DolfijnFM | ‘We laten ons niet met de rug tegen de muur zetten’

De laatste tijd zijn er steeds meer aanwijzingen dat die toch niet zo veel geld en ervaring hebben als aanvankelijk werd gedacht

Het is onverantwoord de raffinaderij in handen te leggen van een partij die niet de capaciteiten en de middelen heeft om ‘m goed te runnen.

Dat zei premier Rhuggenaath gisteravond in een live televisietoespraak. De regering is in afwachting van de uitkomst van een onderzoek naar Guangdong Zhenrong Energy, de Chinezen die de raffinaderij willen overnemen. De laatste tijd zijn er steeds meer aanwijzingen dat die toch niet zo veel geld en ervaring hebben als aanvankelijk werd gedacht.

Rhuggenaath zei verder dat de regering er alles aan doet om te zorgen dat de raffinaderij na 2019 open kan blijven.

Bron: DolfijnFM

Een Reactie op “DolfijnFM | ‘We laten ons niet met de rug tegen de muur zetten’

  1. De Chinezen vallen nu af, zoveel is wel duidelijk en Venezuela gaat morgen waarschijnlijk failliet. PdVSA heeft afgelopen vrijdag de 1,1 miljard niet kunnen betalen, dus daar hoeven we ook niet veel van te verwachten.

    Derhalve lijkt er maar 1 optie over te zijn en dat is het sluiten van de raffinaderij.

    Wellicht dat Bullenbaai kan worden omgebouwd tot bunkerplaats voor LNG voor schepen, doch ik zou dat ten zeerste afraden. Work safety staat op Curacao niet hoog in het vaandel geschreven en werken met LNG is voor professionals al moeilijk genoeg. Voor amateurs, die niet aan veiligheid denken is het gewoon dodelijk. Alleen nemen ze dan het halve eiland met zich mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *