Dos Santos dreigt met sluiting

Loterijmagnaat niet te spreken over handelwijze Openbaar Ministerie

dos santos13-11-2013Willemstad – Robbie dos Santos heeft afgelopen maandagavond gedreigd zijn loterijkantoren te sluiten en het personeel naar huis te sturen.

Advertentie

Dat heeft de loterijmagnaat gedaan nadat er onder leiding van een rechter- commissaris en een officier van justitie, in het kader van de zaak ‘Bientu’, een huiszoeking plaatsvond in het hoofdkantoor van Robbie’s in Koraal Specht.
Tijdens de huiszoeking verscheen Dos Santos zelf voor de aanwezige pers en verklaarde:

,,Morgen sluit ik alle nummerkantoren van Robbie’s Lottery en stuur ik alle werknemers naar huis.”

De loterijbaas was niet te spreken over de handelwijze van het Openbaar Ministerie (OM). Verschillende werknemers van Robbie’s Lottery verschenen gisteren in TeleNotisia het journaal om hun zorgen over de toekomst te uiten.
Een groep had gisteren een vergadering aangevraagd met de directie.
Het is onduidelijk of deze heeft plaatsgevonden.
Wel heeft het personeel aangegeven voor de volle 100 procent achter Dos Santos te staan.
De werknemers vinden dat er meer aandacht moet gaan naar de criminaliteit op het eiland en dat Dos Santos met rust moet worden gelaten.
Tijdens de huiszoeking van afgelopen maandagavond zijn onder andere documenten die belangrijk zijn in de zaak ‘Bientu’ geconfisqueerd voor nader onderzoek.
In de zaak ‘Bientu’ wordt onder gezag van het OM Curaçao al geruime tijd door het Recherche Samenwerkingsteam (RST) een omvangrijk strafrechtelijk onderzoek van financiële aard verricht. Volgens het OM verkeert de zaak in een afrondende fase.
Het bericht dat er een huiszoeking plaatsvond bij Robbie’s in Koraal Specht verspreidde zich maandagavond als een lopend vuurtje via sociale media.
Door verschillende media werd een verband gelegd tussen de zaak ‘Magnus’ – het onderzoek naar de moord op politicus Helmin Wiels – en de inval.
Hier blijkt echter niets van waar, volgens het OM.

Begin augustus vorig jaar rondde het Recherche Samenwerkingsteam (RST) het onderzoek in de zaak ‘Bientu’ al af, maar daarop werd nog een aantal keer om aanvullende informatie verzocht.
Het OM liet eerder weten te verwachten dat de zaak eind augustus voor de rechter zal worden gebracht.
Naar verwachting zal het einddossier in de zaak eind augustus gereed zijn.
Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). In deze zaak wordt door het RST al sinds 2008 een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar mogelijke witwaspraktijken, waarbij zeer grote bedragen zijn witgewassen en naar het buitenland zijn weggesluisd.

,,Deze zaak verkeert thans in een afrondende fase.
De laatste maanden zijn door financieel specialisten van politie en het Openbaar Ministerie onder meer de resultaten van binnengekomen informatie uit rechtshulpverzoeken, de verklaringen van verdachte(n) en getuigen en andere onderzoeksinformatie nader onderzocht”

, zo verklaarde het OM in juli van dit jaar.
Ook is er veel aandacht besteed aan het rechercheren op vervolgvragen die tijdens het onderzoek naar boven kwamen, waarbij ook het Nederlands Forensisch Instituut is betrokken.

,,Op verzoek van het OM Curaçao hebben ook twee officieren van justitie uit Nederland onlangs op het eiland in het kader van ‘tegenspraak’ zich over het gehele dossier gebogen.”

Ook is voor het onderzoek een ervaren parketjurist voor een periode van vier maanden op Curaçao geweest en ter beschikking gesteld voor de voorbereiding van de zaak.

To Top

 

0 Reacties op “Dos Santos dreigt met sluiting

  1. rustig sluiten die handel, blijft minder geld over voor corruptive praktijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *