DolfijnFM | Overheid gaat versneld belasting innen

Bij bedrijven en particulieren die nog geen belasting hebben afgedragen | Extra

De overheid heeft de afgelopen maanden 50 miljoen gulden minder in het laatje gekregen omdat de economische groei achterblijft. Dat meldt Financiënminister Kenneth Gijsbertha aan de Staten.

Om dat bedrag toch binnen te krijgen gaat een speciale commissie van de belastingdienst dat geld op straat zoeken. Bij bedrijven en particulieren die nog geen belasting hebben afgedragen. Die kunnen met de belastingdienst eventueel een betalingsregeling treffen.

Bron: DolfijnFM

11 Reacties op “DolfijnFM | Overheid gaat versneld belasting innen

 1. Zo te lezen is iedereen hier in paniek.

 2. KKC commentpolis

  “Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels”

 3. @hoedanook;

  Bar Restaurant, Vichys ligt zo goed als aan de Santa Rosa weg.
  De achterkant van dit restaurant, grenst er bijna aan. Logisch dat Bert Sta. Rosaweg noemt als referentiepunt, want bijna niemand weet waar de Anjelierweg ligt. Overigens het is zonder “S”, dus geen Anjeliersweg, nu je toch met mierenziften bent begonnen.

  Uiteraard is het laatste woord voor u …. gaaaap

  (Bericht aan gepast door KKC commentpolis)

 4. @Wim of moet ik Domgeer Bert zeggen?
  Sta. Rosa is mijn bario. Vandaar!

 5. Hoedanook is opvallend goed op de hoogte van lokatie en spelling van Vichy.

  Is hij er vaste klant of zelfs de eigenaar die hier zit te trollen?

  On topic: er zijn enkele dames en heren macambas op consultantsbasis bezig met het project van de inning van de belastingen.

  Zij faktureren elke maand gigantische bedragen door middel van hun NV’s, dus ze hebben er geen enkel belang bij dat dit project snel afkomt.

 6. Versneld innen, dacht het even niet, ze zijn nu nog met 2013 bezig. Het regent bezwaarschriften bij het Gerechtshof. Ikzelf heb er al 3 lopen. Het gerechtshof kan het ook nauwelijk aan. Dit allemaal dankzij de fouten op fouten die worden opgestapeld.
  Belasting die al betaald is krijg je nog een keer in de bus. Dan dien je een bezwaarschrift in en kun je 1.5 uur in de rij staan, want dan ben je net naar de verkeerde rij gedirigeerd. Het is een enorme puinhoop bij de belastingdienst.

 7. @Domgeer Bert (in tegenstelling tot Wijsgeer)
  Een domgeer bewijst met elke reactie dat geen mens intelligent genoeg is om zijn eigen domheid te begrijpen.

  Even google-en: Vichys Bar & Restaurant, Anjeliersweg 1 – Curacao. Geeft de (waarheids)gehalte van je berichtgeving weer!

 8. @Bert
  Wat weet jij dat allemaal goed zeg. Met name dat van ‘werk- en verblijfsvergunningen, afdracht van loonbelasting en omzetbelasting’.
  Is Vichy misschien jou stam kroeg?

  Zoals gebruikelijk met alles dat jij ‘bijdraagt’ natuurlijk alleen maar gal en geen bewijs.

 9. Hoorde dat het hoofd van de Belastingdienst uitbater is van bar Vichys op de Santa Rosaweg, waar nogal wat dames na verticaal vermaak aan de bar de klanten elders ook horizontaal willen plezieren.

  Uiteraard zonder werk- en verblijfsvergunningen, afdracht van loonbelasting en omzetbelasting. Zelfs de verplichte BAB kassa ontbreekt.

  Dit kan alleen in bananenrepubliek Curacao.

 10. @Trots op Curacao
  Vergeet mogelijke tussentijdse kabinetswisselingen niet.
  Achterblijvende belastinginkomsten als gevolg van het gevoerde financieel beleid (geheel gericht op Cft en niet op stimuleren van de economie), na de catastrofe Schotte/Jamaloodin. Heb begrepen dat Hoofd Belastingdienst nu ook middels een ‘re-organisatie’ nu aan de SG MinFin (ex Minister) antwoord.

 11. Trots op Curacao

  Betalingsregeling bedrijven,… mmmm. Even rekenen: 2 jaar uitstel belastingaangifte mogelijk, overleg met belastingdienst NL ivm organisatie structuur, gesprek met inspecteur, wettelijke reactietijd op aangifte, afwachten tot aanmaning, weer gesprek met inspecteur, wisseling van de ambtenaar, weer opnieuw gesprek over betalingsregeling, eerste storting, opnieuw bezwaarschrift indienen, wettelijke reactietijd, overleg met inspecteur…………… Kenneth, ik schat dat je pas over 8 jaar geld krijgt, als die bedrijven dan al niet failliet zijn.

  O ja, hoeveel kost die commissie eigenlijk? Kan dat geld niet beter gebruikt worden om de salarissen van de belastingambtenaren, die het werk doen, te verhogen. Misschien dat ze dan nog meer hun best doen om te innen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *