DolfijnFM | Overheid houdt rekening met veiligheidsproblemen bij Isla

de Venezolaanse oliegigant heeft een schuld van 50 miljoen bij de overheid van Curaçao | Beeld © ANP

De regering houdt rekening met veiligheidsproblemen als de raffinaderij haar deuren sluit. Een noodplan moet ernstige verstoringen van de openbare orde voorkomen.

Mogelijk stopt PdVSA nog voor het einde van de contractdatum met het uitbetalen van salarissen. Ook heeft de Venezolaanse oliegigant een schuld van 50 miljoen bij de overheid van Curaçao.

Bron: DolfijnFM

6 Reacties op “DolfijnFM | Overheid houdt rekening met veiligheidsproblemen bij Isla

 1. Fred Schiedam

  Ik neem aan dat nieuwe huurders van de raffinaderij zullen eisen dat eerst het achterstallig onderhoud (50 miljoen gulden?) zal zijn weggewerkt door de eigenaar. Curacao zal rekening moeten houden me het feit dat ze óf zwaar moeten dokken óf (omdat er overcapaciteit is in de raffinagewereld) achter het net vissen omdat elders wél goed-ondehouden fabrieken te huur zijn. Het kan ook zijn dat de regering om de boel te redden ondershands zal toestaan dat toekomstige gebruikers elke milieuregel mogen overtreden

 2. Is het zo dat de ISLA , weliswaar zieltogend, zo lang mogelijk aan een faillissement moet ontkomen omdat zekere personen nog maandelijks een riante vergoeding ontvangen hoewel zij geen toegevoegde waarde, meer, hebben? Welke personen, al dan niet politici, zijn niet effectief werkzaam voor de Isla maar krijgen wel een salaris/vergoeding?
  Als ik het goed gelezen heb, zijn dat niet de arbeiders. Die lopen de kans dat wegens geldgebrek de salarissen op enig moment niet meer worden uitgekeerd. Ook de leveranciers zullen met onbetaalde rekeningen blijven zitten want die “zekere personen” gaan voor.
  Kun je EN in de Staten/het kabinet zitten EN een vergoeding krijgen van de Isla EN politiek over de toekomst van de Isla moeten oordelen? Kunneman kom er maar in! Geef hier nou eens een oordeel over deze casus i.p.v. je leerboeken wijsheden.

 3. Gelukkig heeft onze vooruitziende regering als goede rentmeester van deze rots gedurende de afgelopen 30 jaar van alle miljoeneninkomsten uit de raffinaderij een potje gevormd voor de onvermijdelijke vervanging / upgrade van deze destijds gratis verworven raffinaderij uit te kunnen betalen. Door rente op deze belegging is dit potje ruim voldoende om tevens de sanering van de grond te kunnen dekken. Of heb ik het mis en denkt men dat nederland dit wel zal gaan betalen? Hoe dom kan je zijn?

 4. Ook heeft de Venezolaanse oliegigant een schuld van 50 miljoen bij de overheid van Curaçao.

  En hoe is dat gekomen? en de miljoenen van Insel!

 5. Abraham Mossel

  zoals ik al jaren heb voorspeld. die roestbak gaat dicht om nooit meer open te gaan. dikke Cooper ontvangt nog steeds een salaris van 15.ooo,oo pm van de ISLA/RDK Hakim de brillen koning ook!!!

 6. Roy Rogers

  Cova,Charlie bolo Cooper,Menki Loko Rooier, Ha Zet (de alles en Meijer zijn al onderweg naar hun big brother Maduro om hem te chuperen toch olie te blijven pompen in de Islaroestbakken.
  Komt zeker in orde boys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *