Druktank vernoemd naar professor Daniel Baden

druktank-Daniel BadenWILLEMSTAD — De druktank in het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) is onlangs vernoemd naar professor Daniel Baden, een Amerikaanse chemicus en marine bioloog die ervoor heeft gezorgd dat Curaçao over dit medisch apparaat beschikt.

Advertentie

De druktank werd eerder door het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA gebruikt.
Toen NASA met het programma waarbij de druktank werd ingezet, stopte, liet het Amerikaanse ruimtevaartagentschap alle Amerikaanse universiteiten weten dat het enkele apparaten wegdeed. Baden die gelieerd is aan Universiteit van Wilmington in Noord-Carolina intervenieerde voor Curaçao.
druktank-nasaDe universiteit stuurt jaarlijks een groep studenten naar Curaçao voor een wetenschappelijke excursie bij Sea Aquarium.
Baden doneerde de druktank aan Dutch Schrier, zo is ook de veiligheid van de studenten gegarandeerd als ze onder water in problemen komen.
Schrier doneerde op zijn beurt de druktank aan het Sehos.
Sinds 20 april is deze operationeel.
Voor een eiland als Curaçao waar veel duiktoeristen komen is het essentieel dat er een ‘hyperbare kamer’ ingezet kan worden bij duikongevallen.
Een multidisciplinair team onder leiding van artsen Calmes en Cova staat 24 uur per dag klaar om bij ongevallen in actie te komen.
Naast duikongevallen worden er ook andere medische behandelingen in de druktank uitgevoerd.
Zo kunnen patiënten met diabetes en wonden met radiotherapie geholpen worden.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *