DolfijnFM | Ontslagen UTS van start

De 180 ontslagen worden uitgesmeerd over drie rondes, waarvan juni de 1e is | Extra

De eerste ontslagronde bij UTS is begonnen. 180 werknemers van het telecombedrijf hebben gisteren te horen gekregen dat het einde in zicht is.

100 zijn al vrijwillig opgestapt. De 180 ontslagen worden uitgesmeerd over drie rondes, waarvan juni de eerste is. December is de tweede ronde en een jaar later de derde. UTS gaat daarmee terug van 480 medewerkers nu naar 205 in 2020.

Bron: DolfijnFM

7 Reacties op “DolfijnFM | Ontslagen UTS van start

 1. Wat een typische Esther onzin reactie. Het moge duidelijk zijn dat WA en SMS-en niet de boosdoener in het geheel is.
  Wanbeleid en wanbeheer, jaar in en jaar uit, mensen die geen vaste tel. aansluitingen meer hebben, “eindelijk” concurrentie in dit geval van Flow e.a. Zet wanbeer en wanbeleid boven aan, dan de exorbitante salarissen waarvan bepaalde figuren recht op menen te hebben etc etc.
  Eigen broek ophouden dat hadden overheids nv’s moeten doen. Aqualectra idem ditto. Jarenlang dezelfde non figuren, torenhoge salarissen etc.

 2. Als we allemaal morgen stoppen met Whatsappen en weer gaan SMS-en, dan behouden de 180 werknemers hun baan.

 3. Het is toch te gek voor woorden dat een klein eiland met Zo’n 160.000 inwoners, bedient moet worden door UTS met 480 werknemers. Kijk ook eens naar het wagenpark van dit bedrijf. Dit was al gedoemd om te mislukken.

 4. De overheid had dit heel snders kunnen aanpaken.
  Veel spelers op een kleine markt.
  Iedereen zijn eigen infrastructuur, kabels etc.

  Men had de infrastructuur in een nv/bv kunnen inbrengen en iedereen betaalde mee voor het gebruik en onderhoud.

  Maar de UTS of prUTS mag ook met nieuwe producten komen.
  De oude businessmodel werkt niet meer.
  Zelfs de grote spelers hebben het moeilijk..

 5. Een volkomen “overvuld” bedrijf waarin men kon doen en laten waar men zin in had, het werd inderdaad eens tijd om naar de realiteit te kijken, de eigen positie, de concurrentie en de maatschappelijke ontwikkelingen in ogenschouw genomen. Jaren te laat, maar dat is men hier met alles waar men steeds maar probeert de tijd stil te zetten.

 6. Misschien kunnen de 180 werknemers gaan werken in de landbouw.

  Daar moet toekomst in zitten, want alleen dit jaar al heeft Alvin Daal (PIN) op kosten van de belastingbetaler landbouwbeurzen in Colombia, Nederland, Brazilie en Nederland bezocht.

  Dat Daal als jurist hooguit weet hoe je ‘landbouw’ schrijft is een andere zaak.

 7. ericlapas

  Een afgeslankte UTS met dezelfde directeur heeft geen kans van slagen. Ik vermoed dat deze man net als veel dictators in de wereld kost wat het kost op zijn plek wilt blijven zitten. Waarschijnlijk bang dat dan de beerput open zal gaan. Typisch gevalletje van; “de manager faalt, de burger betaalt”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *