30 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | ‘Salarissen loonstroken overheids-nv’s kloppen niet’

HomeMediaDolfijnFM | ‘Salarissen loonstroken overheids-nv’s kloppen niet’
Advocaat Mirto Murray benadrukt thans dat de vier directeuren de juistheid van de genoemde salarissen ontkennen | Extra

De salarissen op de loonstroken van de directeuren van vier overheids-nv’s kloppen niet. Dat zegt hun advocaat.

Philip Martis van de SVB, Yamil Lasten van Curoil, Franklin Sluis van Bureau Telecom en Post en Paul de Geus van UTS willen wel de onderste steen boven voor het lekken van de privé-informatie bij de belastingdienst. Afhankelijk van de reactie van de Inspecteur beraden zij zich op vervolgstappen.

Bron: DolfijnFM

Naschrift KKC

AD | Vier directeuren willen onderzoek

Rennox Calmes is namens de partij PIN van GMN Minister Suzy Cemelia Romer, politiek verantwoordelijk voor het salaris van Paul de Geus (UTS) en Franklin Sluis (BTP) en Philiph Martis (SVB) de enige PIN vertegenwoordiger in de Staten.

Willemstad – De vier directeuren van overheidsgelieerde entiteiten waarvan recent de verzamelloonstaat op straat is beland en veelvuldig via sociale media verspreid, hebben zelf ook de ministers van Financiën en van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) verzocht een onderzoek in te stellen naar het lek.

Dat bevestigt Mirto Murray, de raadsman in deze zaak van directeuren Philip Martis (SVB), Yamil Lasten (Curoil), Franklin Sluis (BTP) en Paul de Geus (UTS). Murray heeft namens cliënten een brief gestuurd aan minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën en minister Armin Konket (MAN) van BPD.

Naast het verzoek om een onderzoek in te stellen naar het lek, wordt de ministers ook dringend verzocht afdoende maatregelen te treffen dat het lekken zich niet herhaalt.

,,Een afschrift van dit schrijven is tevens verzonden aan de Inspecteur der Belastingen”, aldus de raadsman tegenover deze krant.

Murray benadrukt voor de duidelijkheid dat de vier directeuren de juistheid van de genoemde salarissen ontkennen.

,,De heren betreuren het uitlekken van hun privégegevens ten zeerste en wachten de reactie van de ministers en de inspecteur af, alvorens zich te beraden over nadere stappen. Verder gaan mijn cliënten ervan uit dat dit lekken zich niet herhaalt, voor geen enkele belastingbetalende burger.”

Deze krant meldde eerder dat de verzamelloonstaat van de vier genoemde directeuren op straat was beland. In een reactie tegenover deze krant lieten Gijsbertha en premier Eugene Rhuggenaath weten niet te spreken te zijn over het lek en dat er een onderzoek zal worden ingesteld.

Tegelijkertijd liet de minister-president weten dat de Landsverordening overheidsgelieerde entiteiten – van voormalig minister van Financiën José Jardim – wordt herzien en dat er een vorm van de Balkenendenorm op Curaçao zal worden vastgesteld waarmee de hoogte van het salaris van openbaar bestuurders wordt bepaald.

Vragen van Statenlid Calmes

In een brief aan premier Eugene Rhuggenaath stelt Statenlid Rennox Calmes (PIN) naar aanleiding van het lek van de verzamelloonstaat van de vier directeuren van overheidsgelieerde entiteiten, verschillende vragen. De parlementariër stelt de publicatie van privégegevens ‘van wie dan ook’ af te keuren.

,,Een verzamelloonstaat is immers een verzameling van alle inkomsten die een persoon geniet. Men kan dit verkeerd interpreteren. Het initiatief van de minister van Financiën, Kenneth Gijsbertha, om een onderzoek te beginnen, draagt zeker onze goedkeuring”, aldus Calmes.

Het Statenlid staat ook even stil bij de verontwaardiging die binnen de gemeenschap is ontstaan naar aanleiding van de hoogte van de salarissen die op de verzamelloonstaat is vermeld.

,,Bij de bevolking is de indruk gewekt dat het hier het brutosalaris betreft dat aan de directeuren wordt betaald”, aldus Calmes. Hij vraagt zich af wat de premier ervan vindt om de salarissen of in ieder geval de salarisschaal van iedere directeur van een overheidsbedrijf te publiceren.

Ook vraagt hij wat Rhuggenaath ervan vindt om het salaris van ieder lid van de raad van commissarissen van overheidsbedrijven te publiceren. Calmes staat stil bij de Landsverordening optimalisering overheidsgelieerde entiteiten, die in het verleden door de Staten is aangenomen, maar nooit doorgevoerd.

,,Kunt u de Staten informeren over de stand van zaken met betrekking tot deze wet? En wanneer wordt de wet ingediend bij de Staten voor behandeling?” Calmes is namens de PIN de enige vertegenwoordiger in de Staten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC:

Paul de Geus (UTS en CETX/Dataplanet) nafls 1.144,274 (2019)
Philip Martis (SVB) nafls 1.125.666 (2015)
Yamil Lasten (Curoil) nafls 827.704 (2019)
Franklin Sluis (Bureau Telecommunicatie en Post) nafls 747,306 (2015)

UTS overheids-nv directeur Paul de Geus werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld het meest vorstelijk beloond met nafls 1.144.247 gulden per jaar. Dat is bijna 100.000 gulden bruto per maand: “geen commentaar” | Extra
SVB overheids-nv directeur Philip Martis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld eveneens vorstelijk beloond met nafls 1.125.666 gulden per jaar. Dat is iets minder dan 100.000 gulden bruto per maand: publiekmaking “ongehoord” | Foto Extra
BPT overheidsdirecteur Franklin Sluis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 747.306 per jaar. Dat is iets meer dan 60.000 gulden bruto per maand: “Toen ik werd aangesteld, kreeg ik een salaris dat was vastgesteld. Ik heb daar nooit over onderhandeld”
Curoil overheidsdirecteur Yamil Lasten werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 827.704 per jaar. Dat is iets minder dan 70.000 gulden bruto per maand: “ik ga niet in op persoonlijke details”
salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) 20190420 nafls 1.144,274 | balkjes

 

salaris loonstrook Philip Martis (SVB) 2015 nafls 1.125.666 | balkje
salaris loonstrook Yamil Lasten (Curoil) 20190502 nafls 827.704 | balkjes
salaris loonstrook Franklin Sluis (BTP) 2015 nafls 747,306 | balkjes

salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) Franklin Sluis (BTP) Philip Martis (SVB) en Yamil Lasten (Curoil) | b… by Black Lion on Scribd

Dit artikel is geplaatst in

19 reacties

  1. helemaal eens met onderstaande opmerkingen van lapas: het zijn altijd dezelfden (negers) die zich verrijken ten kosten van de gemeenschap en als je er iets van zelf ben je een makamba, kolonialist etc

  2. Ahh.. ok. Prima KKC…

    “Ik moet toegeven dat ik soms echt walg van de negers hier op dit eiland en vooral van negers als deze vier.”

    Wat heeft dit met het artikel te maken? Voor de rest is een “andere kijk” op zaken prima, discussies zijn prima, meningsverschillen prima. Ik kan me soms zelfs vinden in opmerkingen van de heer lapas. Maar bepaalde comments hebben niets met een artikel te maken en generaliseren/discrimeren alleen maar om te stoken..waarom zou iemand dat ok vinden om te doen?

    Nogmaals het verbaasd me niet gezien de vele fakenews blogs van deze “krant”.

  3. Wellicht kan ons slapende OM wakker worden en gelijk even checken of de declaraties van deze 4 directeuren en vooral die van Chebu Sluis wel kloppen. Eéns een boef altijd een boef.

  4. De heren betwisten de gepubliceerde loonstroken. Voor die tijd was iedereen aan het opscheppen. Ook de controlerende accountant. Plotseling zijn de pochende bavianen poeslief.

  5. Iedereen is pissig, niet alleen de kkc-lezers, overal hoor je er schande van spreken, (salarissen). Degenen, die dit soort salarissen vaststellen zijn ook pannekoeken. Moet teruggeschroefd.

  6. Als ze niet kloppen, dan zijn de werkelijke bedragen waarschijnlijk hoger. Zoals wordt aangegeven: de indruk wordt gewekt dat het hier gaat om het brutosalaris. Blijkbaar is het het nettosalaris?

  7. Wat zeker niet klopt is dat een bestuurskundig zwakbegaafde als Sluis om maar niet over zijn integriteit te spreken, en een Belastinggeld vergokker als de Geus nog directeur zijn, met een jaar salaris die de President van de USA niet eens verdient.

  8. De salarissen op de loonstroken van de directeuren van vier overheids-nv’s kloppen niet. Dat zegt hun advocaat.

    En Advocaten spreken altijd de waarheid!

    De salarissen kloppen inderdaad niet. Veel te hoog!

  9. De directeuren kunnen ook gelijk een diepgaand onderzoek starten naar de verspilling in de overheids NV ‘s waar ze de lakens uitdelen.

  10. Als de bijdragen van Beflapas als kleurrijk worden gezien, haak ik af.

    Alhoewel Beflapas hier beneden weer eens wel een correcte en zinvolle reactie plaatst.

  11. Beste reageerders,

    Svp on topic, niet op elkaar,
    Iedereen heeft zijn eigen mening, de KKC is niet alleen voor mainstream reageerders, maar ook voor mensen met een ‘andere’ kijk op zaken.

    Vriendelijke groeten,
    KKC redactie

  12. Wat mij nog meer verwonderd is dat de Knipselkrant niet automatisch de comments van “ericlapas” verwijderd.

    Wordt met de dag erger.

  13. Blijkbaar ziet Advocaat Mirto Murray dollar tekens ($$$$$$$$$$$$$$$). Een advocaat met een greintje fatsoen zou zeggen, dit is bloedgeld dat naar de gemeenschap moet gaan.

  14. Dit is echt een geval van “the tail wagging the dog” moeten we niet onderzoeken hoe het kan dat een fraudeur als Sluis aan deze positie kwam?

    Wie controleert zijn onkostenvergoeding? Normaal gesproken worden deze salarissen betaald aan interim directeuren en niet aan directeuren met een vast dienstverband als De Geus.

    Ik moet toegeven dat ik soms echt walg van de negers hier op dit eiland en vooral van negers als deze vier.

    Alhoewel er ook een groep Macamba’s hier zijn die allerlei achterwerken zoenen om ook hun zakken op deze manier te kunnen vullen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties