Douane controleert vluchten

douane15112013-2WILLEMSTAD — De Douane Curaçao voerde woensdag controles uit op vluchten uit Nederland, Jamaica en Sto. Domingo op illegale spullen.
Tijdens de controles zijn uiteindelijk drugs en diverse illegale medicijnen in beslag genomen.

Advertentie

De autoriteiten constateerden niets bijzonders op de vlucht uit Nederland.
De drugs zijn gevonden op de vlucht uit Jamaica.
Een passagier had ruim twee kilo marihuana aan het lichaam geplakt en werd voor verder onderzoek aangehouden.
douane15112013Verder werd de vlucht uit Sto. Domingo extra gecontroleerd, naar aanleiding van de gevonden illegale medicijnen vorige maand bij Marshe Nobo in Punda.
De controles werden toen uitgevoerd door het politiekorps, SKS, de Kustwacht, GGD, Gezondheidsinspectie en Landbouw, Veeteelt en Visserij en er werden diverse illegale medicijnen, insecticide en crèmes in beslag genomen.
De vondst was aanleiding voor de douane om een onderzoek te doen naar de herkomst van deze spullen.
Uit die onderzoeken blijkt dat de spullen uit Sto. Domingo komen en vervolgens is besloten de vluchten uit dat land extra te controleren.
33 passagiers hadden een grote hoeveelheid aan illegale medicijnen in hun bezit.
Die zijn in beslag genomen voor controle.
Volgens de douane is het een publiek geheim dat de meeste vervalste medicijnen uit de Dominicaanse Republiek via Hato binnenkomen.
Daarom kondigt de douane aan dat soortgelijke controles vaker zullen plaatsvinden in de toekomst. Bovendien wil de douane de bevolking waarschuwen dat het gebruik van vervalste medicijnen heel gevaarlijk is voor de gezondheid, aldus woordvoerder Richinel Martijn.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *