DolfijnFM | VVD wil uit het Statuut

VVD-Tweede Kamerlid André Bosman I Foto Rene Zwart

Regeringspartij VVD is helemaal klaar met de eilanden. Wat de liberalen betreft, kan het Statuut in de prullenmand.

Volgens Kamerlid André Bosman houdt niemand zich aan de afspraken en doen de eilanden toch wat ze willen en maken ze er een puinhoop van. Hij wil dat Nederland zich nu eenzijdig uit het statuut terugtrekt.

Bron: DolfijnFM

11 Reacties op “DolfijnFM | VVD wil uit het Statuut

 1. GIJO
  Je hebt je pp inmiddels toch wel ‘teruggegeven’-:)

 2. Bosman is net Heintje Davids hij blijft terugkomen en wordt telkens teruggefloten. Het lijkt bijna masochistisch .

 3. Curacao revisited

  “Je kan het Statuut niet ontbinden! ”
  dat kan wel degelijk zie bv de volgende link: https://www.doehetzelfnotaris.nl/wanneer-kan-rechter-rechtspersoon-ontbinden/
  dus gewoon aangeven dat het koninkrijk aan de doelstellingen heeft voldaan en daarom kan worden opgeheven. Je kan ook aangeven dat de voormalige Antillen zich niet aan de wetgeving houdt of zoals in de link ” een gevaar is voor de openbare orde of criminele activiteiten uitvoert.” Ik krijg de indruk dat de opsteller van de link de Nederlandse Antillen in gedachten had want het is wel erg opvallend de overeenkomsten

 4. Drechi pa bosnan Tur

  CR:
  Wake up girl…. Wishful thinking does NOT make it reality 🙂 🙂

 5. Trots op Curaçao

  @CR
  “Het is net zoals in een huwelijk: als het niet meer botert of een van de partners (Nederland) voelt dat de andere partner niet meer te vertrouwen is, dan heeft die partner het recht om de overeenkomst te herzien of te ontbinden.”

  Je kan het Statuut niet ontbinden! Je kan het Statuut wijzigen. Dat betekend dat de spelregels gaan veranderen. Daar moeten alle partijen het mee eens zijn. Er is 1 partij dus die dat wilt (wat ook nog maar de vraag is, want Bosman is geen allesvertegenwoordiger) tegenover 3 partijen die dat niet willen. Wat denk je….

 6. Curacao revisited

  “Eenzijdig uit het Statuut terugtrekken… Daar moeten de andere het mee eens zijn en dat gaat noooooit gebeuren.”
  een vaak gehoord argument maar een geheel juridisch argument. Omdat regels ooit eens zijn opgesteld (bv scheiding oost en west duitsland) betekent dit niet dat deze regels voor altijd van toepassing zijn. Het is net zoals in een huwelijk: als het niet meer botert of een van de partners (Nederland) voelt dat de andere partner niet meer te vertrouwen is, dan heeft die partner het recht om de overeenkomst te herzien of te ontbinden. Gezien de historische track record van begrotings tekorten en het niet nakomen van afspraken zal het niet lastig zijn voor Nederland een case te onderbouwen.

 7. Abraham Mossel

  De zwarte YDK die altijd het hoogste woord hebben over die slechte makamba, zullen nooit en te nimmer die super en echte stamboek gevende melk koei uit handen geven.

 8. @Knoek-koe, Insel was ook al failliet en toch is er nog veel gegraait. ze vinden wel een manier

 9. Als NL steun wegvalt, valt er lang niet meer zo veel te graaien uit de grabbelton.

  Meeste politici willen helemaal geen onafhankelijkheid, is niet goed voor hun achterzakken.

  Maar onafhankelijkheid roepen scoort zo lekker bij het stemvee.

 10. Ik Hoop dat dat snel gebeurd! Bijna iedereen wil niks met Nl te maken hebben tog? Dus ja, zoek je, vind je ook zo meteen. Dreams come true!

 11. Trots op Curaçao

  Helaas Bosman, dat kan dus niet. Eenzijdig uit het Statuut terugtrekken… Daar moeten de andere het mee eens zijn en dat gaat noooooit gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *