32 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Whisky bij Goisco heeft geen batchnummer

HomeMediaDolfijnFM | Whisky bij Goisco heeft geen batchnummer
De controle bij Goisco richtte zich op de importdocumenten van 15 verschillende dranken in de winkel en de opslag in containers | Extra

De whisky die verkocht wordt bij Goisco is legaal het land binnengekomen. Dat zegt de Inspectie, die vorige week een bezoek bracht aan de supermarkt.

Een groot deel van de voorraad had geen batchnummer. Daardoor is de herkomst van de drank en andere gegevens van de productie niet te achterhalen. De fout ligt dus niet bij Goisco. Waar die wel ligt is nog in onderzoek.

Bron: DolfijnFM

6 reacties

  1. @ Opmerker,

    Voortaan toch maar eens wat onderzoek gaan doen alvorens je hier kolder uit komt kramen.
    Goederen kunnen op 2 manieren worden geïmporteerd. De eerste methode is via een importeur, die het dan weer doorverkoopt aan winkels, supermarkten etc. Denk in dit geval aan Polar of Mc Cain frites.
    De 2e methode is door een supermarkt zelf en daarna zetten zij het in het schap.

    Bij de eerste methode is sprake van een hele organisatie achter het product oftewel al die kosten van dat bedrijf moeten worden verwerkt in dat product.
    Bij de 2e methode is dat niet het geval, de supermarkt koopt het in, betaalt transport, import, OB en zet het te koop. Zal duidelijk zijn dat de kosten dan veel lager kunnen zijn.

    Dus voordat je uitspraken doet over een bepaald product is het wel handig om uit te vinden of het in de 1e of 2e categorie hoort. En voor het gemak sla ik de producten maar even over die hier worden geproduceerd, maar waarbij producten uit import worden gebruikt.

    Maar het belangrijkste is natuurlijk de winstmarge zelf. Verkoopt een product als een dolle dan staat het de verkoper geheel vrij om de prijs op te schroeven. Verkoopt het dan nog steeds dan heeft hij wat extra winst. Daarmee kan hij dan weer goederen compenseren die hij in heeft moeten kopen, doch die amper worden verkocht.
    Oftewel focus niet op een enkel product, maar op alle producten in een supermarkt. Immers, wat niet wordt verkocht of wat bederft (vers producten), is wel betaald, maar levert niets op………….alleen verlies. En ook dat verlies moet je meenemen in de kostprijs berekening.

    Krijg een beetje het idee dat je denkt dat alles alleen maar winst is. Ga voor de lol eens kijken bij de achterdeur van een supermarkt, waar de afval container staat en kijk eens wat daar wordt weggegooid omdat het niet meer verkocht kan worden. Al dat spul moet ook worden betaald.

  2. Zo simpel is de redenering niet. Wel het antwoord van Joep. Er zijn voldoende artikelen in de supermarket die ongeveer gelijk zijn aan de prijs als die in Nederland of de USA. Dat er extra vrachtkosten toegevoegd moeten worden is duidelijk. De overige kosten hebben de bedrijven ook in het buitenland en zijn in hun verkoopprijs ingecalculeerd.
    Als je echter uitgaat van een winstmarge van rond de 100% op de kostprijs dan kom je wel uit op deze hoge prijzen.
    Vergelijk de levensmiddelen prijzen met die in Nederland, niet de aktieprijzen maar de normale verkoopprijs dan zie je dat er zeker geen dubbele prijs berekend wordt.
    Wel eens gedacht aan concurerende prijzen? Die zijn er op Curacao niet. Geen enkele supermarket heeft geen of amper geen reklame aanbiedingen.
    Gek he, als de importeur de verkoopprijs bepaald!

  3. @ Opmerker,

    Wel een heel erg simpele redenering.
    Ooit gedacht aan de kosten van de bedrijven alhier ????
    Ook zij moeten een ruimte huren, moet personeel betalen, moeten transport betalen, moeten onderhoud betalen, hebben financieringskosten, marketing, verkoopkosten etc etc. En uiteraard wil men wat winst maken.

    Dus het idee dat je hier iets kunt verkopen voor de prijs van Nederland is absoluut…………………..absurd en kortzichtig. Toont duidelijk aan dat zo’n persoon totaal geen besef heeft van zaken doen. Alleen een supermarkt, welke zijn eigen import doet, kan het wat goedkoper verkopen, doch ook zij moeten rekening houden met veel extra kosten.

  4. Wanneer wordt de importeur van diverse bieren eens gecontroleerd? En dan wel op de facturen die men ontvangt en welke betaling daar tegenover staat. De BTW die voor export niet berekend wordt wordt die op een buitenlandse rekening gestald? Het is een makkelijk rekensommetje. Neem de verkoopprijs van bier in Nederland, haal daar de BTW af (21 of 22%) hoeveel accijns wordt berekend en voeg daar de transportkosten CIF Curacao bij. Voeg verder toe de (invoerrechten) omzetbelasting en accijns en dan komt men niet op de dubbele verkoopprijs in Nederland. Een krat Heiniken of Amstel bier kost daar rond de 12 Euro oftewel ongeveer Nafl 25.- Waarom hier soms meer dan Afl 50.-! En laten we niet praten over de inhoud van de flesjes!
    Er is wel eens aan een ambtenaar van de douane de vraag gesteld of er controle is op de facturering. Helaas werd er aardig omheen gedraaid. Dus…economische zaken…. ga daar eens op induiken!

  5. En weer een tegen valer voor de opdracht gever Gerrit de Raaf ,de narcist en vijand van Coisco eigenaar, hij wil hem helemaal vernietigen, omdat hij de laatste 3 verkiezingen geen sponsers geld meer heeft gehad, dit geld is naar de PAR gegaan??.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties