DolfijnFM | Onduidelijkheid voorstel KVK verhoging OB

In een persverklaring zegt Kvk dat de oplossing één van de velen is om te debatteren over armoedebestrijding onder de werkende bevolking.

De Kamer van Koophandel heeft geen voorstel gedaan om de OB te verhogen met een half procent. Daarmee zou dan de verhoging van het minimumloon kunnen worden betaald.

In een persverklaring zegt de Kamer dat deze oplossing als één van velen is neergelegd om te debatteren over armoedebestrijding onder de werkende bevolking.

Bron: DolfijnFM

2 Reacties op “DolfijnFM | Onduidelijkheid voorstel KVK verhoging OB

 1. Daan Banaan

  Om de huidige economische crisis te lijf te gaan, zou juist de belastingdruk moeten worden verlaagd. Het wederom verhogen van de OB heeft enorme gevolgen voor de portemonnee van de kleine man.
  De oplossing ligt niet in het verhogen van het minimumloon, doch in het incentiveren van economische bedrijvigheid. Er moet simpelweg meer geld rollen. Dat doe je door het economische klimaat te verbeteren.
  Haal de red-tape weg, bijvoorbeeld. Investeer in modernisering en koppelen van de basisadministraties, zodat misbruik wordt aangepakt. Zorg ervoor dat het vertrouwen terugkomt in de financiele toekomst. Wordt minder afhankelijk van een gevaarlijke, verontreinigde en overgevalueerde raffinaderij, maar investeer in kennis en techniek.
  De OB is trouwens al lang achterhaald. Er zou slechts eenmaal belasting geheven moeten worden over een product, geen twee, drie, vier, vijf keer. Waar blijven die belastinghervormingen?

 2. KVK handel jullie zijn een paar losers,slavendrijven.De OB die vele ondernemingen ,winkels,chineze toko’s enz. die de OB helemaal niet afdragen die wij met z’n allen betalen.
  Steek de hand in Eigen boezem doe er wat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *