DP: Wiels moet het zelf doen

Willemstad

De ministerpost van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport zou door PS-partijleider Helmin Wiels zelf bekleed moeten worden. Dat vindt de buitenparlementaire Partido Democraat (DP).

,,Het is nu met vier  ministerwisselingen in minder dan twee jaar tijd wel duidelijk dat de grote ‘manager’ (red. Helmin Wiels) het niet meer in de hand heeft. Het is tijd dat hij z’n mouwen opstroopt en zelf de arena binnenstapt om de klus te klaren. Wij roepen Wiels dan ook op een ‘vent’ te zijn en zelf naar voren te komen om deze zo belangrijke ministerpost op zich te nemen.”

 De DP maakt zich overigens grote zorgen omdat deze wisselingen het onderwijs geen goed doen.

,,Het is voor iedereen duidelijk dat het onderwijs met grote stappen achteruit holt. En laten we vooral niet vergeten dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen onderwijs en criminaliteit. De schade die deze wisselingen aanrichten zijn een ramp. En dan hebben we het nog niet eens over de manier waarop deze ‘ministers’ van hun posten worden weggehaald. Zo ga je niet met mensen om. Dit zijn geen vieze kleren die je weggooit. We hebben het over mensen.”

De DP vindt dat het optreden van Wiels trekjes vertoont zoals die zich ook in het leiderschap van dictaturen en communistische regimes voordoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *