DolfijnFM | Verdediging aan het woord in derde procesdag Jamaloodin

Vandaag presenteert recherchebureau A Fondo bewijs dat OM geknoeid zou hebben

Vandaag is de derde procesdag tegen George Jamaloodin. Gisteren heeft advocaat Peppie Sulvaran een inleiding gegeven van zijn lijn van verdediging.

Volgens hem had vervolging nooit mogen plaatsvinden omdat het OM geknoeid heeft om het bewijs rond te krijgen. Getuigen tegen zijn cliënt zijn bovendien ongeloofwaardig.

Vandaag presenteert recherchebureau A Fondo het bewijs daarvoor. Drie dagen waren gepland voor het proces, mogelijk komt daar morgen een vierde dag bij.

Bron: DolfijnFM

7 Reacties op “DolfijnFM | Verdediging aan het woord in derde procesdag Jamaloodin

 1. @Joep, Dat is nu eenmaal de strategie van Peppie.. Ruis creeren en vooral spelen met de raciale en koloniale kaart. Eerst klagen dat men onschuldig is om daarna toe te geven dat de persoon wel schuldig is maar geen straf hoeft omdat iedereen het doet. Klagen over politieke processes terwijl meneer zelf een politieke advocaat is.
  Winnen doet hij eenmaal nooit dus waarom zou je hem als advocaat nemen?

 2. Curacao Revisited

  @Frank: of Reinald Curiel (ENNIA) of Franklin Sluis (Bureau post)?

 3. Joep Meloen

  Wat ik vooral moet contateren is dat A Fondo wel ruis brengt, maar geen bewijzen. Fonseca is al veroordeeld voor de moord op Wiels, Kuwas ook. Het gaat dus niet meer over het feit of zij schuldig zijn. Het gaat nu over het aandeel van Jamaloodin.
  Men heeft bij Fonseca geen enkel ander intensief contact gevonden met een persoon, die en een hekel had aan Wiels en over zoveel geld kon beschikken. Robbie dos Santos heeft dat geld wel en ook hij had een motief om Wiels op te ruimen. Jamaloodin zelf heeft gewoon lange tenen, zoals velen op dit eiland.

  Peppie vergeet weer eens, zoals hij altijd vergeet, dat schreeuwen niet veel zal helpen, bewijzen daarentegen wel. En voorlopig heeft hij de contacten met de moordmakelaar Fonseca nog niet weten te verklaren (‘hij zocht werk’ is zijn verklaring) en hij heeft ook niet weten te verklaren waarom dat contact ineens ophoud.
  Ook heeft Peppie geen bewijs geleverd t.a.v. de betalingen aan Fonseca, welke wel zijn bewezen.
  Voorts heb ik geen enkele verklaring gehoord waarom Jamaloodin ineens naar Venezuela is gevlucht. Hij weigerde terug te komen en daarmee laadt je wel een behoorlijke verdenking op jezelf.

  Kortom, Peppie schreeuwt lekker voor het domme stemvolk, die geloven hem wel. Maar juridisch gezien houdt hij een verhaal met zeer weinig inhoud en dat zijn we van hem wel gewend. Het lijkt erop dat hij in al die jaren nog steeds niet door heeft dat strafrecht gaat om bewijslast en dus bewijzen. Alleen zeggen dat iemand onschuldig is snijdt geen hout. Je moet met een goede verklaring komen en dat doet Peppie nu eenmaal nooit. Hij vraagt iedere keer de rechter om hem te vertrouwen op zijn bruine ogen en tja, daar trapt geen rechter in.
  Oftewel, ik hoop dat Peppie nog een troef achter de hand heeft anders is het gewoon over en uit.
  Dat er overigens meerdere intellectuele daders zijn is wel duidelijk. Jamloodin is te dom om dit zelf te hebben uitgevoerd. Hij kon niet eens verzinnen dat hij gewoon meerdere pre-paid kaartjes had moeten kopen, zodat zijn telefoon verkeer niet te traceren was geweest. En zo iemand heeft een security bedrijf ?

 4. Daan Banaan

  @Frank
  Het verduisterde geld is op. Maar met “A Fondo” krijgen ze het hele OM wel klein.

 5. Was Terry Hernandez niet beschikbaar?

  Of Victor Bergisch?

 6. Joep Meloen

  Dus Peppie moet de verdachte van de meest geruchtmakende moord op Curacao ooit verdedigen en neemt een 1-vrouwskantoortje uit Nederland, met amper ervaring in de hand, beweert daarna vrolijk dat de tientallen rechercheurs er een puinhoop van hebben gemaakt.

  Heeft Peppie daar ook bewijs voor, anders dan: ‘omdat ik het zeg’ ?

  Met 90 euro per uur (ex btw) is ze inderdaad wel een stuk goedkoper dan de graaiadvocaten hier op het eiland. Die schenken nog niet eens een kop koffie in voor 450 NAF per uur.

 7. recherchebureau A Fondo.

  Bedrijfje van een studente in Nederland.

  Moet zeker goedkoop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *