DolfijnFM | Specialisten voeren rechtszaak om pensioen

 medisch specialisten krijgen geen vergoeding meer van de SVB | Extra

Gisteren diende een kort geding van de medische specialisten tegen de overheid. Vanaf komend jaar moeten artsen die 65 worden verplicht met pensioen.

Zij krijgen geen vergoeding meer van de SVB. De specialisten zijn dan afhankelijk van waarnemingsdiensten en particuliere patiënten. En daar kan een praktijk niet van draaien.

12 van hen krijgen al op 1 januari te maken met deze bezuinigingsmaatregel van de overheid.

Bron: DolfijnFM

6 Reacties op “DolfijnFM | Specialisten voeren rechtszaak om pensioen

 1. Ach, die zijn allemaal allang binnen. Maar hoe meer je hebt, destemeer je wil hebben, het is nooit genoeg.

 2. De vraag is hoe kan iemand op dit bericht reageren zonder deze huisartsen te beledigen? Het eerste wat bij mij opkomt is een scheldwoord in het papiaments met het woord ‘mama’ er in.

  Was het niet een tijd geleden dat ambtenaren op hun 60ste gedwongen met pensioen moesten en pas op hun 65ste voor AOV in aanmerking komen? Hoe vaak hebben wij gezien dat hotelmedewerkers van de ene dag op de andere voor een gesloten deur staan?

 3. Joep Meloen

  Iedere specialist weet dat hij zelf zijn eigen pensioen moet opbouwen, dat is al sinds mensen heugenis bekend. En nu de dames en heren fraudeurs alsof het een totale verrassing is ?
  Dubbele facturen sturen, patienten (lees: SVB) laten betalen voor een consult wanneer men een uitslag van een lab onderzoek moet krijgen, onnodige behandelingen voorschrijven en ga zo maar door…………….deze club is nu bang voor het pensioen ?
  Geen medelijden mee hebben en wanneer ze er eens over willen praten dan ben ik bereikbaar. Zullen ze geen leuk gesprek gaan vinden, want helaas weet ik wel waar ik het over heb.

 4. Doctoren die fantoomconsulten indienen bij de SVB, secretaressen aan de lopende band voorgetekende recepten laten afdrukken zonder dat de dokter er aan te pas komt, kopie paste uit het systeem. App consulten waarbij doctoren voor de aanvraag, labonderzoek en uitslag, een vol consult in rekening brengen. Nagenoeg geen enkele patient gaat na wat de huis arts, specialist uiteindelijk declareert. Gevolg woeker / fantoom consulten declareren voor elk wissewasje. SVB heeft geen/ zeer slechte controle op deze zaken. In het land met een overschot aan patienten/ ziekmelders is de kwakzalver koning.

 5. Om medelijden van te krijgen specialisten hebben geen pensoen niet zo slim jullie hadden zelf een pensoen moeten afsluiten want het was en is een soort 1 manszaak altijd miljoenen verdient in weelde geleeft en nu gaan klagen.veel werkeloosheid,minimum loon 40%v/d bevolking dus jullie zitten nog heel goed in de slappe was.

 6. Mag ik ook wat zeggen?

  Bouwen artsen dan geen pensioen op ofzo?
  De grootste plunderaars van de SVB zijn naast de directeur, de doctoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *