DolfijnFM | Rhuggenaath wil hulp Nederland in onderhandeling Chinezen

Rhuggenaath wil hulp Nederland in onderhandeling Chinezen

De nog te vormen nieuwe regering wil ingaan op het aanbod van minister Bert Koenders om Curaçao bij te staan in de onderhandelingen met Guangdong Zhenrong Energy.

Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Volgens beoogd premier Eugene Rhuggenaath is het Chinese bedrijf een grote staatsmacht. De expertise en infrastructuur die Nederland beschikbaar stelt komt Curaçao ten goede. Rhuggenaath vindt dat er ook gekeken moet worden naar de ontmanteling van de oude raffinaderij en de bouw van een nieuwe op Bullenbaai.

Bron: DolfijnFM

16 Reacties op “DolfijnFM | Rhuggenaath wil hulp Nederland in onderhandeling Chinezen

 1. someday_nla

  Nee dan , dat mooie contract wamt jullie zelf met Pdvsa uitonderhandeld hebben , en die laten je eiland wel schoon achter! Hou toch je mond man.

 2. “Een simpele onderhandeling over een raffinaderij ” ??

 3. CI, Grappig hoe je graag altijd maar 1 klein onderdeel van een heel verhaal verteld. Ook dat Curacao maar al te graag de raffinaderij voor 1 gulden overkocht en het wel zelf te kunnen doen (waar hebben we dat eerder gehoord) en oh de vervuilende grond maar daarna PDVSA vrij spel gaf om de grond nog meer te vervuilen (met de wetenschap in 1980).. en dat gaat gewoon door.. CI ik zie jij nooit bij een clean air demonstratie.. beetje hypcriet van je!

 4. Je moet eens weten wat Nederland in al die jaren allemaal gedaan heeft om Curacao succesvol te maken.Helaas is het meeste van al dit geld in de verkeerde zakken belandt.En Nederland wordt / werd alleen maar de hulp ingeroepen als er weer geld nodig was ,voor de rest mochten ze zich nergens mee bemoeien.

  China is een gigantgisch zakenland ,wat is Curacao.

  Wees blij met de aangeboden hulp uit Nederland en wees niet zo achterdochtig ,hoe de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

  Snap nog steeds niet dat hier mensen zijn die Schotte meer vertrouwen als Nederland ?

 5. Ja Peter P had ik gelezen maar is niet 100% waar.

  Feit is dat MFK is opgericht in 2010 nadat bekend staat dat wij samen met Sint Marten een afzonderlijk land wordt binnen het Koninkrijk.

  Volgens het OM is de MFK opgericht om de belangen van Francesco Corallo te dienen. Om het korte te houden.

  En jij ben hun poppetje.

 6. @Peter P schreef;
  “Ik heb meer de indruk dat Curacao niet te succesvol mag worden met die Chinezen. Off-shore is ook afgepakt. Het lijkt erop dat Rhuggenaath nu al naar de pijpen van NL danst.”

  Zo’n gevoel bekruipt mij ook Peter P, waarom immers zou Nederland van Curaçao opeens een succesvol eiland willen maken als ze jaren de tijd hadden om het eiland en de bevolking tot grotere hoogten te leiden, maar dat doelbewust altijd verzuimd hebben te doen?

 7. juist !

 8. @Peter P schreef; “Onze “kennedy” Rhuggenaath bewijst dat hij een slapjanus is, en hij is nog niet eens echt begonnen.”

  Aaaiaiaai no, ‘onze Kennedy’….zeg dat wel..hopi pret homber… hihihahuho 😆 😆 😆

 9. Curaçao Independiente

  Het verbaasd mij wel dat een niet eens bestaande regering(Curaçao) in wil gaan op een bod bij dimensionaire regering van Nederland, ze zijn nog bezig met formatie. Zou het niet beter zijn om eerst te richten op het afronden van onderhandelingen tussen de partijen en hopelijk deze keer ordelijk installatie van al de ministers en parlementariërs. Hiernaast betreft het al lopende onderhandelingen met GZE die gestart zijn met PS (Kabinet Whiteman), RdK en MDPT, waar PAR notabene in zat. Jammer wel, dat het al zo begint, hiermee geeft de PAR/MAN/PIN zich zelf een bevret van onvermogen en onkunde, blijkbaar hebben ze geen enkel vertrouwen in eigen kunnen en kunde. Hoe denken ze dan de nog grotere problemen die Curaçao nu heeft op te lossen?
  Een simpele onderhandeling over een raffinaderij durven ze niet zelf aan? En laat het net Nederland zijn die nooit wat aan heeft gedaan toen Shell ons met vervuilde gronden en een onopgeruimde asfaltmeer als cadaeu achterliet, een erfenis uit de WWII tijdperk. Leer men het nooit? Zelf een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen!

 10. @enri

  Gelukkig hoef je daar niet tussen te kiezen.

  Heeft u overigens de bijdrage van “Renée van Aller” begrepen? >>

  https://www.knipselkrant-curacao.com/bonaire-nu-bezorgde-burger-maakt-video-voor-minister-plasterk/#more-192682

  De eilanden moeten klein gehouden worden. En nu definitief met een geniepige “goedbedoelde” grondwetswijziging.

  Onze “kennedy” Rhuggenaath bewijst dat hij een slapjanus is, en hij is nog niet eens echt begonnen.

 11. Als ik moet kiezen tussen Nederland en de maffiosi Corallo, dan kies ik maar voor Nederland.

 12. Welke expertise en infrastructuur van Nederland? Dat wil ik graag weten.

  Ik heb meer de indruk dat Curacao niet te succesvol mag worden met die Chinezen. Off-shore is ook afgepakt. Het lijkt erop dat Rhuggenaath nu al naar de pijpen van NL danst.

 13. Gelukkig had ik dit met liefde in het verleden geuit dat het nu werkelijkheid word. Ben Witteman ging voor zijn eigen succes en had geboden hulp opzij gezet.

 14. Bon. Doen.
  Toon Whiteman hoe het moet.

 15. Daan Banaan

  Goede zaak.

 16. Common sence….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *