooling-making-the-right_us_57d277c3e4b0f831f7071a82

 4. “Het onderwijs zit in diepe crisis”, de vraag is komt het door de verspilling van Margriet de Freitas? Of neemt deze regering onderwijs niet serieus? Nu begrijp ik de experiment met thuis leren van deze minister. Twintig kinderen die thuis leren, besparen één leraar en de kosten van één klas lokaal.

  Het probleem is, als we niet genoeg geld en middelen vrijmaken voor het onderwijs hebben wij straks een groot probleem.

  De economie is aan het veranderen, vooral de traditionele economie, wij zien het al om ons heen, hotels hebben flinke concurrentie van de bed & breakfast, taxi bedrijven worden overal weggevaagd door Uber, veel onderwijsinstellingen zijn door Udemy volledig overbodig, daar kan iemand voor rond 10$ 24- uur per dag een cursus volgen, restaurants in Nederland nemen bijna geen obers meer in dienst want het eten wordt vaak door thuisbezorgd gebracht, zelfs supermarkten leveren thuis of de klanten kunnen zelf hun boodschappen scannen en betalen, straks kunnen wij met de 3D printer zelfs villa’s bouwen en ik heb het niet eens over de robot die het geestdodend werk overneemt.

  De vraag is, waar leiden wij deze kinderen eigenlijk voor op? Tot nu toe probeert de regering de ontwikkelingen buiten de deur te houden, maar het is een kwestie van tijd en wij kunnen niet meer in de stenen tijdperk blijven leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *