Douane | Aangifte Invoerrechten douane Curacao vergeten

Zoals het klokje thuis tikt..

Een reiziger uit Curaçao deed laatst aangifte op Schiphol van een horloge dat hij in Nederland had gekocht. De man wilde de btw terugvragen. Dat was de moeite waard: het horloge had een waarde van €542.000!

Bij aankomst op Curaçao vergat de man echter aangifte te doen. Omdat we onze collega’s hadden getipt, werd het horloge toch gevonden. De man krijgt zijn horloge pas terug als hij de invoerrechten én de boete betaalt.

Bron: Douane Nederland

10 Reacties op “Douane | Aangifte Invoerrechten douane Curacao vergeten

 1. Wat een onzin! Het is niet omdat jij het niet kan betalen dat het voor een ander ook niet mogelijk is, Joep Meloen! Als het om drugs gaat, vraag je geen btw terug, Duh! En wat een eikels die douanne in NL. Puur afgunst en leedvermaak! Wat heb je anders te doen onder die grijze wolken?! En wat wil je hier eigenlijk mee zeggen dat mensen hier op Curacao alleen door drugs rijk kunnen zijn? Wat een hokjesmentaliteit! Ps. Mensen met veel geld lopen er niet mee te koop! Dankzij dit artikel kan die man zijn anoniemiteit kwijtraken. Die man had vast geen toestemming verleend om een foto van zijn horloge te maken. En dat alles voor een beetje sensatie! Het tarief op polshorloges is trouwens 0 euro/ nafl. Als de douanne hier onzorgvuldig mee omgaat, kan het hen nog geld gaan kosten ook! Nogmaals wat een onzin.

 2. Zelfs op die foto kan men zien dat de waarde van die horloge niet €540k is. Hoop dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de waarde van die horloge, als ze hebben gelogen gelijk opsluiten voor poging tot oplichting.

  Stel die horloge kost €50k en de btw is 20% (€10k). Gaan ze zeggen het kost €500k hoeveel BTW krijgen ze terug? Hahaha die horloge is gratis en ze krijgen ook duizenden € er bovenop.

 3. Aangeven bij het MOT?

  Je weet nooit met wie MOT madame Delvira Statie vervolgens het bed induikt en hem mededeelt wie de melding gedaan heeft.

  Of niet, Michael Romer?

 4. Joep Meloen

  Een horloge van 540.000 euro ????
  Dat klinkt naar drugshandel !
  Het geld moet immers terug naar Curacao, dus wat doe je dan ? Koop wat flink dure horloges en andere juwelen. Hier meteen weer inleveren bij de lommerd en je hebt je geld cash in handen.
  De slimmerik dacht nog even wat extra geld te kunnen verdienen, maar liep op deze manier zo tegen de lamp.
  Ben heel benieuwd of het afpakteam nu ook even gaat vragen of deze ‘klant’ kan aantonen waar het geld voor dit horloge vandaan is gekomen ? Lijkt me een hele logische vraag.

 5. Ik zou denken dat je deze aankoop bij het MOT moet aangeven en er mag wel onderzoek gedaan worden naar herkomst van het geld. Er zijn zeer weinig mensen op Curacao die een horloge van 5 ton kunnen betalen.

 6. Alert +5999

  Excuses van m’n reactie, het is 6% OB, helaas dát moet wél worden betaald 🙁

 7. Alert +5999

  Maakt niet uit waar je iets koopt in het buitenland (in dit geval NL), als er 0% invoerrechten op een artikel staat, is en blijft het 0%. Net die 2 posten 91.01 en 91.02 bekeken en er staat duidelijk 0% op horloges. Wat is dit nu weer om zo’n onzin verhaal van 6% te verkondigen ? Om weer juridische getouwtrek om niks uit te lokken? Ook op nos “dushi” Korsow worden er soms ter plekke “extra regeltjes” verzonnen door afgunst e.d.

 8. Los van het feit dat het een belachelijke horloge is, worden sinds oudsher op Curacao op ALLE soorten pols- en zak-horloges door de Douane met rust gelaten en is het NUL tarief van toepassing. Met juwelen is dat ook zo.
  (Zie post 91.01 / 91.02 tarief van invoerrechten Douane Curacao)
  En wat de boete op de invoerrechten betreft: Boete op nul is nul.

  Omdat dankzij het geklik van de Douane in Nederland (afgunst?), nu bewijsbaar is dat het horloge net (in NL) is aangekocht, kan de Curacaose Douane wel alsnog 6% OB heffen., maar dat is ongebruikelijk.

 9. Abraham Mossel

  😰

 10. Was dat de heer GS? Die heeft ook van die dure horloges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *