DolfijnFM | Ontwerpbegroting 2019 van Curaçao opnieuw niet op orde

Daarmee doorkruist de minister van Financiën de afspraken die in oktober met het Cft zijn gemaakt | Extra

De ontwerpbegroting voor 2019 van Curaçao is opnieuw niet op orde. De voorgestelde kostenbesparingen zijn onvoldoende en de belastinginkomsten te hoog ingeschat.

Dat schrijft het College financieel toezicht in een brief aan Kenneth Gijsbertha. Daarmee doorkruist de minister van Financiën de afspraken die in oktober met het Cft zijn gemaakt. Die zijn niet vrijblijvend en moeten worden opgevolgd, aldus het College.

Bron: DolfijnFM

3 Reacties op “DolfijnFM | Ontwerpbegroting 2019 van Curaçao opnieuw niet op orde

  1. Hoe je het ook draait of keert; We zijn zo goed als failliet, zo simpel is het. Men kan hier gewoonweg niet met geld omgaan, niet op laag en ook niet op een hoger niveau, voor zover dat hier te vinden is. Doel en heilloze zaken worden hier ondersteund omdat het vriendjes betreft, er wordt gigantisch veel gegraaid, weggesluisd en uitgeven aan persoonlijk verrijkende zaken, en men laat teveel het niet betalen van belastingen en SVB bijdragen tot op gigantische hoogtes gewoon toe, waarom?? Omdat het vriendjes zijn, of hen die beweren dat men hier niet zonder de wanprestaties van het bedrijf of instelling of hotel kan. De betaling willekeur hier is verschrikkelijk, evenals dus het resultaat daarvan. Het trage tempo zet geen winst zoden aan de dijk en de `alles is teveel`houding en `we weten het zelf beter` misplaatste ideeen doen er ook geen goed aan.

    Stapels onderzoeksrapporten door talloze duurbetaalde commissies en consulenten hebben we, en het leidt tot niets en we weten het eigenlijk al van tevoren. Het is een geaccepteerde manier om de ellende voor ons uit te schuiven en meer niet. De mentaliteit is hier verrot als het op gemeenschapsgeld aankomt, ik zeg het nog maar een keer. Nederland betaalt de rekening niet meer, en zelf is men alleen maar goed in het voeren van een te ruim beleid en het hebben van een inhoudsloze grote smoel. De zelfoverschatting van dit rotsje is waanzinnig, de wijze waarop men hier denkt het te gaan redden bestaat niet, en hier daarvoor iets nieuws uitvinden is slechts een comi-tragische illusie. 10-10-10 heeft alleen maar verdeling binnen de eigen gelederen opgeleverd en een steeds leger rakende kas en ook een duidelijker beeld wie het hier eigenlijk voor het zeggen heeft. En de weg terug weten we niet, als de mentaliteit hier niet verandert dan kan het alleen maar nog erger worden op welk gebied dan maar ook. Nos mes por daar heb ik zo mijn twijfels over.

  2. Gooi de belastingdienst op de schop. Inkomsten veel te hoog ingeschat. Onterechte aanslagen en beslagleggingen. Ruim 80% van bezwaren, die vaak niet eens tijdig worden afgehandeld, blijkt terecht terecht te zijn. 25% heeft zijn wegenbelasting 2018 nog niet betaald. Huren, erfpachten en OGB van hele wijken en dorpen worden niet of nauwelijks geind. En Gijsbertha maar ‘ gouden bergen beloven aan het Cft!

  3. Alvin Daal en Marilyn AlcaLM Walle een vliegverbod opleggen en dit probleem is opgelost.

    Laat daarnaast de Centrale Bank en Bureau Post hun personeel normale salarissen uit gaan betalen, dan kunnen zij beiden een fikse winstuitkering aan de overheid doen.

    Beiden instanties zijn ook gehuisvest in paleizen die je zelfs in Dubai niet ziet. Zet hen in normale kantoorpanden en hun kosten gaan flink omlaag en dus de inkomsten van de overheid omhoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *