DolfijnFM | Overheid moet ingrijpen op Playa Piskadó

Recreatie op vissersstrand zet zeeschildpadden onder druk | Jeu Olimpio

Steeds vaker gaat het mis tussen vissers en toeristen op Playa Grandi bij Westpunt, of Playa Piskadó, zoals die in de volksmond heet.

Statenlid Gisette Seferina van de PAR wil dat er ingegrepen wordt om te voorkomen dat het uit de hand loopt. De baai is bij de toeristen erg populair vanwege de schildpadden die er zwemmen.

En als de overheid zich er toch mee bemoeit, zou die ook meer vuilnisbakken voor de bezoekers van het strand kunnen zetten en de boel schoon maken, aldus het PAR-Statenlid.

Bron: DolfijnFM

5 Reacties op “DolfijnFM | Overheid moet ingrijpen op Playa Piskadó

 1. Vissers opvoeden de toeristen zal je bedoelen.De vissers krijgen v/d toeristen geen stuiver ze verkopen hun vissen a/d lokalen.Mocht het waar zijn dan nog mogen de toeristen lang niet alles doen wat hun hartje begeerd.In Europa wordt de noordzee bv ook leeg gevist daar is de quotum ingevoerd
  Trouwens over opvoeden gesproken waar de Hollandse toeristen hun geld uitgeven zijn het meestal de hotels,horeca en stranden( noem maar op)waar er heel veel a/d strijkstok blijft hangen.

 2. Als die schildpadden het erg vonden, dan waren ze al lang vertrokken.
  Ze vinden het maar wat mooi om op de foto met een buitenaards wezen te gaan.

 3. Die toeristen snappen nergens een fuk van. Ze maken er een bende van, vallen de schildpadden lastig en nu ook de vissers. De vissers zitten daar al een eeuwigheid, laat het lekker een vissershaven zijn, daar zijn de schildpadden tenminste ook gelukkig mee. Afsluiten dat strand voor toeristen!

 4. Tja, ga eens beginnen met die vissers opvoeden zou ik zeggen. Leer ze bijvoorbeeld dat het wel de toeristen zijn die hen omzet geven.

 5. Wat willen we toeristen of iets anders , geef de vissers een eigen hoek ontwikkelen heet dat een beetje meer visie .
  Regeren is vooruit denken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *