Doorstart Lodge naderbij

Lodge Kurá HulandaWillemstad – Lodge Kurá Hulanda lijkt gered met een nieuwe exploitant en circa één miljoen gulden aan financiering van Stichting Economische Ontwikkeling (SEO) en Girobank.

Advertentie

Vermoedelijk zal Lodge Kurá Hulanda Management nv vanochtend in staat van faillissement worden gesteld.
Maar vindt er een doorstart plaats door een nieuwe operator die waarschijnlijk niet Sandton is.
De schrik zit er bij de eigenaren, het personeel, de bankinstellingen en niet in de laatste plaats de toeristische sector (zowel het particuliere Chata als het publieke CTB) flink in, nadat zusterhotel Hotel Kurá Hulanda Managent nv in Otrobanda vrijdag dicht ging; een week nadat beide resorts voorlopig uitstel van betaling was verleend.
In het weekeind berichtte deze krant al dat ook de Lodge aan een zijde draadje hing en dat een eventuele doorstart afhankelijk was van een aanvullende financiering van 1 miljoen.
De waarschijnlijk voormalig exploitant, Sandton, deed Kurá Hulanda een voorstel voor de lease van het resort, in het bijzonder de 44 ‘ocean front units’ en het algemene deel van het resort, waarvan SEO overigens hypotheekhouder is.
De operator toonde zich bereid de renteverplichtingen op de SEO-leningen te garanderen.
Namens Sandton speelt Gui de Vries hierin een cruciale rol.
Toch lijkt dit niet gelukt met de doorstart onder een nieuwe, nog onbekende, andere exploitant die de bedoeling heeft winst te maken in het resort op Westpunt.
Een belangrijk argument om de Lodge open te houden is niet alleen de reputatie voor het Curaçaose toerisme en het behoud van circa tachtig directe banen, maar ook om te voorkomen dat het complex ten prooi valt aan roof en verval, zoals het voormalige Kadushi Cliffs – op dezelfde locatie – jaren terug overkwam.
Met andere woorden: om het hotel te beschermen en de waarde ervan te behouden. De reden dat de eigenaar, The Jade Foundation met Jacob Gelt Dekker als grondlegger van Kurá Hulanda als voorzitter, er geen geld meer in wil steken is dat zij volgens vermoedelijk voormalig directeur Heinen de afgelopen dertien jaar al 65 miljoen dollar in beide resorts hebben geïnvesteerd.
Sluiting van de Lodge zou ook negatieve gevolgen hebben voor de al beperkte economische bedrijvigheid te Westpunt.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *