DolfijnFM | Rhuggenaath wil urgentiewet om bureaucratie te omzeilen

In navolging van minister Stef Blok in Nederland, wil nu ook premier Rhuggenaath een noodwet om wetgevende en wetswijzende macht naar zich toe te trekken | Extra

De regering van Eugene Rhuggenaath wil een speciaal mandaat van de Staten om de economie te bevorderen. Via ministeriele regelingen moet de bureaucratie omzeild worden.

De urgentiewet, die dit allemaal moet regelen, ligt bij de Raad van Advies. Daarna gaat-ie naar de Staten voor stemming. De Urgentiewet is geldig voor één jaar.

Bron: DolfijnFM

8 Reacties op “DolfijnFM | Rhuggenaath wil urgentiewet om bureaucratie te omzeilen

 1. Abraham Mossel

  Zo lang er nog teveel Gerrit de Raaf vazalen en trollen in hoger op geleiden besturen zitten met een iq van lutje broek ( 0)komt er niks van curacrim terecht, laat inderdaad venu maar de boel over nemen en Trump er zich niet mee laten bemoeien , ik heb mijn park al verkocht, nu alleen nog de speeltuin waar de politici eeuwen in heeft mogen spelen. over tot de orde van de macht uit de DSKK

 2. Jammer, het wordt zo langzamerhand een gezamenlijk optreden en begint steeds meer op de ‘staatsgreep van GS’ van afgelopen jaar te lijken. Toen was de meerderheid in het andere kamp ( MAN/PAR/…) in grootte paniek. Dit is niet hoe een democratie werkt. Dit lijkt veel op communisme en dictatuur. Van beide kampen overigens.

  Zo is de politiek nu eenmaal.. Ook de oppositie werkt hier niet aan mee.
  Met dank aan de mensen achter de partijen!

 3. Mayday, mayday!
  De braafste van de klas , dat wil Curacao toch zijn, is nu de “raafste” van de klas. Van ‘zo arm als de raven’!
  P.S. Misschien van alle statenleden een deel van het riante salaris inhouden!

 4. Alles komt goed. Laat het maar aan Rhuggenaath over. Rhuggenaath heeft een ‘jaloersmakende’ plaat voor zijn kop mede gezien er in de coulissen coalitie parlementariërs klaar staat om hem een dolkstoot te geven. De verdeeldheid is goed zichtbaar en velen vragen zich af wat de nep-JFK werkelijk wilt bereiken. Een Singapore-stijl kapitalisme, of gaat het hem toch om een ‘zeer speciale (afhankelijkheid) relatie’ met Nederland? Feit is dat de Rhuggenaath-regering geen plannen heeft voor een economisch herstel en het voorstel voor introductie van de urgentiewet enkel de arrogantie van de macht aangeeft. Kabinet Rhuggenaath heeft een chaos veroorzaakt en gedraagt zich ten opzichte van het Curaçaose volk schandalig. De verdeling van de welvaart is op Curaçao compleet scheef gegroeid.
  De urgentiewet is een maatregel om verantwoording te kunnen omzeilen.

 5. @ Trots op Curacao

  Zowaar ben ik het een keer met je eens. Het is te zot voor woorden dat we, de bevolking, een stuurloze en ideëenloze regering zoveel macht in handen moeten geven.
  Was het niet Ruggenaath die stelde dat 33 miljoen naar Insel slechts een ‘lening’ zou zijn en dat al het geld terug gaat komen ?
  Was het niet deze regering die op zou houden met vriendjespolitiek, achterkamertjes politiek, cliëntelisme, corruptie, fraude en snoepreisjes ?

  Tot op heden niet veel van deze regering gezien en dat heeft niets te maken met red tape, maar meer met het niet hebben van goede ideëen. Iemand die geen idee heeft waarmee hij of zij bezig is moet je geen extra bevoegdheden geven, dat is namelijk een nog snellere weg naar de afgrond.

 6. De rechtsstaat

  “De regering van Eugene Rhuggenaath wil een speciaal mandaat van de Staten om de economie te bevorderen. Via ministeriële regelingen moet de bureaucratie omzeild worden”.

  Bij deze het verzoek MP:

  A.u.b. een concreet voorbeeld aanleveren zodat u mijn steun ook krijgt.

  Dit mandaat, overigens, draagt bij om die twaalf koekenbakkers van de z.g. schijn van “rubberen stempel” af te helpen.

 7. Trots op Curaçao

  Ok, over de urgentiewet wordt in de Staten gestemd. En wie denkt er dat de coalitie gaat tegenstemmen?

  Jammer, het wordt zo langzamerhand een gezamenlijk optreden en begint steeds meer op de ‘staatsgreep van GS’ van afgelopen jaar te lijken. Toen was de meerderheid in het andere kamp ( MAN/PAR/…) in grootte paniek. Dit is niet hoe een democratie werkt. Dit lijkt veel op communisme en dictatuur. Van beide kampen overigens.

 8. Te triest voor woorden dat een dergelijke maatregel zelfs maar overwogen moet worden. Red tape en onwillige ambtenaren, met een werksnelheid als en slak en “vriendjes” bij een partij die sommige zaken willens en wetens tegenhouden tekent hier voor een groot deel de ambtelijke cultuur welke het “land” geen centimeter vooruit helpt. Zo erg zelfs dat er nu dus “omzeilprocedures” voor wordt overwogen. Curacao werkt hard… slechts alleen aan zijn eigen ondergang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *