DolfijnFM | Oproep humaan vluchtelingenbeleid

Nu belanden  Venezolanen in de cel en worden zonder pardon teruggestuurd | Extra

Een groep bezorgde burgers is bezorgd over de manier waarop Curaçao omgaat met vluchtelingen. In een oproep vraagt zij de overheid om een meer humaan beleid.

Nu belanden vooral Venezolanen in de cel en worden zonder pardon teruggestuurd. Daarmee schendt Curaçao de mensenrechten, aldus de bezorgde burgers. Een petitie om steun te betuigen staat online.

 

Bron: DolfijnFM

6 Reacties op “DolfijnFM | Oproep humaan vluchtelingenbeleid

  1. Gangbare definitie vluchteling: “Een vluchteling is iemand die zijn woongebied is ontvlucht uit vrees voor geweld of zijn leven. De meeste vluchtelingen komen uit gebieden met oorlog of dreiging daartoe, of uit staten waar grove schendingen van de mensenrechten plaatsvinden.” Een klein deel van de Venezuelaanse illegalen zal zonder meer voldoen aan deze definitie. De meeste illegalen zijn echter economische migranten die geen aanspraak op verblijf maken en terecht gedeporteerd worden. Het trieste is dat het vaak mensen zijn die in de hoop op lotsverbetering waarschijnlijk massaal op Chavez en Maduro gestemd hebben en nu met de ‘gebakken peren’ zitten.

  2. @Brain S,
    Plan je komende zomervakantie naar Griekenland of Zuid Italië en ga de ‘humane behandeling’ met eigen ogen aanschouwen. Mijn honden hebben een beter bestaan.

  3. @hoedanook, Vluchtelingen beleid is vrij humaan in Europa. Waarom denk je dat er anders miljoenen vluchtelingen naar Europa gaan en bijvoorbeeld niet naar de rijke (en moslim) oliestaten in het midden oosten?

  4. Kaag, de tijdelijke minister Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk pleit ook voor een humaan vluchtelingenbeleid door Europa. Zij zou dit niet doen als de situatie daar zo rooskleurig, als vaak (onterecht) aangegeven wordt, was. Kaag kan beginnen met een pilot-project voor de ABC eilanden.

  5. In Europa Mogen ze blijven en krijgen ze meteen van alles.. groot verschil.

  6. Een ”oproep voor een humaan vluchtelingenbeleid”. Dit wordt lastig want het betekent dat Girigorie out of the box zou moeten denken dus weinig kans van slagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *