Dossier Bientu eind augustus gereed

Openbaar MinisterieWillemstad – Naar verwachting zal het einddossier in de zaak ‘Bientu’ eind augustus gereed zijn. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). In deze zaak wordt door het Recherche Samenwerkingsteam (RST) al sinds 2008 een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar mogelijke witwaspraktijken, waarbij zeer grote bedragen zijn witgewassen en naar het buitenland zijn weggesluisd.

,,Deze zaak verkeert thans in een afrondende fase.
De laatste maanden zijn door financieel specialisten van politie en het Openbaar Ministerie onder meer de resultaten van binnengekomen informatie uit rechtshulpverzoeken, de verklaringen van verdachte(n) en getuigen en andere onderzoeksinformatie nader onderzocht”

, zo verklaart het OM.
Ook is er veel aandacht besteed aan het rechercheren op vervolgvragen die tijdens het onderzoek naar boven kwamen, waarbij ook het Nederlands Forensisch Instituut is betrokken.

,,Op verzoek van het OM Curaçao hebben ook twee officieren van justitie uit Nederland onlangs op het eiland in het kader van ‘tegenspraak’ zich over het gehele dossier gebogen.”

Ook is voor het onderzoek een ervaren parketjurist voor een periode van vier maanden op Curaçao geweest en ter beschikking gesteld voor de voorbereiding van deze zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *